10
jul
Seneste opdatering: 10/7-05 kl. 1320
Ingen kommentar - Tryk for at kommentere!

en ensam,nykter svensk röst:(han tror pÄ vestligt demokrati i MellemÞsten. Jeg gÞr ikke. Snarere at de neokonservatives fremskridtstro er destabiliserende. Men historien vil vise det.
Ulf Nilsson: Islam Àr en farlig religion
En stor seger för terrorismen, stod det pÄ DN:s förstasida i fredags.Fel!Terroristerna blottlÀgger vÀrldsledarnas maktlöshet, proklamerade en rubrik inne i tidningen över en uppgiven artikel av Wilhelm Agrell.Fel igen.
————
Vi mÄste ocksÄ krÀva av vÄr regering att Sverige, liksom det modigare Danmark, sluter upp 110 procent i kriget mot terrorismen. Vi behöver inte skicka trupper till Irak (Àven om jag skulle gilla det) men vi bör pÄ alla sÀtt stötta försöken att införa demokrati i Pakistan, Iran och arabvÀrlden. I sammanhanget vore det skönt om somliga debattörer slutade yra om att det Àr fattigdom som skapar terrorism. Fel. Al-Qaida och andra mördargÀng badar i saudiska oljepengar. Ett mÀktigt slag mot terrorismen vore dÀrför att införa en vettig energipolitik. Mer kÀrnkraft, mindre oljeberoende! Titta pÄ vad bensinen kostat pÄ macken och pÄ arbetslöshetssiffrorna, sÄ förstÄr du sÀkert.
————-
Hedersmord och gÀngvÄldtÀkter Àr en form av vardagsterrorism som vi mÄste sluta att godta och slÀta över. Religion Àr en sak, förvridna och stinkande avarter av religion en helt annan. Den övervÀldigande majoriteten svenskar stÄr pÄ Tony Blairs sida och ja! Àven pÄ George Bushs. MÀn som mördar uteslutande för nöjet att se oss lida och blöda mÄste vi bekÀmpa med alla till buds stÄende medel!
http://www.expressen.se/index.jsp?d=878&a=401949
norske Aftenposten
Jakten pÄ blondinen
I Rinkeby er alle er utlendinger – selv om de er fĂždt og oppvokst i Sverige. Her bor det jenter som farger hĂ„ret brunt for Ă„ slippe Ă„ vĂŠre blond, svensk og annerledes.

http://www.aftenposten.no/nyheter/uriks/article1077398.ece
Lars Hedegaard: Fair play for bombemĂŠnd
I en kommentar til torsdagens bombedÄd i London gÞr Andrew C. McCarthy, der skriver for det amerikanske ugeblad National Review, opmÊrksom pÄ en ubehagelig sandhed, der fÄr oplyste europÊere til at gyse, nemlig at gode efterretninger handler om at presse information ud af onde mennesker. Det vil sige, at man pÄ en eller anden mÄde mÄ fÄ fjendtligt indstillede personer til at fortÊlle noget, som de ikke vil rÞbe af egen tilskyndelse.
SÄdan tÊnker man imidlertid ikke i Storbritannien, der i overensstemmelse med traditionel britisk sans for fairness gÞr arbejdsvilkÄrene for terroristerne sÄ behagelige som muligt. SÄledes overholder man i London GenÚve-konventionernes sÄkaldte Protokol I fra 1977, hvis formÄl er at give terrorister ekstra beskyttelse pÄ bekostning af den civile befolkning.
Protokol I fjerner kravet om, at lovlige kombattanter skal bĂŠre uniform og Ă„bent fremvise deres vĂ„ben. IrregulĂŠre styrker – som dem der sprĂŠnger bomber i vestlige hovedstĂŠder og skĂŠrer halsen over pĂ„ mennesker andre steder – kan nĂžjes med at give sig til kende som kombattanter, umiddelbart fĂžr de gĂ„r til angreb, og man mĂ„ ikke angribe dem, fĂžr det er klart, at de er ved at forberede et angreb eller er i fĂŠrd med det. PĂ„ alle andre tidspunkter skal man behandle de irregulĂŠre som civilister, som man kan arrestere, men ikke angribe, og som har krav pĂ„ at blive betragtet som uskyldige, indtil det modsatte er bevist.
Groft sagt forstĂ„r udmĂŠrket, at den amerikanske regering under prĂŠsident Reagan nĂŠgtede at give sine fjender sĂ„ gode kort pĂ„ hĂ„nden. Vi kan ogsĂ„ forstĂ„, at europĂŠerne har accepteret Protokol I ud fra det kristne princip, at man skal elske sin fjende. Derimod finder vi det en anelse hyklerisk at blive ved med at bebrejde amerikanerne, at de ikke retter sig efter en protokol, som de ikke har underskrevet. Lad os nĂžjes med at vĂŠre stolte af vores eget storsind.“


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Comments are closed.