9
aug
Seneste opdatering: 9/8-05 kl. 2350
Ingen kommentar - Tryk for at kommentere!

fra KvÀllsposten:
Bloggen har det fascinerande namnet Jihad i Malmö, och internetadressen: jihadimalmo, blogspot.se( http://jihadimalmo.blogspot.com)
I höst utkommer Pettersson ocksÄ med en bok med samma namn och syfte.Jag trÀffar honom pÄ Lilla torg i Malmö, fjÀrran frÄn islamistisk renlÀrighet.
– “Jag började intressera mig för frĂ„gorna för fem Ă„r sedan nĂ€r Hizb ut-Tahrir etablerade sig i Malmö och jag bestĂ€mde mig i vĂ„ras för att en blogg var ett enkelt sĂ€tt att publicera sig och föra ut bakgrundsmaterial. Och det har lyckats över förvĂ€ntan. Men det Ă€r egentligen ingen debattarena jag startat.18 maj var startdatum, men riktigt tog trafiken inte igenom förrĂ€n tre veckor senare nĂ€r han först avslöjade att dvd-skivor med terrorpropaganda spreds i Malmö och sedan publicerade ett brev som han fĂ„tt frĂ„n en lĂ€rare pĂ„ en Malmöskola.
LĂ€raren berĂ€ttade att han hittat ett tiotal pojkar som pĂ„ skolan tittade pĂ„ en dvd dĂ€r bland annat ett antal filmade avrĂ€ttningar visades. De var uppsluppna och nĂ€r han frĂ„gade vad de gjorde svarade en:- Vi tittar pĂ„ nĂ€r Allahs kĂ€mpar dödar judarna och amerikanarna!LĂ€raren blev chockad och vĂ€nde sig till studierektorn som menade att det var elevernas privatsak och inget som skolan skulle lĂ€gga sig i. DĂ„ lĂ€raren undrade över skolans demokratiska uppdrag fick han svaret:- Du fĂ„r vĂ€l ta jobb pĂ„ nĂ„gon jĂ€kla SörgĂ„rden-skola med vĂ€lartade svenska elever.Allt enligt lĂ€rarens berĂ€ttelse.”,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
(Petterson er kristdemokratisk kommunepolitiker)
Machiavelli
god norsk kronik introduktion

NiccolĂČ Machiavelli er lest og drĂžftet i det euroatlantiske rom i nesten 500 Ă„r. For en generasjon siden var hans verden velkjent av alle med hĂžyere utdannelse og av de fleste med stort engasjement og hĂžy politisk dannelse. I dag er det fĂ„ som kjenner til det vĂŠre seg antikk som
moderne historie eller til NiccolĂČ Machiavelli. Han og hans panteon av vismenn som Platon, Polybius, Plutarchus, Cato og Titus Livius har mĂ„ttet vike plassen for Ăžkonomer og positiv vitenskap. Ved Ă„ lese NiccolĂČ Machiavellis bĂžker, “Fyrsten” og hans drĂžftelse av Titus Livius, kunne vi fĂ„ en idĂ© om hva vi gĂ„r glipp av.

http://www.aftenposten.no/meninger/kronikker/article1091930.ece

http://expressen.se/index.jsp?a=416721
Jomshof berufsverbotet igen
I DK har vi ikke et ord for det, men det har de selvfĂžlgelig i Sverige, hvor der er god brug for det: “Yrkesförbud”. Jeg tror det er 5. gang nu pĂ„ ligesĂ„ mange Ă„r. SkandalĂžst:

