8
jun
Seneste opdatering: 8/6-07 kl. 2113
Ingen kommentar - Tryk for at kommentere!

Villa San Michele med omliggende have – blev opført i 1880’erne af den svenske læge og forfatter Axel Munthe
Munthe (1857-1949) virkede som læge i Paris og Rom og var desuden i mange ĂĄr livlæge for det svenske kongepar. Han blev betaget af den lille klippeø Capri i Napolibugten og købte en grund øverst pĂĄ et bjerg. Han skrev pĂĄ engelsk en bog om den villa, han fik bygget, “Bogen om San Michele”. Desuden var han forfatter til andre bøger og artikler om Italiens kultur og natur. Især interesserede han sig for fuglenes liv. Denne lidenskab delte han med sit ideal – den hellige Frans af Assissi.
Efter Munthes død kom Villa San Michele i den svenske stats eje. Den benyttes af svenske kunstnere og forskere. Den er delvist tilgængelig for publikum. (fotos © Torben Hansen, maj 2007)

Villa San Michele

Will Britain one day be Muslim?

The Much Exaggerated Death of Europe

Orienterings floskler

……Vi er i Orientering pĂĄ P1, naturligvis, som pølsen skal kendes pĂĄ knækket, skal denne udsendelse kendes pĂĄ tonefaldet og vinklingen, som det hedder, den er ens hver gang, i dødboldsituationer sĂĄvel som i ĂĄbent spil.Man er opmærksom pĂĄ tonen, og den er god. Nærmest diplomatisk.Det spørgsmĂĄl, man ikke stiller, nĂĄr man er journalist pĂĄ Orientering, er jo det ĂĄbenlyse, om der monstro er forskel pĂĄ at udvandre til Argentina fra Danmark for 100 ĂĄr siden og fra f.eks. Tyrkiet til Danmark i dag? Og i bekræftende fald, hvori bestĂĄr sĂĄ den væsentligste forskel?
SpørgsmĂĄlet, det journalistiske “lige til højrebenet”-spørgsmĂĄl, er sĂĄ, om danskernes udvandrerhistorie i Argentina siger noget som helst meningsfyldt om integrationsdebatten i Danmark anno 2007? Men det er et grimt spørgsmĂĄl, sĂĄ det blev ikke stillet………..
Niels Lillelund : Indvandrernes paradis

Nyt nummer af Nomos ude nu…
hermed en anbefaling, også til Nomos på nettet for dem der ikke skulle kende den uundværlige side.

Det nye nummer af Tidsskriftet Nomos er pĂĄ gaden. Prisen er 125 Kr., 210 for et ĂĄrs abonnement – hvad kan bestilles her. Indholdsfortegnelsen…:
Om “ny, videnskabelig erkendelse hos en i faglig kredse meget anerkendt forsker på sit felt”
Det Radikale Venstre og Sydslesvig. En genforening forpurres (Adam Wagner)
Dansk Glossarium – til at hjelpe de af Lægfolk tilrette, som gjerne gad læst en dansk Bog (Loránd-Levente Pálfi og Henning Bergenholtz)
Noget aldeles Grund-Realt. N.F.S. Grundtvigs model af “noget aldeles Grund-Realt” bekræftet ved den amerikanske filosof Charles Sanders Peirce (1839-1914) (Horst Wagner Nägele)
Natur eller kultur? (Christian Nicholas Eversbusch)
Anmeldelser (Bl.a. Kasper Støvring af Svendsen og Svendsen: Social Kapital. En introduktion)

»Jeg gider ikke det her mere«

Flere overfald pĂĄ hans datter har fĂĄet den aktive skolemand, politiker og Nørrebro-borger Jan Andreasen (S) til at fĂĄ nok: Nu skal der ske noget med den lille gruppe af uregerlige og normløse unge indvandrere i den københavnske bydel. Han finder det dybt beskæmmende, at den 10-punktsplan, som blev vedtaget efter drabet pĂĄ en italiensk turist i 2004, har vist sig værdiløs i kampen mod de unge indvandreres kriminalitet.[…]

Han bor midt på Nørrebro i Kronborggade og kender hashhandlerne, de autonome og de ganske almindelige beboere i kvarteret.
Men forleden skete der noget, som fik Jan Andreasen til at overveje, om han skulle give op og flytte med sin kone og tre døtre. Det var, da hans 14-ĂĄrige datter to gange inden for en uge blev forulempet af indvandrerpiger – og drenge fra kvarteret.
Første gang var det datteren og to veninder, som blev overfaldet ved højlys dag på Assistens Kirkegården og frarøvet mobiltelefoner. Anden gang var Jan Andreasens datter på vej hjem fra dans ad Kapelvej på Nørrebro. Syv indvandrerdrenge omkring 16-årsalderen omringede hende, og føreren i flokken smed en brosten i hendes cykelkurv. Drengene generede hende og kom med kraftige seksuelle tilnærmelser. Hun var bange og forsøgte at komme væk, men selv om også denne episode skete om dagen, var der til at begynde med ingen, der blandede sig. Langt om længe tog nogen affære, og drengene stak af.

Berlingske Tidende

Cirkus overfaldet med kanonslag af indvandrerbøller

180 grader skriver tingene ligeud i modsætning til pressens andre fumlegængere. Opfører de sig som svin og skadedyr, er det pressens forbandede pligt at beskrive det:

Brød med glasskår og kanonslag hørte til velkomsten, da et cirkus fra Tyskland kom til Nivå. Mange af byens unge indvandrere er hverken i job eller uddannelse, og fordriver tiden med ballade.
Kanonslag og jernkøller beklædt med pigge er ikke, hvad de fleste forbinder med en tur i cirkus. Men det var sĂĄdan onsdag aften endte, da 20-30 indvandrerbøller overfaldt tyske Cirkus Renz, der besøgte NivĂĄ. Mange af indvandrerne i byen modtager kontanthjælp og bruger fritiden til at lege med springknive og kanonslag.[…]

“Fuldstændig uden respekt”
Indvandrerne, der kalder cirkusfolkene for “racister” og “fucking tyske nazister” afviser, at de havde knive med og pĂĄstĂĄr, at der sad en dame og delte jernkøller ud til de ansatte.[..]Ole Marthedal, der er formand for Fredensborgs Kommunes skoleudvalg og medlem af Ny Alliance mener, at problemerne skyldes manglende disciplin.”Vi har en demografisk sammensætning i NivĂĄ, der gør det umuligt at udrydde det her problem fuldstændigt. Nogle af de unge mennesker har en helt anden kultur. De har simpelthen ingen grænser og er fuldstændig uden respekt for myndighederne,” siger han til Berlingske Tidende.
180 Grader


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Comments are closed.