23
jul
Seneste opdatering: 23/7-05 kl. 1402
Ingen kommentar - Tryk for at kommentere!

mon der er nogen der kan forestille sig at politiske partier, store aviser, TV – ville tie, hvis dette foregik systematisk i Danmark mod et lille opstillingsberettiget parti ? Det er ikke desto mindre svensk virkelighed – tavshed, totalt tystnad. Associerer nogen Weimar ?
Vad säger Orback?
Regeringens Jens Orback försäkrade den 7 juli danske Sören Espersen, folktingsledamot och ledamot av Nordiska Rådet, att vår regering ser mycket allvarligt på politiska övergrepp, ägnade att tysta kritiker.

“KOMMUNPOLITIKER ALVARLIGT MISSHANDLAD
Alexander Alexandersson, ordförande i Sverigedemokraternas kommunförening i Kristinhamn och ersättare i Kristinehamns
kommunfullmäktige, utsattes under måndagskvällen för allvarlig misshandel av fem okända gärningsmän. De kommentarer som våldsmännen fällde under misshandeln
klargjorde att motivet till överfallet var politiskt.

http://www.bgf.nu/grazon/orback.html

Parlamentets flirt med islam

Lars Åberg om Blair som får mothugg

Tony Blairs regering har fått mycket pisk för lögnerna bakom Irakkriget och, mindre känt här hemma, för sitt försök att balansera de inhemska antiterrorlagarna med en ny lagparagraf mot anstiftan till religiöst hat; en uppenbar flirt med brittiska muslimer.
Rowan Atkinson, alias Mr Bean, h√§vdar att om den h√§r paragrafen hade funnits n√§r Monty Python spelade in ‚ÄĚLife of Brian‚ÄĚ hade filmen aldrig kunnat visas offentligt. Den engelska PEN-klubben fruktar att ett gammalt trauma √•terkommer med full kraft om parlamentet godk√§nner lagen. Salman Rushdies ‚ÄĚSatansverserna‚ÄĚ kommer d√• att bli de f√∂ror√§ttades pilotfall i domstolen. Paraplyorganisationen Muslim Council of Britain har drivit fr√•gan om att religi√∂sa personer ska skyddas mot neds√§ttande eller uppviglande omd√∂men. R√•det vill att religioner ska ges ett legalt skydd mot exempelvis kritik och satir, som skulle skilja ut dem fr√•n andra ideologier och j√§mst√§lla religion med etniskt ursprung……………………………………

http://sydsvenskan.se/kultur/article113213.ece


Don√©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Comments are closed.