16
jul
Seneste opdatering: 16/7-05 kl. 1554
Ingen kommentar - Tryk for at kommentere!

Jan Milld og Björn HammarbÀcks nye avis projekt efter Metro modellen. Hvad gÞr man nÄr man nÊgtes adgang til media ? Man laver sit eget. Voveligt, men logisk initiativ. I fÞrste nummer blandt andet et interview med SÞren Espersen, DF, Anders Johansson, Kalmar og indlÊg af John JÀrvenpÀÀ. Lykca till !
Nr 1. PDF med flere oplysninger:
http://www.svic.se/105.pdf
Sverige i Centrums hemsida:
http://www.sverigeicentrum.se/

Jan Milld & John JÀrvenpÀÀ
foto © webmaster

Konceptet‱ BetrĂ€ffande innehĂ„ll för tabloiden Ă€r konceptet att SVIC ska ta upp politiska Ă€mnen, men pĂ„ ett sĂ„dant sĂ€tt att lĂ€sarna kan ta det till sig. Viktigt blir dĂ„ en bredd i innehĂ„llet. Dels blir de politiska artiklarna “inbĂ€ddade” i mer “snĂ€llt” material pĂ„ tema Sverige. Dels ska en tonvikt ligga pĂ„ samhĂ€llsekonomi, rĂ€ttstrygghet och medborgarinflytande. VĂ„rd, skola, omsorg. Vi strĂ€var efter intervjuer med företrĂ€dare för olika politiska Ă„sikter.‱

BetrĂ€ffande distributionen Ă€r konceptet att inte sprida tidningen anonymt, utan att ge mĂ€nniskor tidningen direkt i handen (med fast blick och vĂ€nligt leende). Idealiskt Ă€r att göra detta till arbetsresenĂ€rer pĂ„ morgonen, som Ă€ndĂ„ har tid framför sig pĂ„ tĂ„get att “slĂ„ ihjĂ€l”.För att de sedan ska ta med sig tidningen hem har vi fĂ„tt med ett korsord i den, “Sverige-krysset”.Man kan dock lĂ€gga ut enstaka exemplar anonymt, om de hamnar strategiskt, dĂ€r folk har tid att lĂ€sa. T ex i vĂ€ntrum hos lĂ€kare eller tandlĂ€kare.DĂ€rutöver kan vi eventuellt pröva att dela ut i hushĂ„ll, men dĂ„ ringa pĂ„ dörren och ge i handen. Vi fĂ„r pröva oss fram, och se vad som fungerar för envar.‱

NĂ„gon konkurrens blir det inte mellan tabloiden och webbsidorna, tvĂ€rtom kan de komplettera varandra. Redan innan en artikel publicerats i tabloiden kan den lĂ€ggas ut pĂ„ internet – bara i undantagsfall har ju de mĂ€nniskor som fĂ„r tabloiden varit inne pĂ„ vĂ„r webbsida. Dessutom har vi mycket mer utrymme pĂ„ webben Ă€n i tidningen, dĂ€r kan vi alltsĂ„ publicera sĂ„dant som vi inte fĂ„r plats med i tidningen.Nummer 2/05 Ă€r planerad att tryckas i slutet av september. Karen Jespersen, invandringskritiker och tidigare s-minister i Danmark, har i princip lovat att stĂ€lla upp för en intervju. I bĂ€sta fall hinner denna göras till nr 2.

I övrigt ska ett tema bli brottsutvecklingen och rĂ€ttssamhĂ€llet, med mycket fakta och statistik.En recensionen av boken “Exit Folkhemssverige” blir det.LikasĂ„ en artikel om Äldreförsörjningsstödet.I serien “Ljus frĂ„n Sverige” planerar jag att ta upp Alfred Nobel eller kanske Ingvar Kamprad.Kanske en researtikel med naturbilder.En liten avdelning av smĂ„notiser kan komma att introduceras.Ett nytt korsord kan det definitivt bli, eller en tipstolva – dĂ€r rĂ€tt svar finns att ta del av pĂ„ vĂ„r webbsida.I nr 2 eller ett senare nummer kan det ocksĂ„ bli en artikel om nationell energiförsörjning, med tonvikt pĂ„ etanolens möjligheter.

