28
jul
Seneste opdatering: 28/7-05 kl. 0331
Ingen kommentar - Tryk for at kommentere!


NĂ„r man ser i VF hvad der ellers forgĂ„r i Karlstad, skulle man tro der var vigtigere ting at bekymre sig for. Og det forlyder ikke hvad der skal ske med kvarteret “Gurkan” (Agurken)
– KrĂ€nkande kvartersnamn
Karlstadsbo tycker kvarteret Negern borde byta namn
Exotiskt i gamla dagar? Det Àr det hÀr omrÄdet som heter kvarteret Negern och dÀr fastigheterna kallas Negern 1, Negern 2 och sÄ vidare. En Àndring mÄste till, anser Karlstadbon Torbjörn Wahlström som skickat ett mail till kommunen om saken.Att det finns ett grannskap i innerstaden som heter kvarteret Negern Àr nÄgonting som fick Karlstadbon Torbjörn Wahlström att skicka ett mail till kommunen.- Jag tycker inte att det Àr bra för Karlstad, eftersom det Àr krÀnkande mot en hel folkgrupp. Det mÄste ju gÄ att Àndra, sÀger han.Men det hÄller inte lantmÀteriavdelningen hos byggnadsnÀmnden med om.
http://www.vf.se (se onsdag)
DN minder mig her om visse af disse ejendommelige artikler, som synes at mene at det vĂŠrste ved den galloperende kriminalitet i Sverige , er at den “risikerar at odla racism Ăłch frĂ€mligsfientlighet”. FuldstĂŠndigt bagvendt rĂŠssomement:
FrÀmlingsfientlighet i tidningar
De brittiska tabloidtidningarna Àr knappast kÀnda för sin finkÀnslighet och goda smak. Men de vet vad som sÀljer. Och just nu sÀljer frÀmlingsfientlighet i England.
MĂ„nga kommer att utnyttja attacker
“De kommer hit och fĂ„r asyl, utbildning och bidrag. Hur tackar de oss? De försöker sprĂ€nga oss i luften!” skriker Daily Mails svarta första sida pĂ„ onsdagen. Intill texten tronar en stor bild pĂ„ en av de misstĂ€nkta attentatsmĂ€nnen.Liknande rubrikval fanns i The Sun och flera av de andra tabloiderna.Vardagen Ă€r tillbaka i London efter bombattentaten, men nĂ„got har förĂ€ndrats. Ilskan. Under den vĂ€lkĂ€nda brittiska artigheten dyker den upp nĂ€r man minst anar det.- Vi borde Ă„terinföra dödsstraff i det hĂ€r landet, frĂ€ser en vĂ€lklĂ€dd medelĂ„lders kvinna som bara sekunderna innan varit mildheten personifierad.

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=148&a=443784
man aner en yderst velbegrundet nervĂžsitet i dagens hovedleder:
Imamernas ansvar – och alla andras
Vi stÄr inför hotet om en ond spiral av terror och repressiva motÄtgÀrder. I stÀllet för fruktlösa diskussioner om skuld mÄste alla goda krafter ta ansvar utifrÄn sina möjligheter att pÄverka.
http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=576&a=444123&previousRenderType=2


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Comments are closed.