11
jul
Seneste opdatering: 11/7-05 kl. 1242
Ingen kommentar - Tryk for at kommentere!

redaktĂžr af Ekstrabladet, tidligere konservativ forsvarsminister, nu hyret af Politikens hus til at hive tĂŠnderne ud af avisen og omgĂžre den til opposition mod den borgerlige regering. Selv vil han kalde det “professionalisme” – man kunne mene han var til fals for hĂžjestbydende.
Idag har hans avis et interview med islam-apologeten Jan HjÀrpe, fÞrst til at svigte ytringsfriheden da Runar SÞgaard blev truet pÄ livet af muslimer, ivrig forsvarer ved retssagen mod skandinaviens antagelig mest modbydelige racist og jÞdehader, Ahmed Rahmi, Radio Islam. Han udpeger endda mulige mÄl ud for islamisterne. Vi vil gerne se et interview efter at jihadisterne har angrebet Stockholm, tak.Og sÄ kunne EB give lidt baggrund om rÞde, svenske journalisters yndlings-islamolog.
Jo, det er en fin avis Hans Engell har.MĂ„ den falde brat i oplag.
(det skal siges at hele det politiske spektrum i rubrikken til hĂžjre, ryster
pÄ hovedet af professor HjÀrpe)

Du be’r selv om bomben Fogh
Ekstra Bladet 11. juli 2005, 1. sektion, side 6
Svensk professor giver Fogh skylden for, at Al-Qaida skal have udpeget KÞbenhavn som nÊste terrormÄl
Af Carl Johan Albrechtsen
Det er danskernes egen skyld, at KÞbenhavn mÄske bliver den nÊste storby, der rammes af et terror-angreb.

Det mener Jan HjÀrpe, 63 Är, professor i islamologi ved Lunds Universitet i Sverige.
– Da folk verden over pĂ„ tv kunne se Anders Fogh Rasmussen smiske for George Bush under besĂžget i KĂžbenhavn, var det, som om han samtidig bestilte et terrorist-angreb, siger professoren.
Han er ikke i tvivl om, at Danmark stÄr Þverst pÄ Osama bin Ladens hadeliste lige nu.
Halen mellem benene
– Da bomberne sprang i London, undrede det mig i radioen at hĂžre, det ikke i stedet var sket i KĂžbenhavn. NĂ„r Al-Qaida valgte jer fra i fĂžrste omgang, skyldtes det formentlig, at G8-mĂždet i Storbritannien havde stĂžrre symbolvĂŠrdi end Bushs besĂžg hos Rasmussen, men det betyder kun, at KĂžbenhavn sĂ„ nok bliver nĂŠste mĂ„l, siger Jan HjĂ€rpe til Ekstra Bladet.
Han er ikke bare professor i islamologi -men ogsÄ cand.phil. og cand.theol.
Og var i 80’erne endda ansat i Udenrigsministeriet i Stockholm som en af Olof Palmes rĂ„dgivere.
EB: – Mener du, danskerne skal stikke halen mellem benene i Irak og prĂžve at redde sig selv, ligesom spanierne gjorde efter Madrid-massakren?
– Det er jo et politisk spĂžrgsmĂ„l, og det er nok umuligt for den danske regering at tage sĂ„ stort et tab af ansigt. I Spanien var det lettere, fordi tilbagetrĂŠkningen faldt sammen med et systemskifte.
EB: – Vi mĂ„ altsĂ„ bare afvente, hvad muslimske galninge finder pĂ„?
– Ja, og ingen kan vide, hvor angrebet vil blive sat ind, for Al-Qaida adskiller skarpt deres hovedmĂ„l. Enten angribes bygninger og mennesker af stor symbolvĂŠrdi. Eller ogsĂ„ har angrebet til formĂ„l at udstille myndighedernes totale mangel af kontrol. I Danmark kan det gĂ„ begge veje.
Oplagt mĂ„l: Operaen ……………………………………………..


HjÀrpe
har han allerede fortrÊngt hvor lidt der skal til at falde i unÄde hos Þrknens muntre sÞnner ?