Trots rÄdande lÀrarbrist, trots behörighet och trots utmÀrkta vitsord har
lÀraren och smÄbarnspappan, Richard Jomshof, tvingats lÀmna sitt arbete vid flera tillfÀllen och gÄ arbetslös i lÄnga perioder. Anledningen Àr Richards politiska engagemang i Sverigedemokraterna. Nu har han Äterigen förnekats möjligheten till försörjning enbart pÄ grund av sina Äsikter.
———-
Fredagen den 5 augusti 2005 var Richard, som en av fÄ sökande, kalladtill en anstÀllningsintervju för en lÀrartjÀnst pÄ vuxenutbildningen i Lessebo kommun. Samma morgon blev Richard uppringd av den
tidigare sĂ„ tillmötesgĂ„ende rektorn Pia Dahlgren. Dahlgren avbokade anstĂ€llningsintervjun med motiveringen “Jag har fĂ„tt besked om dina politiska aktiviteter”. Senare under dagen talade Richard Ă€ven med skolans studievĂ€gledare Helena Kastrup. Även Kastrup gjorde mycket klart att skĂ€let till den instĂ€llda intervjun var Richards politiska Ă„sikter. Hon sade bland annat att: “vĂ„ra vĂ€rdegrunder stĂ€mmer inte överens med dina…alltsĂ„ vĂ„r skola. SĂ„ Ă€ven om du skulle sköta dig alldeles utmĂ€rkt hĂ€r i skolan, sĂ„ kĂ€nner vi liksom att, nej vi vill inte det”. Yrkesförbudet mot Jomshof tycks sĂ„ledes utstrĂ€ckt till att Ă€ven omfatta hela Kronobergs lĂ€n*. (*Kronoberg= det sydlige SmĂ„land m. VĂ€xjö som “hovedstad)

14.000 arabisktalende Malmöbor
http://www.sdkuriren.se/nyheter.php?action=fullnews&id=771
en by pĂ„ 267.000 mennesker! Kommer uvilkĂ„rligt til at tĂŠnke pĂ„ den Radikale Lave Broch, som i JP skrev, at danskere udgjorde den stĂžrste gruppe udlĂŠndinge i MalmĂž. Det passer hverken pĂ„ den ene, anden eller den anden mĂ„de. “The truth is in the eyes of the beholder”.
Svensk-arabisk nyhetssajt startar i Malmö

Det finns omkring 14000 arabisksprÄkiga Malmöbor. Hittills har de saknat en lokal arabisksprÄkig nyhetskÀlla men den 1 september blir det Àndring. DÄ drar nyhetssajten Al Muhajer News igÄng pÄ internet. Inte bara i Malmö utan ocksÄ i det gamla Babylon vÀntar man med
spÀnning pÄ premiÀren
———
– Jag vill berĂ€tta för arabisksprĂ„kiga Malmöbor hur svenskarna lever, sĂ€ger hon. MĂ„nga vet vĂ€ldigt lite om det, de har inga kontakter med svenskar.Men hon vill ocksĂ„ berĂ€tta om sin
egen verklighet i Malmö för nyhetssajtens svensksprĂ„kiga lĂ€sare. – MĂ„nga svenskar har ingen aning om hur vi lever, sĂ€ger hon.
———–
Fotnot.
Al Muhajer betyder ”han som vandrade till en annan plats” ochmyntades nĂ€r profeten Muhammed vandrade frĂ„n Mecka till Medina. Alla araber som flyttat till en annan plats Ă€r en Al Muhajer
.

http://sydsvenskan.se/malmo/article115037.ece
Why Tolerate the Hate?
By IRSHAD MANJI
Toronto, New York times, august 9.
FOR a European leader, Prime Minister Tony Blair of Britain has done something daring. He has given notice not just to the theocrats of Islam, but also to the theocracy of tolerance.
“Staying here carries with it a duty,” Mr. Blair said in referring to foreign-born Muslim clerics who glorify terror on British soil. “That duty is to share and support the values that sustain the British way of life. Those who break that duty and try to incite hatred or engage in violence against our country and its people have no place here.”
———–
But if these anti-terror measures feel like an overreaction to the London bombings, that’s only because Britons, like so many in the West, have been avoiding a vigorous debate about what values are most worth defending in our societies.
As Westerners bow down before multiculturalism, we anesthetize ourselves into believing that anything goes. We see our readiness to accommodate as a strength – even a form of cultural superiority (though few will admit that). Radical Muslims, on the other hand, see our inclusive instincts as a form of corruption that makes us soft and rudderless. They believe the weak deserve to be vanquished.

———-
Of course, there may be better values than individuality for Muslims and non-Muslims to embrace. Let’s have that debate – without fear of being deemed self-haters or racists by those who twist multiculturalism into an orthodoxy. We know the dangers of taking Islam literally. By now we should understand the peril of taking tolerance literally.

http://upl.silentwhisper.net/uplfolders/upload7/Irshad_Manshi_NYT.doc


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Comments are closed.