30
jun
Seneste opdatering: 30/6-05 kl. 0327
Ingen kommentar - Tryk for at kommentere!

hvad han ikke har gjort, stÄr hen i det uvisse. Men en god forretning i alle fald:
Kvarts miljon till vÄldtÀktsfriad
En av de mÀn som friades frÄn misstankarna om gruppvÄldtÀkt pÄ en 13-Ärig flicka i Motala fÄr nÀstan 231 000 kronor i ersÀttning av staten efter ett JK-beslut.Fallet blev mycket uppmÀrksammat i hela landet.
Fyra mĂ€n misstĂ€nktes ha varit med om en gruppvĂ„ldtĂ€kt mot en 13-Ă„rig flicka.En av mĂ€nnen dömdes i tingsrĂ€tten till fyra Ă„rs fĂ€ngelse för medhjĂ€lp till grov vĂ„ldtĂ€kt, men friades helt av hovrĂ€tten. Nu har justitiekanslern beslutat att mannen ska ersĂ€ttas med 230 900 kronor för det lidande och den förlorade inkomst det innebar att sitta inlĂ„st i fyra mĂ„nader, skriver Norrköpings Tidningar och Motala & Vadstena Tidning……………………………………
http://www.svd.se/dynamiskt/inrikes/did_10036544.asp
lidt supplerende info:
“Den man som hovrĂ€tten ansĂ„g ej kunde bindas till gruppvĂ„ldtĂ€kten fĂ„r nĂ€rmare en kvarts miljon i ersĂ€ttning. Han fĂ„r cirka 231 000 kronor, varav merparten utgör ersĂ€ttning för lidande. Just den summan, 130 000 kronor, har JK valt att fördubbla jĂ€mfört med vad som normalt beviljas.
Visserligen hade sperma frĂ„n honom och sekret frĂ„n trettonĂ„ringen pĂ„trĂ€ffats pĂ„ papper i badrummet. Visserligen ansĂ„g hovrĂ€tten det styrkt att tvĂ„ andra av mĂ€nnen haft samlag med flickan…
HovrÀtten skriver:
“Den kompletterande tekniska undersökning som Ă„beropas mot Shirzad i hovrĂ€tten visar inte annat Ă€n att det fanns sperma frĂ„n honom och sekret frĂ„n mĂ„lsĂ€ganden pĂ„ olika papper i papperskorgen i badrummet. Att dĂ€rav dra nĂ„gra sĂ€kra slutsatser angĂ„ende sexuellt umgĂ€nge dem emellan Ă€r omöjligt.
Hans egen förklaring till fynden, att han tidigare onanerat sÄ att han fÄtt utlösning, Àr inte sÄ orimlig att den kan lÀmnas utan avseende.
NÀr det gÀller sekret frÄn mÄlsÀganden har det gjorts gÀllande att detta kan hÀrröra frÄn uppkastningar frÄn mÄlsÀganden. Utredningen visar inte varifrÄn sekretet tagits. PÄstÄendet kan dÀrför inte lÀmnas utan avseende.
NĂ„gon annan utredning till stöd för att han haft sexuellt umgĂ€nge med mĂ„lsĂ€ganden har inte Ă„beropats. PĂ„ grund hĂ€rav och dĂ„ det inte finns nĂ„got stöd i utredningen för att han medverkat i Nizars eller Samis brott skall Ă„talet mot honom ogillas.”
Jomenvisst.
Det Ă€r ju vanligt förekommande, att mĂ€n onanerar pĂ„ besök hos sina bekanta.”

http://www.bgf.nu/krim/jk.html
En liten svennehora

i dette tilfĂŠlde var det 4 kurdiske mĂŠnd:
“Ett knytnĂ€vsslag i magen”
» Kvarts miljon till vÄldtÀktsfriad
Först ett knytnÀvslag i magen, sen en svidande örfil. SÄ gestaltade sig dagen för den 13-Äriga Motalaflickan och hennes familj.
Sommarens mÀttade dofter och det skarpa solljuset trÀngdes undan nÀr de svarta skuggorna frÄn vÄldtÀktsnatten i augusti exploderade i ansiktet pÄ familjen. Steg för steg har familjen försökt lotsa flickan tillbaka till livet. Nu Àr de tillbaka pÄ ruta ett. Mitt i orkanens öga.
–– Nu ska jag försöka förklara för min dotter varför en man som hon vet vĂ„ldfört sig pĂ„ henne fĂ„r 230 000 kronor av staten, sĂ€ger pappan.–– Jag ska förklara varför hon, offret, fĂ„r 95 000 kronor i skadestĂ„nd. Tro mig, det Ă€r inte lĂ€tt………………………………….http://www.corren.se/archive/2005/6/30/i8nuqx25xmn39jo.xml?category1=1096984640-4&category2=1096984640-9


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Comments are closed.