4
aug
Seneste opdatering: 4/8-05 kl. 2058
Ingen kommentar - Tryk for at kommentere!

“Landet er fuldt ” som Pim Fortuyn sagde. Ikke fysisk, som Holland, men psykologisk og √łkonomisk. Sandsynligvis overfyldt. Nu kommer √¶drueligheden og t√łmmerm√¶ndene.I TV nyhederne bedyrer minister holmberg at der ikke er tale om en sk√¶rpelse. Flere s√łger asyl i Sverige om m√•neden, end i Danmark om √•ret !
Skärpta krav på asylsökande föreslås
Regeringen vill skärpa kraven på asylsökande som inte uppger sin identitet. Den som inte medverkar till att styrka identiteten och avvisas ska kunna beläggas med återreseförbud, rapporterar Ekot.
Dokumentlösa asylsökande
Totalt ansökte omkring 23.000 personer om asyl i Sverige 2004, de största grupperna från Serbien-Montenegro, Irak och Ryssland. Av dem saknade 93 procent dokumentation i form av pass eller andra id-handlingar. Andelen dokumentlösa har ökat från 35 procent av de sökande 1997.
Samma år avgjorde Migrationsverket drygt 35.000 asylärenden. Efter prövning även i Utlänningsnämnden fick strax över 6.000 av dem uppehållstillstånd av skydds- eller humanitära skäl.
2003 sökte 31.355 personer asyl i Sverige. Det året gavs uppehållstillstånd åt 6.460 personer av skydds- eller humanitära skäl. Ytterligare 4.763 personer gavs uppehållstillstånd som anhörig till flykting.
K√§lla: Migrationsverket,-Ett av de allra st√∂rsta problem vi har i asylsystemet i dag √§r att s√• m√•nga m√§nniskor inte har identitetshandlingar, s√§ger migrationsminister Barbro Holmberg. I dag kan tv√• kategorier asyls√∂kande f√• √•terresef√∂rbud: de som s√∂kt asyl med hj√§lp av falska id-handlingar och de som beg√•tt gr√∂vre brott.Nu vill regeringen l√§gga till ett tredje kriterium: den som inte medverkar att styrka sin identitet……………….

http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=6107&a=429066&printerfriendly=true
Man m√• konstatere at SVT ikke kan l√¶se tal: I 2003 bevilligedes totalt 50.491 hovedsageligt permanente opholdtilladelser, af disse var 22.237 “anh√∂rige” – familiesammenf√łringer. Tallet 4763* forekommer ikke. For 2004 var tallene:
Uppehållstillstånd 2004
Familjeanknytning 38 procent
EU/EES-avtalet 25 procent
Gäststuderande 10 procent
Adoptivbarn 1 procent
Kvotuttagna flyktingar, flyktingskäl, skyddsbehov, tillfälliga uppehållstillstånd 6 procent
Humanitära skäl 5 procent
Arbetsmarknadsskäl 15 procent
Totalt 59 144 personer 2004 diagram

2003 tabel http://www.migrationsverket.se/pdffiler/statistik/tabs9.pdf
* jeg g√¶tter p√• at SVT med de 4763, mener sl√¶gtninge til 2003 flygtninge, hvor de rsterende 17.474 er “anh√∂rige” til allerede bosatte – f.eks √¶gteskaber. Men tallet ser jo p√¶nere ud p√• papiret.


Don√©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Comments are closed.