24
jun
Seneste opdatering: 24/6-05 kl. 0602
Ingen kommentar - Tryk for at kommentere!

och den frafaldne sosse:
Djurmisshandel
Ingår djurmisshandel i arsenalen för de politiskt korrekta, som märker att deras argument inte bär, utan istället satsar på hot och repressalier?
Björn Hammarbäck måste avgå som ordförande för socialdemokraterna i Fagersta, ja han tvingades till och med lämna partiet. Detta inträffade efter uttryckliga hot, riktade mot hans dotter. Det som föranledde hoten var en från partilinjen avvikande uppfattning beträffande invandringspolitiken.
De som framf√∂rde hoten kr√§vde att Hammarb√§ck skulle l√§mna “v√•rt parti”, vilket antyder att de s√•g sig sj√§lva som socialdemokrater. Klart √§r att ingen ledande socialdemokrat, i Fagersta eller p√• riksniv√•, tagit avst√•nd fr√•n hoten. Innan de uttryckliga hoten framf√∂res hade f√∂retr√§dare f√∂r SSU i Fagersta officiellt kr√§vt Hammarb√§cks avg√•ng som s-ordf√∂rande.
Nu har Björn Hammarbäck på nytt blivit utsatt.
Ur Fagersta-Posten den 21 juni 2005:
“Efter att ha utsatts f√∂r v√•ld tvingades ett √∂ga opereras bort p√• en av Bj√∂rn Hammarb√§cks h√§star. F√∂rre s-ordf√∂randen i Fagersta misst√§nker att misshandeln har samband med de tidigare sabotage han utsatts f√∂r.
Det var under sin tid som socialdemokraternas ordförande i Fagersta som Björn Hammarbäck gjorde en del uttalanden och debattinlägg om kostnaderna för invandringen. Det ledde till hot mot familjen som bedömdes som så allvarliga att han avgick som s-ordförande.
Man målade också hakkors på gården i Ulfsbo.
Familjen Hammarbäck har flera hästar. Men den här dagen Рi torsdags Рvar bara stoet Cherie kvar i hagen. Dagen därpå upptäckte familjen att Cheries ena öga var skadat. Hon undersöktes av veterinär som konstaterade att skadan var omfattande. Det blev sedan iltransport till djursjukhuset i Strömsholm där Cheries öga opererades bort.
Vad som egentligen h√§nde i hagen i Ulfsbo √§r oklart. Klart √§r d√§remot att Cherie utsatts f√∂r kraftigt v√•ld. I ett utl√•tande skriver veterin√§rer p√• djursjukhuset bland annat att h√§sten utsatts f√∂r ‘ett trauma inneb√§rande kraftigt v√•ld genom slag mot h√∂ger √∂ga’.
Av slaget sprack iris och ögat kunde inte räddas, konstaterar veterinärerna som också framhåller att det inte var något främmande föremål som orsakat skadan.
РOm de vill komma åt mig är en sak, men att för den skull ge sig på ett oskyldigt djur på det här sättet tyder på total avsaknad av intelligens och empati!
Bj√∂rn Hammarb√§ck √§r b√•de ledsen och uppr√∂rd och misst√§nker att misshandeln har ett samband med de tidigare h√§ndelserna.- Jag kan naturligtvis inte veta s√§kert, men det √§r l√§tta att tro eftersom Cherie uppenbarligen utsatts f√∂r kraftigt v√•ld.”H√§ndelsen √§r polisanm√§ld.

http://www.bgf.nu/haxeri/cherie.html
Yppersteprästinnan
i den statsfinacierede sekt, ROKS, kan ha kolliderad med verkeligthetsmuran.
Hennes dagar som ordförande kan vara räknadeStyrelsen för Riksorganisationen för kvinnojourer (Roks) gör nu helt om.Kravet på ett extra årsmöte blev för starkt och Ireen von Wachenfeldts dagar som ordförande kan nu vara räknade.
http://www.expressen.se/index.jsp?a=305380


Endnu en kætter

Sverigedemokratisk toppkandidat i kyrkoval uthängd och förtalad
Förstanamnet för Sverigedemokraterna i valet till Sandvikens församling, Annika Bodell, har hängts ut och förtalats av okända personer.
“Annika Bodell st√§ller upp som f√∂rsta namn i kyrkofullm√§ktige f√∂r sverigedemokraterna, det h√∂gerextremistiska rasistpartiet med ett grovt nazistiskt och kriminellt f√∂rflutet” st√•r det bland annat skrivet p√• affischen. Person- och adressuppgifter √§r h√§r borttagna.
Natten till tisdag sattes affischer upp över hela centrala Sandviken, med personnummer, adressuppgifter och bild på Annika Bodell.
P√• affischerna h√§nger de √§ven ut Bodells f√∂re detta arbetsgivare, i ett f√∂rs√∂k att skapa problem f√∂r henne. √Ąven grova f√∂rtal om p√•st√•dda extrema √•sikter f√∂rs√∂ks p√•dyvlas genom affischerna. Bodell √§r chockad:
РJag förstår varför det finns så få villiga fritidspolitiker, när man får uppleva sådana här hot som politiskt aktiv.
Tidigt på tisdagsmorgonen blev Bodell uppringd av en bestört sandvikenbo som berättade att han rivit ner tiotalet affischer med personuppgifter om henne.
Under morgonen har ytterligare personer hört av sig för att visa Bodell sitt stöd. Detta har även lett till att intresserade personer hört av sig som i samband med sitt uttalade stöd till henne fått efterfrågad information hemskickat till sig.
РSå denna händelse har inte enbart visat sig negativ, nu hör väljarna aktivt av sig till mig, säger Bodell med ett leende.
Händelsen kommer att polisanmälas.