ur nr. 1:John JÀrvenpÀÀ: 3 förbud

Svenska medier brukar berömma sig för att kritiskt granska bristen pÄ yttrandefrihet i andra lÀnder. Dock har man inte lyft fram dessa
brister i vĂ„rt eget land. HĂ€r förs ingen diskussion om lĂ„ngsiktiga konsekvenser av invandringen – t ex att muslimerna under de nĂ€rmaste decennierna sannolikt kommer att föröka sig i sĂ„dan takt att de kan röstatill sig majoritet i riksdagen och införa sharia. Med en röst förklarar istĂ€lletpolitiker och media att invandringen Ă€r berikande. Den svenska ursprungsbefolkningen, anses tydligen inte förmögen att berika sitteget land. Argumentet om berikning Ă€r mĂ€rkligt ocksĂ„ frĂ„n ekonomisk synpukt.
Statsvetarprofessor TommyMöller har om invandringen konstaterat att ”Det finns en tyst överenskommelse bland de etableradepartierna att hĂ„lla frĂ„gan borta frĂ„n dagordningen”(AB 020215).
Statsvetaren Christan Fernåndez har i Sydsvenskan (041220) pekat pÄ tre underförstÄdda förbud som styr svensk invandringsdebatt.Det första förbudet
gĂ€ller generaliseringar, dĂ€r sĂ„dana “avfĂ€rdas som fördomar, stereotyper och nidbilder”.
Detta Ă€r, menar FernĂĄndez, “i sig en fördomsfull uppfattning om vad en generalisering Ă€r”. Generella mönster Ă€r nĂ€mligen ettsĂ€tt att fĂ„ ett helhetsgrepp om verkligheten, bl a med hjĂ€lp av statistik. I andra sammanhang anvĂ€nds ocksĂ„ generaliseringar för att beskriva exempelvis sjukfrĂ„nvaro och budgetunderskott,resonerar FernĂĄndez.
Det andra förbudet som han pekar pĂ„ Ă€r “förbudet mot svĂ„ra stĂ€llningstaganden”. Att stĂ€lla svensk syn pĂ„ jĂ€mstĂ€lldhet mot islams kvinnosyn Ă€r ett sĂ„dant stĂ€llningstagande som “genast placerar” den som framför det “i samma fack som antimuslimska och rasistiska debattörer”.
Det tredje förbudet Ă€r “förbudet att tala om skyldigheter”. Även om politikerna stĂ€ndigt talar om att rĂ€ttigheterna mĂ„ste motsvaras av skyldigheter sĂ„ betyder det i praktiken ingenting. Ett exempel som stödjer FernĂĄndez Ă€r att i Sverige
tilldelas invandrare medborgarskap utan minsta krav pÄ motprestation, som att kunna ett ord svenska.
UtlĂ€ndska journalister och ledarskribenter har dock fĂ„tt upp ögonen för vad som sker hĂ€r. I synnerhet har flera danska ledar- och kulturskribenter pekat pĂ„ att Sverige blivit ett land utan yttrandefrihet i denna för landet avgörande frĂ„ga. Kritikhar Ă€ven inkommit frĂ„n Slovakien, Polen, England och USA till följd av hur svenska domstolar tillĂ€mpar paragrafen hets mot folkgrupp. Med anledningav domen mot pastor ÅkeGreen, som i somras dömdes till en mĂ„nads fĂ€ngelse
med just hetsparagrafenför att han citerade och tolkade Bibeln, har amerikanska myndigheter kontaktat Sveriges ambassadör i Washington.
I december inlÀmnades en protest frÄn den amerikanska myndigheten för sÀkerhet och samarbete i Europa. Myndigheten har i uppdrag att övervaka att frÄgor om mÀnskliga rÀttigheter enligt Helsingforsavtalet följs. Dess ordförande, kongressledamoten Christopher H Smith, ser domen som ett hot mot religionsfriheten ibÄde Sverige och andra lÀnder,rapporterade tidningen VÀrlden idag (041209). Ingen större dagstidning har rapporterat om detta.
Kanske lĂ€ttar det litet pĂ„ samvetet att istĂ€llet uppmĂ€rksamma brister i andra lĂ€nder…
Det amerikanska tv-bolaget Fox News har nyligen gjort ett reportage om i Malmös invandrartÀta stadsdelar. Man tog upp att brandmÀn och ambulanspersonal inte vÄgar sig in i dessa stadsdelar av rÀdsla för att bli attackerade,nÄgot som Àven gÀller vissa omrÄden i Göteborg och Stockholm.
Inte ens i ett ghettoomrÄde som Harlem i USA torde det vara sÄ illa att rÀddningspersonalblir attackerad. I krig Àr sjukpersonal alltid fredad. Men inte i Malmö. Inte i Sverige Är 2005.
PÄ samma sÀtt som Sverige kritiserar andra lÀnder för dess brist pÄ yttrandefrihet
och hur galet det kan stÄ till i dessa lÀnder, har andra lÀnder alltsÄ nu börjat granska Sverige utifrÄn.
Samtidigt fortsÀtter svenska politiker att prisa det mÄngkulturella samhÀllet. Det Àr samma politiker som skaffar sig förmÄner pÄ folkets bekostnad,ofta sÀtter sina barn iskolor utan invandrare och bosÀtter sig i omrÄden utaninvandrare.
Om klockan Àr fem i eller fem över tolv fÄr framtiden utvisa. Emellertid mÄste politiker och media öppna upp för en redig diskussion, dÀr alla fÄr komma till tals och alla argument kan komma fram. De bÀsta argumenten bör sedan vÀgleda politiken.
John JÀrvenpÀÀ,
www.resonproduktion.com


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Comments are closed.