16
aug
Seneste opdatering: 16/8-05 kl. 0101
Ingen kommentar - Tryk for at kommentere!

Svart pÄ vitt
I Sovjetunionen och andra kommunistdiktaturer lÀrde sig medborgarna att lÀsa mellan raderna för att rÀtt tolka innebörden av nyheter i de centralt kontrollerade medierna. En liknande utveckling Àr möjligen pÄ vÀg i Sverige. Bedöm sjÀlv hur en och samma nyhet presenteras i svenska respektive brittiska media.

Ur
Aftonbladet den 13/8 -05:
“England i skrĂ€ck efter serie gruppvĂ„ldtĂ€kter

VÄldtÀktsligan attackerar kvinnor pÄ vÀg hem frÄn krogen
MĂ€nnen jobbar i grupp,..”
“Fem kvinnor har attackerats inom loppet av nio dagar och paniken sprider sig nu bland kvinnorna i Northampton.”
“Polisen i Northampton jobbar nu efter teorin att alla fem vĂ„ldtĂ€kter och vĂ„ldtĂ€ktsförsök Ă€r gjorda av samma personer. Tre av offren har pekat ut en Fiat Punto och en BlĂ„ BMW. Även signalementet pĂ„ mĂ€nnen stĂ€mmer överens i alla fem fallen.
Polisen i Northamton har vĂ€djat till allmĂ€nheten om hjĂ€lp och pĂ„ lördagen hade mer Ă€n 200 tips kommit in, uppger Sky News.”
“Samtliga attacker har skett mellan halv ett och tre pĂ„ natten och polisen uppmanar kvinnor att inte vistas ute ensamma pĂ„ natten eller under den tidiga morgonen.
Jakten pĂ„ vĂ„ldtĂ€ktsmĂ€nnen har fĂ„tt namnet ‘Operation Harbour’ och över 50 poliser jobbar nu med fallet. “
I
brittisk rapportering:
“The number of officers investigating three rapes and two abduction attempts in Northampton has almost doubled.
About 50 officers are now working on the inquiry with CCTV footage of the town currently being examined.The main suspects in the inquiry are thought to be three or more black men with South African accents.
Detectives said they had received 1,600 calls from members of the public offering information on the offenders.
Detective Chief Inspector John Jones said: ‘I am confident that the net is closing in on those responsible…'”
NĂ€r en grov vĂ„ldtĂ€kt nĂ„gra dagar senare intrĂ€ffar i Haninge presenteras detta Ă„terigen utan angivande av nĂ„gonting betrĂ€ffande etnicitet – inte dĂ€rför att media inte vet, utan dĂ€rför att det Ă€r en information som redaktionerna har direktiv om att undanhĂ„lla lĂ€sarna.
Ur
DN den 14/8 -05:
“En 19-Ă„rig kvinna misshandlades svĂ„rt och vĂ„ldtogs vid upprepade tillfĂ€llen under flera timmar natten till söndagen vid Rudans friluftsgĂ„rd i Haninge utanför Stockholm.
Enligt Södertörnspolisen överfölls hon av en ensam gÀrningsman i 20-ÄrsÄldern.
– Hon passerade bakom Handenterminalen vid Marinens vĂ€g dĂ€r hon blev överfallen av gĂ€rningsmannen, som slĂ€pade henne över en gĂ„ngbro ned till Rudans gĂ„rd. Hon blev utsatt för upprepade vĂ„ldtĂ€kter under tvĂ„-tre timmars tid, sĂ€ger Lars Alvarsjö, stationsbefĂ€l pĂ„ Södertörnspolisen.
Mannen ska enligt polisens uppgifter ha somnat i nÀrheten av brottsplatsen, vilket möjliggjorde för den vÄldtagna kvinnan att fly. Hon tog sig frÄn omrÄdet upp till Haninge pendeltÄgstation, dÀr hon trÀffade pÄ en vÀktare som hjÀlpte henne till Södersjukhuset.
Kvinnan kunde pÄ söndagsförmiddagen börja lÀmna uppgifter om överfallet till polisen, som letar efter en man pÄ cirka 170 centimeter.
Polisen, som Ă€n sĂ„ lĂ€nge inte har nĂ„gra vittnen till hĂ€ndelsen, rĂ€knar med att kunna sĂ€kra tekniska bevis mot gĂ€rningsmannen.”
Vilken etnicitet hade denne 170-centimetersman?
Sannolikheten för att personen bakom ett sÄ brutalt brott skulle vara etnisk svensk kan betraktas som lÄg.
I de fall dÀr sÄ ÀndÄ Àr fallet brukar media vara angelÀgna att lyfta fram detta (i ambitionen att motverka frÀmlingsfientlighet, fÄr man förmoda). Eftersom inget sÄdant nÀmnts i DN, minskar denna sannolikhet ytterligare.
SÄ mycket högre blir sannolikheten att det rör sig om en person med utlÀndsk och kulturellt avlÀgsen bakrund.
NÀr nyheten har kallnat brukar det rÀtta förhÄllandet krypa fram.

