24
aug
Seneste opdatering: 24/8-05 kl. 1853
Ingen kommentar - Tryk for at kommentere!

Jeg ser ingen anden udvej end at tiltale
Astrid Lindgren posthumt for Hetz mot
Folkgrupp. Det blir dyrt !
“Neger” nĂ€mns 17 gĂ„nger i ny GB kampanj
Glöm debatten om att glassen Nogger Black Ă€r rasistisk.Nu har GB en ny kampanj dĂ€r ordet “neger” nĂ€mns 17 gĂ„nger.Men GB har inga planer pĂ„ att dra tillbaka kampanjen.Mindre Ă€n ett halvĂ„r efter att Nogger Black hamnade i blĂ„svĂ€der lanserar GB sin nya Pippi-kampanj.Med glassen fĂ„r man en cd dĂ€r Astrid Lindgren lĂ€ser sagor om Pippi, och under den korta sagostunden haglar rasistiska uttryck.Tidigare kritiserad sagaAstrid Lindgren sĂ€ger “neger” 17 gĂ„nger pĂ„ mindre Ă€n 45 minuter. Sagan Ă€r hĂ€mtad frĂ„n boken “Pippi i Söderhavet”, en bok vars sprĂ„kbruk fĂ„tt mycket kritik.
ogsĂ„ SVT har negerproblemer – men nĂ„r man kan tĂŠnke pĂ„ at omskrive Biblen, kan man vel ogsĂ„ frisere en afrikansk roman:
“Svart Ă€r en fĂ€rg, neger Ă€r en kultur”
Sveriges Radios följetong “Ännu talar trĂ€den” har har skapat folkstorm. Anledning: ordet neger anvĂ€nds gĂ„ng pĂ„ gĂ„ng. -Jag kĂ€nner mig krĂ€nkt, sĂ€ger riksdagsledamoten Nyamko Sabuni.
I den kamerunska författarinnan Calixthe Beyalas roman “Ännu talar trĂ€den” anvĂ€nds ordet neger flitigt trots att det Ă€r emot Sveriges Radios policy.

http://www.aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,689190,00.html
http://expressen.se/index.jsp?a=425267
Dagens Nyheter nedlader sig……..
til at kommentere SVIC gratisavisen i en slap og hoven kommentar ( se den nederst). Milld og HammarbÀck svarer:
Svar till Henrik Berggren, DN:Den nödvÀndiga sammanhÄllningen
Henrik Berggren pĂ„ ledarsidan kommenterar den 23/8 -05 utgivningen av en ny gratistidning, “Vem kan man inte lita pĂ„?”. Det Ă€r uppenbart att han menar “Sverige i CENTRUM” (SVIC). Berggren gör tummen ned för vĂ„r tabloid.Tanken med det statliga presstödet, pĂ„ över 500 miljoner kronor Ă„rligen, Ă€r att vĂ€rna mĂ„ngfald i opinionsbildningen. SVIC fĂ„r inte del av detta stöd, men tanken bakom SVIC Ă€r densamma.
Vi hĂ€vdar med andra ord att – det omfattande presstödet till trots – det kvarstĂ„r ett behov av ökad pluralism.
Mer konkret Ă€r det inom framförallt vissa Ă€mnesomrĂ„den som informationen och debatten Ă€r snĂ€vt “tuktad”. Det gĂ€ller kriminalpolitik och EU, skolpolitik och socialpolitik, men framförallt invandrings- och integrationspolitik. BetrĂ€ffande det sistnĂ€mnda Ă€r det ingen överdrift att tala om ett tabu.Etablerade massmedia Ă€r ensidiga i vad de publicerar, genom vad de förtiger och hur de vinklar. De försöker dessutom stigmatisera kritiker, genom att förse dem med etiketter om “missnöje”, “konspiration” och “rĂ€ttshaverister”.
GenomgĂ„ende har en kampanj under mĂ„nga Ă„r bedrivits för att skuldbelĂ€gga svenskarna – tyvĂ€rr med viss framgĂ„ng.Vad har dĂ„ Henrik Berggren att anföra mot “Sverige i CENTRUM”? Jo, just att det Ă€r en “missnöjespublikation” med “konspirationsteorier”.
Samtidigt anser han att SVIC för fram synpunkter pĂ„ skattetrycket som Ă€r “politiskt allmĂ€ngods”.DĂ€rutöver driver Berggren en tes om att medborgarna mĂ„ste lita pĂ„ makthavarna. Utan tillit blir det farligt, menar han.Javisst behövs en tillit i ett samhĂ€lle, för att det ska hĂ€nga samman. Denna tillit mĂ„ste dock vara ömsesidig. Det handlar bĂ„de om en tillit mellan medborgarna och en tillit till makthavarna. Problem uppstĂ„r nĂ€r makthavarna upptrĂ€der pĂ„ ett sĂ„dant sĂ€tt att det inte gĂ„r att kĂ€nna tillit till dem.
För att nĂ„ dit behöver samhĂ€llet aktiva och engagerade, kritiskt tĂ€nkande, medborgare. Till detta vill “Sverige i CENTRUM” försöka bidraga.
Jan Milld, redaktör för SVICBjörn HammarbÀck, ansvarig utgivare för SVIC
http://www.svic.se/blogg/index.php?itemid=11

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=577&a=453076&previousRenderType=1


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Comments are closed.