15
aug
Seneste opdatering: 15/8-05 kl. 1923
Ingen kommentar - Tryk for at kommentere!

Nu kan det skrives i Expressen: Kejseren har ikke noget tÞj pÄ:
Det Àr fel vÀg att lÄta invandrarbarn som inte klarar svenskan lÀsa sitt hemsprÄk.SprÄklÀraren Catharina Ringer slÀnger in flera brandfacklor i debatten om de försÀmrade svensk-kunskaperna i skolan.
“Det Ă€r fel vĂ€g att lĂ„ta invandrarbarn som inte klarar svenskan lĂ€sa sitt hemsprĂ„k.SprĂ„klĂ€raren Catharina Ringer slĂ€nger in flera brandfacklor i debatten om de försĂ€mrade svensk-kunskaperna i skolan”
“De invandrarbarn som inte klarar av svenskan undervisas i dag ofta pĂ„ modersmĂ„let””Jan Björklund, skolpolitisk talesman i folkpartiet.-
Prioritera bort hemsprĂ„ksundervisning. Först nĂ€r man kan svenska ska man lĂ€sa andra Ă€mnen, sĂ€ger Björklund””Catharina Ringer ser den israeliska sprĂ„kpolitiken som en förebild att ta efter”
http://www.expressen.se/index.jsp?a=420137
“Jag Ă€r faktiskt rĂ€dd för mina barns framtid”-
Mina barn skulle bli bÀttre i alla skolÀmnen om de gicki en skola med mÄnga svenska elever.Det sÀger Najdat Razki, 53, som har tre barn i skol-Äldern.
http://www.expressen.se/expressen/jsp/polopoly.jsp?a=420140
FAKTA/Stor andel saknar gymnasiekompetens22,8 procent av elever med utlÀndsk bakgrund i Stockholm saknar behörighet för gymnasiestudier. De flesta gÄr i skolor i invandrartÀta omrÄden.Bland elever med svensk bakgrund Àr motsvarande siffra 5,7 procent.KÀlla: Utrednings- och Statistikkontoret, USK
SkÄnings kommentar
SĂ„ sanslöst korkat att komma med dumheter om att “sprida ut” invandrarna, med tanke pĂ„ att de pĂ„ mĂ„nga hĂ„ll i princip Ă€r i majoritet eller kommer att bli det inom kort. Det Ă€r möjligt att det hade fungerat om man började med dessa Ă„tgĂ€rder 1983 och förde en ansvarsfull invandringspolitik dĂ€refter, men det Ă€r fortfarande tveksamt.Jag skulle tippa pĂ„ att om ett land har mer Ă€n 3-4% utlandsfödda, sĂ„ Ă€r alla försök att sprida ut invandrarna för att öka integrationen dömda att misslyckas. Och Ă€ven dĂ„ bör det inte vara uteslutande klankulturella invandrare.
Vad bygger jag den siffran pÄ? Jo, min erfarenhet frÄn skoltiden var att det pÄ en skola med ca 5% invandrarelever frÄn Mellanöstern och ytterligare nÄgra procentenheter andragenerationsjuggar, i princip redan var kört. Det rÀckte för att de skulle banda ihop sig och sÀtta skrÀck i sin omgivning. PÄ skolor med Ànnu större arab- och juggetÀthet var det fullstÀndigt kört. DÀr var det bara att acceptera att de styrde och stÀllde.SÄ funkar dessa mÀnniskor och det Àr bara att inse det. De ska vara jÀvligt ensamma för att tvingas att integrera sig med svenskar. I nulÀget Àr det helt klart bÀst att rÀdda det som rÀddas kan och tillÄta frivillig segregering. De vettiga invandrarfamiljerna som finns kommer att hitta ut ur ghettot pÄ egen hand. Vad man ska göra Ät ghettona Àr en annan frÄga, men ingenting Àr vunnet genom att förstöra ALLA skolor.
2 kommentarer til SkÄning
Point of no return..

har sannolikt passerats i Sverige för lÀnge sedan.Danmark har en god chans (50/50 ?) att styra upp saker pÄ flera olika omrÄden. Sverige har nog inget större manöverutrymme.

Ming:

Allting i Sverige frĂ„n och med nu, kommer i bĂ€sta fall att handla om “problem management”. Att stĂ€lla saker tillrĂ€tta Ă€r uteslutet. Det mest sannolika Ă€r att det blir som i Argentina för nĂ„gra Ă„r sedan, fast med maffiga raskravaller att krydda nedgĂ„ngen med.NĂ€r det gĂ€ller danskarna sĂ„ undrar jag. 50/50 hade kunnat stĂ€mma om de bara hade haft sig sjĂ€lva att ta hĂ€nsyn till. DessvĂ€rre bor de ju grannar med en del lĂ€nder som Ă€r avsevĂ€rt mindre ansvarsfulla, och speciellt dĂ„ Sverige. Förr eller senare kommer problemen att spilla över. Om det inte kommer en bredare tillnyktring i Europa sĂ„ ser jag ganska dystert pĂ„ Danmark ocksĂ„. Det lĂ€r bara ta lite lĂ€ngre tid.
Mener nesten ingenting om innvandring
Fagre ord om toleranse og nesten ingen konkrete forslag. Vi har lest partiprogrammene.
FREMSKRITTSPARTIET. Partiet som hÄper innvandringspolitikken skal fÞre dem inn i de riktige korridorene, vier i
partiprogrammet innvandring stor plass. Programmet pÄ 98 sier har ikke overraskende flest konkrete og omstridte forslag.
http://www.dagbladet.no/magasinet/2005/07/13/437382.html


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Comments are closed.