http://www.sdkuriren.se/nyheter.php?action=fullnews&id=638
Rashat et stigande problem
Antisemitisme og racehad et stigende problem i Europa
H√¶rv√¶rket i Budapest i sidste uge fandt sted p√• byens st√łrste j√łdiske kirkeg√•rd, Kozmagadens Kirkeg√•rd. Her ses Ungarns j√łdiske leder, Gusztav Zoltai, ved resterne af en √łdelagt gravsten.
H√¶rv√¶rk p√• j√łdiske begravelsespladser i Ungarn og Storbritannien understreger, at antisemitismen stadigv√¶k florerer i Europa
METTE J√ėRGENSEN RODGERS skriver fra Storbritannien
Sidste uge blev endnu en trist påmindelse om, at Europa endnu ikke har fået has på antisemitismen.
I den ungarske hovedstad, Budapest, blev 130 gravsten v√¶ltet eller smadret p√• en j√łdisk begravelsesplads, og i Storbritannien fandt ikke f√¶rre end tre overgreb p√• j√łdiske begravelsespladser sted. I bydelen West Ham i √ėstlondon blev 87 gravsten v√¶ltet eller smadret samt et mausoleum beskadiget. P√• muren p√• en j√łdisk begravelsesplads i Essex havde gerningsm√¶nd malet to k√¶mpe hagekors og skrevet “J√łder ud”. Og i Manchester smadrede gerningsm√¶nd 100 gravsten p√• en historisk begravelsesplads.
Begivenhederne er udtryk for en stigning i antallet af antisemitiske overgreb i Europa, hvis omfang er bekymrende, slog OSCE’s s√¶rlige repr√¶sentant for bek√¶mpelse af antisemitisme, Gert Weisskirchen, fast under en konference i Spanien for to uger siden.
‚Äď Hvis man havde overblik over hele billedet, ville man se en voksende b√łlge af antisemitisme overalt i OSCE, sagde Weisskirchen til nyhedsbureauet Reuters.
‚Äď Vi har is√¶r set en stigning i h√¶ndelser i Rusland og Storbritannien og visse andre steder, fortsatte han.
Ogs√• Den Europ√¶iske Kommission mod Racisme og Intolerance udtrykte i sidste uge bekymring over udviklingen i tre ud af fem europ√¶iske lande, den har unders√łgt n√¶rmere. De polske myndigheder bliver kritiseret for sj√¶ldent at efterforske og retsforf√łlge gerningsm√¶nd bag racehadsforbrydelser. Kommissionen sagde ogs√•, at den er bekymret over den aktive repr√¶sentation af racistiske organisationer i Sverige og den omfattende udbredelse af racistisk propaganda i landet. Endelig udtrykte kommissionen bekymring over “den v√¶sentlige og st√łtte stigning i antisemitiske overgreb i Storbritannien”.
“Hvor disse overgreb som regel spejler udviklingen i Mellem√łsten, s√• rapporterer repr√¶sentanter for de j√łdiske samfund (i Storbritannien), at der nu synes at v√¶re et h√łjere niveau af baggrunds-vold mod disse samfund,” st√•r der i en rapport udgivet af kommissionen.
Den forts√¶tter: “Selvom antisemitiske manifestationer fortsat kommer fra ekstreme h√łjregrupper og nynazistiske grupper, s√• kommet et stigende antal … if√łlge rapporterne fra muslimske fundamentalistiske grupper.”
Ungarn bliver i det amerikanske udenrigsministeriums 2004-rapport om religionsfrihed ligeledes kritiseret for endnu ikke at have fået styr på antisemitismen.
‚Äď Mens der ikke var nogle rapporter om antisemitisk vold, s√• udtrykte repr√¶sentanter fra det j√łdiske samfund bekymring over antisemitisme i nogle medier, i samfundet og i kodet politisk tale, skriver udenrigsministeriet i dets rapport.
Under OSCE-konferencen for nyligt kom det desuden frem, at næsten halvdelen af de 55 medlemmer af organisationen for Samarbejde og Sikkerhed i Europa ikke opfylder deres forpligtelse til at indsamle og fremlægge oplysninger om såkaldte had-forbrydelser.
Kun USA, Storbritannien og Canada havde fremlagt komplette og troværdige oplysninger, fremgik det af en OSCE-rapport.
Spaniens udenrigsminister, Miguel Angel Moratinos, understregede på konferencen, at fine ord ikke er nok, hvis Europa skal vende den bekymrende tendens.
‚Äď Vi har ikke brug for deklamationer, men i stedet for specifikke beslutninger inden for omr√•der som uddannelse, medieforbrug og historieforskning, sagde han.
Selvom det endnu er for tidligt at sige noget endeligt om forventningen for 2005, sagde Gert Weisskirchen dog til Reuters, at der kan have v√¶ret en stigning i antisemitiske overgreb i √•rets f√łrste kvartal.
I Ungarn har Budapests borgmester, Gabor Dem-szky, besluttet at g√łre sit til, at skammelige angreb som det p√• begravelsespladsen i sidste uge oph√łrer og gerningsm√¶ndene findes. Han har udlovet en dus√łr p√• knap 5000 dollar ‚Äď mere end et √•rs l√łn for gennemsnits-ungareren ‚Äď for informationer om gravsk√¶nderiet, rapporterede det ungarske nyhedsbureau MTI.
http://www.kristeligt-dagblad.dk/udland/artikel:aid=256394


Don√©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Comments are closed.