11
aug
Seneste opdatering: 11/8-05 kl. 1830
Ingen kommentar - Tryk for at kommentere!

i Information skriver to overborgmesterkandidater, S√łren Pind og Louise Frevert blandt andet
Kampen om k√łbenhavn: S√¶lg ghettoen
Information 11. august
Ingen ressoucerst√¶rk person vil k√łbe en lejlighed alene i Mj√łlnerparken. Men m√•ske 100 vil?
40 procent af de almene boliger i K√łbenhavn bebos nu af udl√¶ndinge eller efterkommere. Kurven stiger helt konsekvent med to procentpoint om √•ret. For mennesker, der som Ritt Bjerregaard mener, at antallet af udl√¶ndinge ikke spiller nogen rolle, er det naturligvis irrelevant. Men den stigende ghettoisering af den k√łbenhavnske almene boligmasse er efter min opfattelse et enormt problem.

Lidt fint sagt er jeg ikke i tvivl om, at den bekvemme skabelse af parallelsamfund, f.eks. Mj√łlnerparken, er medansvarlig for den voldsomme sociale stigmatisering, for h√łje ledighedsrater, t√•rnh√łje kriminalitetsprocenter og lave kundskabsrater. Derfor er vi n√łdt til at g√łre noget drastisk.K√łbenhavns almene sektor har simpelthen n√•et et stadie, hvor den i sin nuv√¶rende form skaber flere problemer, end den l√łser. Disse problemer er t√¶t forbundet med integrationen.
I K√łbenhavn har vi i √•revis f√łrt en politik, hvor vi af al magt har pr√łvet at f√• folk med arbejde ind. Selv dette har i virkeligheden ikke hjulpet.Som en af mine embedsm√¶nd skrev til mig: “Alle hidtil anvendte redskaber til at forhindre udvikling af omr√•der med boligsociale problemer har enten vist sig virkningsl√łse eller alt for svage”. Langt st√łrstedelen af de boligsociale problemer eksisterer i omr√•der, hvor andelen af udl√¶ndinge eller efterkommere er h√łjest.
——–
Men tallenes tale er klar: Danskere flygter fra den k√łbenhavnske almene sektor. Og udl√¶ndinge og efterkommere flytter ind. I et fuldst√¶ndig fast m√łnster over 10 √•r. Desv√¶rre har der ikke endnu v√¶ret nogen som helst vilje fra socialdemokraterne til at se p√• denne form for l√łsning. Indtil videre skal alt v√¶re som det er – tilmed skal vi have endnu mere af det samme. Jeg tror enhver kan sige sig selv, at det er fuldst√¶ndig uholdbart. S√łren Pind er overborgmesterkandidat for Venstre
Louise Frevert, DF
skriver sammsteds blandt andet
I √•r 2005 er virkeligheden en helt anden. K√łbenhavn er i dag p√• vej til at blive en metropol af internationalt format. Nye byggerier skyder op i √ėrestaden, p√• Islands Brygge og i Nordhavnen. K√łbenhavn er √łkonomisk set en veldrevet kommune – √łkonomien er i orden, og mange folk fra hele landet har intet h√łjere √łnske end at flytte til K√łbenhavn.Bag den gunstige udvikling lurer en anden og mere m√łrk virkelighed.
Over broen

For bag de flotte nye bygninger p√• Islands Brygge og bag det sanerede Vesterbro findes en anden virkelighed. Virkeligheden melder sig, n√•r man k√łrer over Dronning Louises Bro. Her ligger et andet K√łbenhavn. Et K√łbenhavn, som vi ikke kan v√¶re stolte af. Et K√łbenhavn, hvor √¶ldre mennesker ikke kan f√¶rdes trygt og sikkert om aftenen. Et K√łbenhavn, hvor den √¶rke-k√łbenhavnske dialekt overd√łves af tale p√• tyrkisk, arabisk og urdu. Et K√łbenhavn, som ikke ligner sig selv l√¶ngere. Et K√łbenhavn, der lige s√• godt kunne v√¶re en hvilken som helst anden storby – p√• den arabiske halv√ł vel at m√¶rke.
30 √•rs fejlsl√•et udl√¶ndingepolitik har kostet hovedstaden dyrt. Problemerne med kriminelle unge indvandrere forekommer n√¶rmest uoverstigelige. De unge har ingen respekt for ordensmagten. De k√łbenhavnske folkeskoler har n√¶rmest opgivet √¶vred og fors√łger i ren affekt at efterplapre de urimelige s√¶rkrav, som muslimske for√¶ldre stiller til skolerne.


Don√©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Comments are closed.