12
jul
Seneste opdatering: 12/7-05 kl. 0144
Ingen kommentar - Tryk for at kommentere!

er det nu man skal vĂŠre glad ? Eftersom indvandrene allerede er i flertal i alderen 0-18, mĂ„ man gĂ„ ud fra at det er de smĂ„ MuhammedĂ©r – det mest almindelige navn pĂ„ nyfĂždte i byen – som ankommer i kaskader. Det fortier artiklen diskret. Det blir en skjĂžn Øresundsintegration vi fĂ„r.
Babyboom skapar lÄnga köer
Det rĂ„der babyboom i Malmö. Bara i juni mĂ„nad föddes nĂ€rmare 30 fler barn Ă€n förra Ă„ret. Inte minst mĂ€rks det av pĂ„ barnavĂ„rdscentralerna i stan. – Jag har aldrig varit med om sĂ„ mĂ„nga nyfödda barn som det var i juni. Och dĂ„ har jag Ă€ndĂ„ jobbat i 15 Ă„r, sĂ€ger Ingalill Thege, BVC-sköterska pĂ„ Sorgenfris barnavĂ„rdscentral.
http://sydsvenskan.se/malmo/article112009.ece
De mĂžrke ?
ny lyrik for “indvandringskritikere”. Svenske journalister er nogle bedĂ„rende, dydsirede englebasser. DesvĂŠrre tangerer de fiktion af og til. En vĂŠsentlig ulempe ved journalistik.
De mörka fÄr draghjÀlp
DET BLEV INTE nĂ„gon debatt mellan centerns ungdomsförbunds ordförande Fredrick Federley och sverigedemokraternas ordförande Jimmie Åkessson som planerats under Almedalsveckan.
http://www.smp.se/article.php?args=551922,110;0;0;0
irrevesibelt tab af social kapital. Hvad er kuren? Mer “statsfeminisme”?Svenskerne flytter pĂ„ landet i disse Ă„r. det ville de ikke tidligere.
Kvinnor vÄgar inte gÄ ut pÄ kvÀllar
Varannan kvinna undviker att gÄ ut efter mörkrets inbrott, av rÀdsla för vÄld och överfall. Det visar en ny undersökning dÀr 7 800 kvinnor och mÀn i Äldrarna 16-69 Är ingÄr. Enligt en undersökning som LÀnsförsÀkringar lÄtit göra undviker mer Àn varannan, eller 53 procent av kvinnorna i Sverige, att gÄ ut ensamma pÄ kvÀllar och nÀtter. Motsvarande siffra för mÀnnen Àr 16 procent.
http://www.aftonbladet.se/vss/telegram/0,1082,65432200_852__,00.html

KameraovervÄgning i biffen ?
man afkoder SvDŽs kodesprog, og forstÄr hvad der der foregÄr
– Det hĂ€r Ă€r inget generellt behov pĂ„ svenska biografer, men i just Malmö har vi eskalerande problem med brĂ„k, rĂ„n och hot. Bland annat har gĂ€ng gĂ„tt in i salongerna och satt sig felvĂ€nda för att störa och kasta saker pĂ„ övrig publik, sĂ€ger Steve Södergren som Ă€r chef för SF-biograferna.I dag hĂ€vdar dock SF Bio att Malmö stĂ„r i en klass för sig vad gĂ€ller brĂ„k och vĂ„ldsamhet. Ansvarig för SF Bio region syd Ă€r MĂ„ns Enqvist som hĂ€vdar att stĂ€mningen Ă€r anstrĂ€ngd i staden och att sĂ„vĂ€l biobesökare som personal det senaste Ă„ret kĂ€nt sig utsatta. – Det har varit problem Ă€ven under matinĂ©förestĂ€llningarna för barn, dĂ€r medföljande förĂ€ldrar vittnat om hot.Sedan i vĂ„ras anlitar SF-biograferna i Malmö ett vaktbolag. Ordningen har blivit bĂ€ttre, men besökssiffrorna har minskat med över 10 procent jĂ€mfört med i fjol. Malmös kommunalrĂ„d Ilmar Reepalu – vars hem besköts i maj – vill ha kameraövervakning i stora delar av innerstaden, sĂ€rskilt lĂ€ngs de brottsbelastade flanörstrĂ„ken mellan Centralstationen och MöllevĂ„ngstorget.
http://www.svd.se/dynamiskt/kultur/did_10109244.asp
Timbro rapporten P1 granskat.
Under fem veckor utspridda över hösten 2004 har Erik Zsiga lyssnat till samtliga sĂ€ndningar av fyra samhĂ€llsprogram i P1 – Gender, OBS, Pengar och P1 Konsument. NĂ„gon kan invĂ€nda att detta Ă€r ett litet urval. Desto vĂ€rre dĂ„ att en sĂ„ kort tidsperiod rĂ€ckte för att hitta flera tecken pĂ„ att Sveriges Radio inte lever upp till kraven pĂ„ opartiskhet och saklighet.
NÀsta Är löper Sveriges Radios sÀndningstillstÄnd ut. Ingenting i Radio- och TV-lagen motsÀger att regeringen skulle kunna ge nÀsta tillstÄnd till nÄgon annan aktör.

SjÀlvklart kommer ÀndÄ Sveriges Radio att fÄ förnyat förtroende av regeringen Persson. För Àven om bolaget inte ens nÀmns i lagtexten, sÄ sitter Sveriges Radio i praktiken lika sÀkert pÄ sin tron som klanen Bernadotte.
En sÄdan sÀrstÀllning krÀver granskning. Den kommer Timbro att bidra till.
Med vÀnliga hÀlsningar
Martin Borgs

http://www.timbro.se/bokhandel/rapport/pdf/9175665859.pdf 55 sider


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Comments are closed.