Per Ahlmark om Jan HjÀrpe
http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=963&a=92999&previousRenderType=1
Jan HjĂ€rpe lĂ„tsas att tyranni ger “guldĂ„lder”
Uriasposten om HjÀrpe:
NÄr ytringsfriheden kommer under pres, er det ikke svÊrt for islamforskere at vÊlge sideI 1980erne var den svenske marxist Jan HjÀrpe en hyppig bidragyder til den danske integrationsforskning. Idag kalder han sig for islamolog, og det er ikke svÊrt for ham at vÊlge side nÄr ytringsfriheden kommer under pres hinsidan. Her en artikel fra Expressen:
Professor fördömer uttalandet
Jan HjĂ€rpe: Det Ă€r oerhört ansvarslöst Jan HjĂ€rpe, 62, professor och islamolog pĂ„ Lunds universitet, svarar. Hur rĂ€tt eller fel har Runar nĂ€r han sĂ€ger att Muhammed var pedofil? – Muhammeds Ă€ktenskapskontrakt med Aisha, alltsĂ„ Abu Bakrs dotter, gjordes upp nĂ€r hon var kring nio Ă„r. Men det sĂ€ger ju ingenting om nĂ€r Ă€ktenskapet fullbordades. – Dessutom var Aisha den enda som var jungfru nĂ€r han gifte sig med henne. Alla de andra var Ă€nkor eller frĂ„nskilda. SĂ„ 
………………………
http://www.uriasposten.net/index.php?cat=255
Og HjÀrpe som fortaler for Sharia domstole:
Det Ă€r inget som hindrar att islamiska samarbetsrĂ„det eller nĂ„gon annan organisation skapar en sĂ„dan domstol, inrĂ€ttar ett ‘shariarĂ„d’. Den troende kan dĂ„ vĂ€nda sig dit för att fĂ„ ett utlĂ„tande, ett ‘domslut’ i frĂ„ga om Ă€ktenskap, skilsmĂ€ssa och arv. Sedan gĂ€ller det för den enskilde att sjĂ€lv bestĂ€mma om domslutet ska följas eller inte. Det blir en samvetssak, men inget tvĂ„ng.
http://www.bgf.nu/islam/sharia.html
Bra ledare !
i Sveriges version af Kristeligt Dagblad, det lille VĂ€rlden idag:
VÀstvÀrlden och islam
Media i vĂ€stvĂ€rlden tycks inte vilja ta till sig den verklighet som den kristna befolkningen i muslimska lĂ€nder lever i. Den koptiska kyrkan i Egypten, ett land som i vĂ€st rĂ€knas som ett ”tolerant” land, kan berĂ€tta om hur omkring tio miljoner kristna lever i en hotfull förföljelsesituation.
Myndigheternas repressiva tolerans gÄr ut pÄ att kristna fÄr existera inom vissa begrÀnsade ramar, medan dÀremot den muslim som konverterar till kristendomen fÄr rÀkna med att bli straffad med döden. Det enda som kan rÀdda livet Àr att den nykristne lÀmnar Egypten och flyr utomlands, berÀttade nyligen en koptisk kristen kvinna pÄ besök i Europa.
Naturligtvis blir det inte sÄ att det anordnas offentliga avrÀttningar pÄ stadens torg. Men myndigheterna har mÄnga möjligheter att se mellan fingrarna nÀr rÀttrogna muslimer utför Koranens befallning om dödsstraff.Om dÀremot en kristen blir muslim, firas detta med stora festligheter. Situationen i Turkiet kan beskrivas pÄ ett liknande sÀtt.
Om en kristen kvinna gifter sig med en muslimsk man och dĂ€rmed blir muslim, blir det en positiv förstasidesnyhet i de stora tidningarna. Den omvĂ€nda situationen Ă€r otĂ€nkbar.I lĂ€nder som Saudiarabien, Sudan och flertalet andra muslimska lĂ€nder Ă€r situationen betydligt vĂ€rre. Kristna lever under stĂ€ndiga hot om trakasserier och förföljelse. Denna verklighet för miljontals mĂ€nniskor passar inte in i vĂ€stvĂ€rldens bild av islam, som ofta prĂ€glas av instĂ€llsamhet och acceptans…………………………………
http://www.varldenidag.se/?aid=2279&sessId=7lXNKg3O


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Comments are closed.