18
jul
Seneste opdatering: 18/7-05 kl. 0704
Ingen kommentar - Tryk for at kommentere!

er Nordens stĂžrste og ejes af en kreds af store aviser – stĂžrst er Aftonbladet. NĂ„r der stĂ„r TT under en artikel ( og det gĂžr der meget tit), bĂžr man vĂŠre ekstra pĂ„ vagt, for TT har en politisk dagsorden og gĂžr sig ingen sĂŠrlig umage for at skjule den. Vidste man ikke bedre, ville man tro at TT var noget i retning af det gamle TASS – et statsligt nyhedsbureau i en et- parti stat.TT er selvsagt ogsĂ„ mestre i at slĂžre effekten af Balkaniseringen af Sverige. TT giver danske Al-Ritzau seriĂžst baghjul.
FĂžlgende er med tak til Alicio-blog og TT-kritik:
TT:s media-spin för Ruwaidas antiisraeliska utfall.
Varje dag fĂ„r utrikesminister Laila Freivals och andra ministrar skriftliga frĂ„gor frĂ„n riksdagsledamöter. Ytterst sĂ€llan skapar dem rubriker. Till exempel den viktiga och kontroversiella frĂ„gan om svenskt bistĂ„nd till terrorgruppen Hamas vĂ€ckte protester av Moderaterna och andra borgerliga partier – bĂ„de i form av pressmeddelande av Ewa Björling och frĂ„gor till Laila Freivalds och Karin JĂ€mtin. Men borgerliga protester mot hamasbistĂ„ndet nĂ€mnes aldrig i nĂ„got TT-telegram.
Men sÄ snart Yvonne Ruwaida (mp), kÀnd av sitt refleksmÀssiga antiistraelsiaka stÀllningen i alla frÄgor, kritiserar Israel för sitt agerande mot terrorgruppen Hamas, startar nyhetsbyrÄn TT en media-spin. Ruwaidas antiisraeliska utfall fick pÄ sÄdant sÀtt betydligt större mediaomsÀttning Àn de flesta frÄgor av andra riksdagsledamöter.Detta bekrÀftar en gÄng till att nyhetsbyrÄn TT har en egen politisk agenda. FrÄgan Àr hur lÀnge svenska medier ska vara nyttiga idioter Ät TT:s olagliga politiska spin-doctors.
http://tt-kritik.blogspot.com/

TT intervjuar folk som drabbats
Idag, nÄgra dagar efter att en islamistisk palestinsk sjÀlvmordsbombare sprÀngde fyra israeliska kvinnor och en femte israelisk 21-Ärig man i luften utanför ett shoppingcenter i Netanya, skickar TT ut sin korrespondent för att tala med folk som drabbats.
Men inte med de israeliska överlevande som skadats av terrorattacken, eller anhöriga till de mördade. Nej, nÀr TT skickar ut sin korrespondent Àr det för att Äka ut och intervjua en palestinsk man som bor i ett hus utan bygglov i en stad utanför sÀkerhetsbarriÀren som byggs runt Jerusalem. Han drabbas nÀmligen av olÀgenheter av den barriÀr som i framtiden ska skydda mot ovannÀmnda palestinska mordorgier. Detta kallar TT allsidig rapportering.
Vi fĂ„r av Ă„siktsbyrĂ„n reda pĂ„ att denne okĂ€nde man inte “litar” pĂ„ Jerusalems borgmĂ€stare, som lovat att den kommunala servicen skall vara kvar och att det kommer att byggas passager i barriĂ€ren. Som grĂ€dde pĂ„ moset vĂ€ljer nyhetsbyrĂ„n för sĂ€kerhets skull att utelĂ€mna faktumet att Israel kommer att betala 12 miljoner kronor till dem som drabbas av barriĂ€ren i staden (lĂ€s
tidningen Independents artikel om samma by frÄn förra veckan).TT-telegrammet, som omfattar 13 paragrafer och 420 ord nÀmner i en mening i den allra sista 13:e paragrafen att barriÀren byggs för att stoppa attentat som det i Netanya. Ordet sÀkerhetsstÀngsel sÀtter TT inom citationstecken.
ejerforhold og styrelse i TT:
http://www.tt.se/detta/styrelse.asp
at der pĂ„ TTÂŽs forside v. “brevhovedet” ligger et billede af den afrikanske gruppe “Burka Rock” – formummet til anonymitet, virker bĂ„de logisk og fĂžlgerigtigt. For selvironi er det nĂŠppe……………………..

Charmeoffensiv fra Medborgerplatsen
nÄ, mÄske mere offensiv end lige charme. Moskéen er Nordens stÞrste med plads til 1500 og iflg. mine kilder styret af Det Muslimske Broderskab.Flere gange kritiseret i SvD af Moderaterna for at prÊdike had mÞd jÞder.Abdallah Sallh benytterlejligheden til at rykke sine positioner frem og bede om at fÄ lov til at kalde til bÞn fra minareten ud over Stockholm.
Alla vÀlkomna i moskén
. TvÄ veckor efter terrordÄden i London, och ledningen för moskén pÄ Söder vill gÀrna ha besök av infödda svenskar.- Alla Àr vÀlkomna, snÀlla skriv det med stora bokstÀver, sÀger Abdallah Salah.Salah Àr informationsansvarig för stora moskén.
NÀr moskén byggdes bestÀmde församlingen att inte kalla till bön frÄn minareten med böneutrop.- Det kanske Àr dags nu, en gÄng i veckan pÄ fredagar. Det vore trevligt, sÀger Salah.

http://makeashorterlink.com/?R1395227B
Ulf Nilson pÄ Jihad Watch
http://www.jihadwatch.org/dhimmiwatch/archives/007226.php
Ulf Nilsson: Islam is a dangerous religion.A great victory for terrorism, it said on DN’s front page a week ago on Friday.
Wrong!


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Comments are closed.