25
aug
Seneste opdatering: 25/8-05 kl. 2022
Ingen kommentar - Tryk for at kommentere!

(nu ser jeg bort fra at gamle NĂžrballe fra Gl. Kongevej Antikvariat, ikke gav fem flade litterĂŠre Ăžrer for Peter HĂžeghs talent – og jeg havde stor tillid til hans dĂžmmekraft) – sĂ„ leder denne journalist hele Danmark igennem for at finde ham, fĂ„r en solohistorie mod afgivne lĂžfter. Og svigter det hele ved at plapre ud i Expressen med det samme:
(foto: fra NĂžrballes butik)
Det Ă€r nu han sĂ€ger det, rakt ut: – Jag ska ge ut en ny bok. Jag har jobbat med den i flera Ă„r. Det Ă€r en stor bok. Han mĂ„ttar med hĂ€nderna. Peter HĂžegs första bok pĂ„ tio Ă„r ser ut att bli en tegelsten. Den kommer i början pĂ„ nĂ€sta Ă„r. Februari eller mars, sĂ€ger han.- Förlaget vet att jag har skrivit den, men ingen har sett manuset Ă€n.
Det Àr ett avslöjande som hundratusentals lÀsare över hela vÀrlden har vÀntat pÄ, som kommer att fÄ kulturetablissemangen att gÄ i taket. Han vet det. DÀrför har han planerat att leka kurragömma med medierna. För att vÄrda sin mystiska image kommer Peter HÞeg bara att göra ett enda offentligt framtrÀdande inför det nya bokslÀppet. Den vÀrldsunika intervjun Àr utlovad till en utvald dansk journalist. Men nu mÄste han tÀnka om.
– Ingen har nĂ„gonsin hittat mig förut. Det har gĂ„tt tio Ă„r. Du mĂ„ste ha en god intuition, och du Ă€r vĂ€rd en belöning. Peter HĂžegs förslag Ă€r att jag ska belönas med en jĂ€ttespeciell exklusiv intervju med honom nĂ€r den nya boken slĂ€pps. Men dĂ„ mĂ„ste jag följa hans regler.Han kommer att kontakta mig före den 1 december. –
Vi ska trÀffas strax efterÄt och intervjun ska publiceras veckan före utgivningen. Vid intervjutillfÀllet ska en fotograf vara med i exakt 15 minuter och plÄta medan vi pratar. Manuset kommer att skickas hem till mig i god tid innan och jag mÄste returnera det till förlaget sÄ fort jag lÀst det, helst inom en vecka.
Allt Àr superhemligt. Och villkoret Àr att jag inte berÀttar för nÄgon att jag trÀffat honom hÀr och nu. Det Àr den vÀrldsberömde författarens viktigaste krav. Han Àr vÀldigt bestÀmd pÄ den punkten. Jag mÄste lÄtsas som om detta möte, i NÞrre Snede, aldrig har Àgt rum.
Av NATALIA KAZMIERSKA

http://expressen.se/index.jsp?a=425313
SĂ„ hittade jag Peter HĂžeg
http://expressen.se/index.jsp?a=425897
og altsammen til ingen nytte………………..


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Comments are closed.