20
jul
Seneste opdatering: 20/7-05 kl. 1959
Ingen kommentar - Tryk for at kommentere!


Der er en air af 3. verden over rotterne. Da jeg for over 30 √•r siden steg i land i Manilla, var det f√łrste st√¶rke indtryk: den intense stank og rotterne der f√¶rdedes som det passede dem, og knapt √¶nsede mennesker.


Kvarglömda rester ger råttorna mycket att äta
Brunr√•ttorna i centrala Stockholm √§r i √•r rekordm√•nga. Orsaken √§r att gnagarna i princip har obegr√§nsad tillg√•ng till mat – mycket p√• grund av m√§nniskors slarv.De finns i parker, p√• restauranger, i bost√§der, i soptunnor eller i princip √∂verallt d√§r vi m√§nniskor h√•ller till. F√∂r d√§r det finns m√§nniskor, d√§r finns det ocks√• mat.Antalet brunr√•ttor i Stockholms centrala delar √§r ovanligt m√•nga just i √•r.Anticimex sanerare jobbar f√∂r h√∂gtryck f√∂r att bek√§mpa gnagarna.- Vi har haft v√§ldigt m√•nga p√•ringningar i sommar j√§mf√∂rt med tidigare. Cirka 50 procent av de saneringar som g√∂rs av v√•rt stockholmskontor √§r sanering mot r√•ttor, s√§ger Jan Jungerstam, biolog p√• Anticimex…………………………………………………….
http://www.svd.se/dynamiskt/inrikes/did_10160237.asp
Föraktet för rättsstaten
lyser ud af dette lille h√¶ndelsesforl√łb:
Föräldrar hjälpte våldtäktsman rymma
En 18-årig våldtäktsdömd man fritogs av sina föräldrar på ett tumultartat sätt i Hovrätten för Nedre Norrlands lokaler i Sundsvall.18-åringen försökte smita ifrån kriminalvårdens personal, men personalen lyckades stoppa honom i receptionen. Då kastade sig föräldrarna och några vänner över personalen med slag och sparkar.Under tumultet lyckas 18-åringen och en 17-årig kamrat rymma ut ur lokalen. Båda är fortfarande på fri fot.Föräldrarna greps en stund senare och är nu misstänkta för främjande av flykt och våld mot tjänsteman.18-åringen har tidigare dömts till ett års sluten ungdomsvård av Sundsvalls tingsrätt för våldtäkt. Den andre rymmaren, en 17-åring dömdes vid samma tillfälle av tingsrätten för grov misshandel.
http://www.svd.se/dynamiskt/inrikes/did_10166212.asp
Financial Times: Muslims in Europe
flash-interaktivt kort, meget instruktivt – se f.eks “annual growth” (Sweden 12.4 %, DK 7.6 %)
Islam is the fastest growing religion in Europe and Muslims are the largest minority on the continent. They make up as much as 5 per cent of the European population. Our interactive map shows the distribution and ethnic backgrounds of the 20 million Muslim population across the continent, featuring extra detail on the UK communities.
http://news.ft.com/cms/s/89b5eccc-f48c-11d9-9dd1-00000e2511c8.html
via:http://tiradeblog.blogspot.com
v√¶rd at vide inden man pakker bilen og k√łrer √łstp√•:
Vägrån ökar dramatiskt i Skåne
Hittills i år har 23 vägrån inträffat i Skåne. Det är fler än under hela 2004 och 2003. Polisen har svårt att få fatt på tjuvarna, men i morse greps tre män utanför Strömstad som misstänks för att ha stulit från en husbil.

http://sydsvenskan.se/sverige/article112971.ece


Don√©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Comments are closed.