http://www.bgf.nu/media/svartvitt.html
Stockholm City nÀrmer sig sanningen
19-Äring vÄldtagen och misshandlad
Polisen har sÀkrat flera spÄr pÄ den plats dÀr en 19-Ärig kvinna under flera timmar misshandlades och vÄldtogs i Haninge natten till söndag.Kvinnan var pÄ vÀg hem nÀr en man i 20-ÄrsÄldern slog ner henne i nÀrheten av Haninges pendeltÄgsstation.

– DĂ€refter vĂ„ldtog han kvinnan flera gĂ„nger. Hon försökte fly vid ett par tillfĂ€llen, men blev dĂ„ igen misshandlad.Platsen Ă€r vĂ€ldigt ödslig sĂ„ dags pĂ„ natten. Vi har inga vittnesuppgifter och bara ett vagt signalement. Mannen Ă€r 170 centimeter lĂ„ng och talar dĂ„lig engelska. Han har inte sagt nĂ„gonting pĂ„ svenska under brottet.
http://makeashorterlink.com/?A28F15E9B
ÖverfallsvĂ„ldtĂ€kter ökar dramatisk i Stockholm
ÖverfallsvĂ„ldtĂ€kterna har ökat med 82 procent i Stockholms lĂ€n visar nya berĂ€kningar frĂ„n BRÅ, Brottsförebyggande rĂ„det
TV 4 Stockholm
det seneste fra BRÅ er ” bĂ„de anmĂ€lningsbenĂ€genheten och den faktiska brottsligheten har ökat.”
GĂžr BRÅ og svenske journalister sig klart,at de er medskyldige i ĂždelĂŠggelsen af tusinder af kvinders liv hvert Ă„r? (2600 anmeldte – inkl. mĂžrketal ca. 26.000)
Eller kan man roligt antage at de er mere interesserede i deres “nĂŠrmiljĂž” og lusede karrierer og overdrevne lĂžnninger. Vi ved jo ogsĂ„ i Danmark hvad der er “karriere-skadeligt” i Sverige. Det er ingen hemmelighed, selvom RD-partierne tror de kan handle i hemmelighed.
Svenske journalister fortjener er sĂ„ rigeligt den foragt de har fra befolkningen.De er ikke befolkningens vĂŠrn mod statsmagten, som en fri presse skal vĂŠre i et demokrati. Hovedskyldig er blandt andet “pressstödet” pĂ„ 1/2 milliard, og en parodi af en journalistuddannelse.Sagt kort: de er kĂžbt og betalt – og det ganske rigeligt.
http://www.bra.se/extra/news/?module_instance=2&id=9
LĂ€s eventuellt JP-krönikan “VĂ„ldtĂ€ktsvĂ„gan i det statsfeministiska Sverige”. Kanske dags at skrive en ny.
http://dansk-svensk.blogspot.com/2004_06_01_dansk-svensk_archive.html


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Comments are closed.