31
jul
Seneste opdatering: 31/7-05 kl. 1236
Ingen kommentar - Tryk for at kommentere!

öl och snaps
(en reprise, men det er altsĂĄ nu det foregĂĄr, regnen er faldet, svampene myldrer frem. Tip: Gør din egen lage til kräftorna, dild, mørk øl(Stout/Porter), sukker – meget bedre end købe lage*. Snapsen skal være den bedste – O.P.Anderson, second to none. Kun i nødstilfælde Lysholmer (Linje Akvavit)
http://www.reimersholms.se/req.aspx?pageid=FirstPage
Olav gjorde ölintag till lag
Vikingakungen präglade vårt midsommarfirande redan för över 1 000 år sedan. En tusen år gammal bestämmelse tvingar dig att dricka öl på midsommarafton. Ingen midsommar utan öl, slog Olav Tryggvason fast.
http://sydsvenskan.se/kropp/article109457.ece
foto © webmaster
Recept:
(pĂĄ dansk)Svampenes konge, dyrere end guld i Italien. Jeg skal digitalisere nogle lysbillder jeg har fra markedet i Padova. Sverige et et Karl Johan paradis. Steg dem pĂĄ panden i olivenolie/smør – tilsæt hvidløg og persille. Spis pĂĄ ristet brød. God rødvin til. LĂĄtvin förbjuden.(Karl Johan kan torkas v. 40 grader och gömmas oendeligt. 95 % av en svamp är vatten, rästen är protein)

Kantarelstuvning: En håndfuld kantareller, rist hårdt i olie/smör, tilsæt piskefløde (vispgrädda), citron, pebber, tomat eller puré, kog ind, spis på ristet brød med GOD rødvin. ICKE salt. Er du i tvivl, spørg den nærmeste finne eller italiener. De vet allt om svampor.

*Recept
Det viktigaste vid ett kräftkok är fräscha råvaror och att man är noggrann med att inte koka kräftorna för länge. Till ett kilo kräftor (c:a 20 st) beräknas: 2,5 liter vatten 1 dl grovt salt 3-5 st sockerbitar 6-8 st dillkronor + dillstjälkar 1-2 dl öl.
Koka upp vatten och salt och låt det koka några minuter. Lägg i kräftorna en i taget (med huvudet först) så att vattnet fortsätter att koka.Täck med dill. Låt kräftorna koka 9 min. under lock.Kokar man större mängder kan koktiden minskas till 6-7 min.Ta bort den kokta dillen.Låt kräftorna ligga i sitt spad och lägg på nya fräscha dillkronor.Låt kräftorna dra i sitt spad i minst 12 timmar innan de skal konsumeras.Beräkna 8-12 kräftor eller c:a 1/2 kilo kräftor per person.


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Comments are closed.