4
jul
Seneste opdatering: 4/7-05 kl. 1215
Ingen kommentar - Tryk for at kommentere!

Sverige viser vej: Selv om vi ikke lÊngere hÞrer sÄ meget om det, sÄ ligger Sverige stadig langt foran Danmark pÄ mange samfundsomrÄder. Inden for retsplejen, f.eks., har vore progressive naboer drevet det sÄ vidt, at de nÊsten undgÄr at idÞmme folk fÊngselsstraf ud fra den grundholdning, at det er samfundets skyld.
Hermed nÊrmer Sverige sig med stormskridt det ideal, der ogsÄ forfÊgtes pÄ danske juridiske fakulteter, men som desvÊrre saboteres af et genstridigt folketingsflertal. I Danmark mÄ vi kunne tage ved lÊre af en voldtÊgtsdom, der netop er afsagt af SödertÀlje TingsrÀtt over fire mÊnd pÄ 19 og 20, som gennem en periode pÄ ti mÄneder i 2002 og 2003 regelmÊssigt forgreb sig pÄ en 13-Ärig pige. Tre af mÊndene fik to-tre mÄneders fÊngsel, mens den fjerde fik en betinget dom samt samfundstjeneste. Men dertil kommer, at mÊndene tilsammen skal betale pigen 435.000 kr. i skadeserstatning. Og selv om det er svenske kroner, er det alligevel en dyr pris for ti mÄneders fornÞjelser. Omregnet til danske forhold svarer det til ca.. 400 kameler.
Lars Hedegaard
(Groft Sagt, Berlingske)
har du en tankegang der trĂŠnger til korrektion ?
VĂ€lkommen till GetEducated!
GetEducated Àr Sveriges första onlineplats som fritt tillhandahÄller och uppdaterar lÀromaterial mot rasism och diskriminering riktat mot högstadieskolor, gymnasium och vuxenutbildningar.
VĂ„r strĂ€van Ă€r att via vĂ„rt lĂ€romaterial fĂ„ sĂ„ mĂ„nga som möjligt intresserade och engagerade – sĂ„vĂ€l elever som lĂ€rare och förĂ€ldrar – i frĂ„gor som berör sociala orĂ€ttvisor sĂ„som rasism, diskriminering och frĂ€mlingsfientlighet.
Genom handledning, instruktion och utbildning hoppas vi att kunna hjĂ€lpa elever, lĂ€rare och förĂ€ldrar att bli mer toleranta och “klokare” för att sedan bekĂ€mpa virus sĂ„som fördomar, rasism och diskriminering.
VÄrt onlineförrÄd av idéer och en stadigt ökande samling av texter, teman, artiklar, spel och tÀvlingar kommer att ligga till grund för en roligare, intressantare och mer berikande utbildning som dessutom stödjer ett arbete mot ett jÀmlikare och mer demokratiskt samhÀlle.
HjÀrtligt vÀlkommen till GetEducated!

http://www.geteducated.se/template
Kommer införandet av en röd dag pÄ nationaldagen att motverka frÀmlingsfientliga eller rasistiska tendenser?
Delvis
11%
Ja
28%
Nej, tvÀrtom
62%
Antal röster: 47


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Comments are closed.