5
aug
Seneste opdatering: 5/8-05 kl. 1710
Ingen kommentar - Tryk for at kommentere!


Sydsvenskan i den milde kategori af udtryk:
Upplopp pĂ„ MöllevĂ„ngen – tvĂ„ anhĂ„llna
En man hotades med ett vapen mot huvudet sedan han halv tio pÄ torsdagskvÀllen pÄpekat att han ogillade att tre ungdomar stod och hÀngde pÄ en bil pÄ MöllevÄngsgatan i Malmö som tillhörde hans flickvÀn.
Det blev starten pÄ ett upplopp med minst 30 personer inblandade. En piketpatrull med fyra poliser kom förbi platsen och kunde gripa den 17-Ärige pistolmannen. Men vid gripandet blev de attackerade av ett upplopp som försöker frita 17-Äringen.
MÄnga personer anslöt sig snabbt till upploppet.- En person biter polisen i handen och slÄr honom i ansiktet, sÀger lÀnsvakthavande polisbefÀl Ingvar Landin. Poliserna blir pÄhoppade av minst 30 personer som ska frita den hÀr killen.
En polisman blev biten i handen vid slagsmÄlet pÄ MöllevÄngen och fördes till UMAS. Polismannen fick föras till sjukhus. Skadorna Àr inte allvarliga. En annan polis blev sparkad pÄ lÄret och i magen.
Vid midnatt bröt sig en stor polisinsats med piketstyrka, fyra patruller, flera civilklĂ€dda poliser och polishundar in i en lĂ€genhet pĂ„ MöllevĂ„ngsgatan, dĂ€r en 27-Ă„ring greps misstĂ€nkt för anstiftan till upploppet. “Jag ska skjuta er! Jag kommer ihĂ„g hur ni ser ut och jag ska ta reda pĂ„ var ni bor” hotade mannen tvĂ„ poliser vid gripandet, berĂ€ttade Thomas Anderberg vid polisens presskonferens pĂ„ fredagsförmiddagen.BĂ„de den 17-Ă„riga man som höll i vapnet och 27-Ă„rigen som misstĂ€nks ha lett upploppet sitter nu anhĂ„llna. 17-Ă„rigen Ă€r sedan tidigare vĂ€lkĂ€nd hos polisen, bland annat för gaturĂ„n
http://sydsvenskan.se/malmo/article114603.ece
Amnesti
til 10-20.000 illegale opfodrer Sveriges politiserende kirke, mens England og Danmark opruster sikkerheden:
”Amnesti enkel och snabb Ă„tgĂ€rd för dem som lever i osĂ€kerhet”
Alla politiska beslut innebĂ€r tidsgrĂ€nser som kan upplevas ”orĂ€ttvisa”, till exempel arvsskatt, skriver presidiet för Sveriges kristna rĂ„d. Eftersom beslutet om en ny ordning grundar sig i en önskan om att skapa ett mera rĂ€ttssĂ€kert system innebĂ€r beslutet att före ett visst datum rĂ„der större rĂ€ttsosĂ€kerhet Ă€n efter samma datum. Men det Ă€r just detta förhĂ„llande som gör att det Ă€r ”rĂ€ttvist” att genom ”amnesti” sĂ€rbehandla dem som drabbats av den hittillsvarande………………………. ordningen.
http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=572&a=446478&previousRenderType=2
Blair Announces New DeportationMeasures
http://www.voanews.com/english/2005-08-05-voa11.cfm
som det ses, er de engelske tabloider som DN udtrykte det “starkt stigmatiserande och frĂ€mlingsfientlige”:

Women in court on terror charges
The wife and sister-in-law of an alleged July 21 bomber today denied failing to disclose information about the suspect.
Yeshiemebet Girma, 29, and Mulumebet Girma, 21, are alleged to have withheld details about the suspected failed Shepherd’s Bush attacker Hussain Osman. Bow Street Magistrate’s Court was told that Yeshiemebet was the wife of Osman, also known as Hamdi.

http://www.express.co.uk/story.html?story=1
Dansk polis har gripit islamistledare
Dansk polis har gripit ledaren för islamiströrelsen Hizb ut-Tahrir. Han sÀgs ha hotat den danska regeringen i ett flygblad förra hösten.
http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=22584&a=429867
se Blairs 12 punkts program:
DETAILS OF TERROR PLANS
Tony Blair has given details of 12 areas where the Government plans to take action to combat terrorism in the UK.
The radical Hizb ut Tahrir and Al Muhajiroun groups will be banned.
The Government will also look at widening the grounds for banning groups, putting forward proposals in new legislation.
http://www.sky.com/skynews/article/0,,30000-13402157,00.html


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Comments are closed.