30
jul
Seneste opdatering: 30/7-05 kl. 0943
Ingen kommentar - Tryk for at kommentere!

Somaliere sjekkes for terrorkontakt
Flere menn av somalisk herkomst sjekkes nÄ av norsk politi for mulige kontakter til det samme terrornettverket som sto bak bombeattentatene i London.
Minst Ă©n person bosatt i Norge skal ifĂžlge kilder ha forbindelser til personer i bekjentskapskretsen til Yasin Hassan Omar (24), som er mistenkt for Ă„ ha forsĂžkt Ă„ detonere en bombe mot Victoria Line-toget ved Warren Street og Oxford Circus 21.

VG er kjent med at Politiets sikkerhetstjeneste (PST) er i ferd med Ă„ nĂžste opp en lang rekke spor i det somaliske miljĂžet.Fra fĂžr sitter en norsk-somalier varetektsfengslet i London, siktet for Ă„ ha forsĂžkt Ă„ kjĂžpe radioaktivt materiale til bruk i terrorĂžyemed. Hans sak skal opp for retten i oktober.
http://www.vg.no/pub/vgart.hbs?artid=106339
Svenska folket har tappat förtroendet för rÀttssystemet
Marcus sagen er mĂŠrkelig – enten er der ikke nok bevis, og sĂ„ er de tiltalte uskyldige i lovens forstand, eller ogsĂ„ er de skyldige, og sĂ„ er de skyldige i manddrab. Dette er et alvorligt skred:
“RĂ€ttvisan finns inte”
AllmĂ€nheten rasar mot hovrĂ€ttens dom. Nu ifrĂ„gasĂ€tts det svenska rĂ€ttsvĂ€sendet – Ă€nnu en gĂ„ng. – Jag har tappat förtroendet helt, sĂ€ger pappan till den 13-Ă„riga flicka som utnyttjades av fyra mĂ€n i Motala.
13-Äringen i Motala Flickan hamnade med fyra mÀn i en lÀgenhet, och utsattes för svÄra sexuella övergrepp. I tingsrÀtten dömdes mÀnnen för grov vÄldtÀkt och medhjÀlp. I hovrÀtten friades tvÄ mÀn helt och de tvÄ andra fick sÀnkta straff. Flickan hade druckit frivilligt, hÀvdade rÀtten. Mordet pÄ Marcus

29-Ärige Marcus Gabrielsen blev misshandlad till döds efter att ha sagt Ät tvÄ mÀn som kissade i en port pÄ kungsgatan i Stockholm. TingsrÀtten friade alla tre Ätalade för mord, sedan minst fyra vittnen Àndrat sina versioner i rÀtten eller drabbats av minnesförlust.
Led inte nog
En 14-Ă„rig flicka i Örebro fick först se sin mamma drĂ€nkas, sedan drogades flickan och vĂ„ldtogs flera gĂ„nger under natten. HovrĂ€tten sĂ€nkte flickans skadestĂ„nd med 100 000 kronor. Motivering var att krĂ€nkningen inte var tillrĂ€ckligt grov…………….
http://www.aftonbladet.se/ettor/webb/34_normal.html

Har du förtroende för det svenska rÀttsvÀsendet?
StÀllningen just nu:
Ja (4.9 %)
Nej (95.1 %)
Totalt har 42850 personer röstat.

Alla sosse klichéer pÄ én gÄng
ser ikke ud til at den afgĂ„ende og bedrageri-kompromitterede ungsosse formand har sit eget sprog. Alle ytringer foreligger i dĂžd-stegte “ready mades”:

DN debatt”Flyktingamnesti ger det nya
systemet en chans att fungera”
Nu mÄste vi se till att lagtiftningen blir mer generös sÄ att fler mÀnniskor som söker skydd fÄr stanna i Sverige, skriver avgÄende SSU-ordföranden Ardalan Shekarabi.
För mig som socialdemokrat handlar den hÀr frÄgan i grund och botten om humanism och solidaritet. Inget mer, inget mindre.
DÀrför förvÀntar jag mig att Barbro Holmberg Àndrar Äsikt och att alla socialdemokratiska riksdagsledamöter tar sitt ansvar och röstar för humanism, för solidaritet och för flyktingamnesti den 14 september!

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=572&a=444748&previousRenderType=2

Faren for selvtĂŠgt
virker selvfĂžlgelig umiddelbart nĂŠrliggende:

Domare hotad: “Jag ska vĂ„ldta din fru”

HovrĂ€ttspresident Bertil HĂŒbinette och hans familj har hotats till livet.
Detta efter den uppmÀrksammade domen i Göta hovrÀtt dÄ skadestÄndet till en vÄldtagen 14-Ärig flicka sÀnktes.Jag har fÄtt ta emot en mÀngd allvarliga hot i telefonsamtal och sms. FortsÀtter det ska jag begÀra polisskydd, sÀger han till Expressen.

——
Hoten mot domare ökar.

Han har arbetat som domare under lÄng tid och tycker att de allvarliga hoten ökat, sÀrskilt de senaste fem Ären.- Med sms, mobiltelefoner och e-post Àr det lÀttare att nÄ mÀnniskor nuförtiden, sÀger han.Enligt domstolsverkets regelbundna undersökningar har hoten mot domare ökat kraftigt.

http://www.expressen.se/index.jsp?a=411885


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Comments are closed.