25
aug
Seneste opdatering: 25/8-05 kl. 0956
Ingen kommentar - Tryk for at kommentere!


Ib Michael (Rasmussen), som nævnes her, sagde i TV 4 forleden at han bor i et indvandrertæt område. Som hans nabo kan jeg sige, at der er ikke andre indvandrere en slagteren, kiosken og grønthandleren. Næppe heller ved hans hus i Hundested.Han må forveksle os med nogen han har mødt på Bali eller Påskeøen.

Nå, det var et sidespring. Kunne være man skulle tage til Gyldendal-reception idag og få et par gratis drinks. Hvis jeg nu hænger et kamera om halsen?

Her lidt om spinatfuglene, der flokkes om pengekassen som grislinger om grisens patter: (foto:JuliusBomholt)

Kronik: Kulturens enevælde
Gyldendal. I dag holder Gyldendal reception for sine forfattere. De mindre giraffer, som forgæves spejder efter en fotograf, får trøste sig med, at de dog allerede har taget det første skridt mod storhed: de udkommer på Gyldendal – forlaget og netværket der sammen med modernismen og kulturradikalismen erobrede den danske kulturmanege.

“Knud W. Jensen er en praktisk mand. Han anlægger et pragtfuldt museum, et kulturcenter. Ansætter Ole Wivel som direktør pĂĄ Gyldendal. Forfattere, der udkommer pĂĄ Gyldendal, indbydes til konferencer pĂĄ Louisiana. Man kommer i de rette cirkler. FĂĄr de rigtige venner. Det er ikke sikkert, Ă©ns lykke er gjort. Men vejen er banet. En, to, tre har modernismen med Gyldendal i centrum erobret kulturmanegen. Gyldendal er ved siden af at være et godt forlag et godt netværk. Netværket besætter pladserne i radio, fjernsyn, universiteterne, aviserne (nogle aviser bliver mere totalt besat end andre). Man opretter et akademi – som Kulturministeriet betaler – og vælger hinanden ind i det. Og selvfølgelig besætter man ogsĂĄ nøgleposterne i Bomholts kunstfond. Endelig fusionerer man med kulturradikalismen.
Gør det noget – hvis besætterne ellers er kompetente?
Ja, det gør noget. For et netværk ensretter. Det lukker visse folk ind og visse folk ude. Af og til lukker det yderst kvalificerede folk ude, som da Gyldendal ikke ville udgive Peter Seeberg. Det er også bemærkelsesværdigt, at Bermuda-trekantens folk (Gyldendal-Politiken-Danmarks Radio) i de sidste 40 år har tænkt så ensrettet som et kompagni prøjsiske soldater. Marxismen var sandheden. SF (subsidiært DKP og nu de Radikale) var partiet. Den muslimske indvandring var alle tiders. Og George W. Bush var alle tiders forbryderpræsident.
Modernismen som velfærdsstatens kultursyn er også en fejltagelse, fordi modernismen er og bliver en sekt. Og når denne nu bruser frem med Rifbjerg som lokomotiv, Villy Sørensen som togfører og Torben Brostrøm som fyrbøder, viger det almindelige kulturforbrugende folk bort fra kunstens banelegeme. En stærk kulturminister kunne have dannet modvægt til den gyldendalske/modernistiske enevælde. Men vi
har ikke haft nogen stærk kulturminister siden Bomholt. Den nuværende Brian er sĂĄmænd den første, der har vovet at pille en smule ved enevælden ved at ændre lidt pĂĄ sammensætningen af Kunstfondens og kunstrĂĄdenes sammensætning.”

http://www.berlingske.dk/kronikker
PS: Det må nævnes at ildsjælen, kulturens Lykke Per og ministeriets første departementschef, Henning Rohde, var alt andet end kulturradikal eller sosse. Det var ikke uden problemer.

Lille velfærdsdisput:

mellem svensker i DK – og i Sverige:

“Här i danmark kommer posten pĂĄ lördagarna fortfarande och postkontoren finns kvar + betydligt lägre porto än i sverige.SjukvĂĄrden är 100% gratis och blir man akut sjuk sĂĄ kan man ringa en läkare som tar taxi hem till dej och du fĂĄr medicin direkt i handen 100% gratis. Handikappade pĂĄ instutioner kan ansöka om pengar till prostituerade och man visar porrfilmer pĂĄ lördagarna pĂĄ ĂĄlderdomshem för de som vill kolla + snaps.I Danmark är dessutom radio och TV inte regimstyrda.”

svar

“Att ĂĄka ambulanc kostar 300 beskattade swedistanska zloty

.Det är en halv dagslön efter skatt för en lĂĄginkomsttagare.Välfärd my ass.Att läkarbesök är gratis i Danmark visste jag. Men är medicinen ocksĂĄ gratis?Jag har berättat för nĂĄgra svennar genom ĂĄren att sjukvĂĄrd är gratis i dk.Ingen tror pĂĄ det. Sedan blir mĂĄnga aggressiva. Märkligt, men det har hänt mĂĄnga gĂĄnger.”

hertil kommer f.eks. 60 kr for indtelefoneret recept, 300 kr for vagtlæge, 80 kr. om dagen for at ligge pĂĄ hospitalet, 150 for at besøge praktiserende læge (300 udenfor kontortid)….. osv osv. Jo, Sverige har store udgifter. Hvor blir verdens højeste skat mon af ?


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Comments are closed.