12
jun
Seneste opdatering: 12/6-07 kl. 0825
Ingen kommentar - Tryk for at kommentere!

inde i et gr√¶sk tempel i Prins J√łrgens G√•rd, befinder pr√¶sident Torben Melchiors udkigsdpost sig. Havde han nu siddet i Dommervagten, havde virkelighedsforankringen nok v√¶ret mere solid:

H√łjesterets pr√¶sident p√• glatis
Af Kirsten Ketscher, professor, dr.jur.

H√łjesteretspr√¶sident Torben Melchior har meldt ud, at religi√łse muslimske kvinder ¬Ľselvf√łlgelig¬ę kan b√¶re religi√łs kl√¶dning og till√¶gge sig strengt religi√łse manerer som dommere i H√łjesteret og andre domstole. Denne udmelding er problematisk af flere grunde. I mange offentlige embeder er det vigtigt, at man fremtr√¶der neutralt over for borgerne. Signalerer man sine politiske, religi√łse og andre interessem√¶ssige bindinger, er det egnet til at skabe mistillid til embedets uvildighed. Det offentlige vil derfor ofte have ikke alene ret, men ogs√• pligt til at forlange, at den ansatte fremtr√¶der neutralt. Dern√¶st skal man v√¶re opm√¶rksom p√•, at h√łjesteretspr√¶sidentens udmelding ikke alene giver klar bane for muslimske kvinder. Alle dommere skal ud fra et ligebehandlingssynspunkt have samme ret til at markere deres livssyn i retssalen. Det g√¶lder ikke kun religi√łse markeringer (og der er mange religioner!), men ogs√• partipolitiske, interessepolitiske og andre samvittighedsmarkeringer f.eks. i form af smykker, emblemer, og kasketter. Der er ikke nogen overbevisning, der er finere end andre. De er alle lige meget v√¶rd i et demokratisk samfund. H√łjesteretspr√¶sidenten g√łr derfor domstolene til en arena for de personlige meninger.[..]
At Melchior ogs√• finder det i orden, at en kvindelig dommer af religi√łse √•rsager f.eks. trykker den kvindelige anklager i h√•nden, men ikke den mandlige forsvarer, er helt uforst√•eligt. Det er direkte k√łnsdiskrimination, hvilket er forbudt p√• en arbejdsplads. I dette er han ikke enig med besk√¶ftigelsesministeren, der mener, at en offentligt ansat skal v√¶re villig til at hilse p√• borgeren med et h√•ndtryk.H√łjesteretspr√¶sidentens udmelding er s√¶rlig penibel set i relation til det faktum, at islamismen er p√• fremmarch i Europa. Der raser en strid om retten til at skabe et religi√łst samfund med religi√łse domstole. Vi har ikke religi√łse domstole her i landet, og borgerne b√łr ikke kunne m√łdes med dommernes religi√łse markeringer i retssalen. Det altovervejende flertal af vores muslimske medborgere forst√•r at s√¶tte pris p√• dette. Det g√¶lder ogs√• kvinderne. [..]
Det er uh√łrt, at H√łjesterets pr√¶sident giver udtryk for sit standpunkt i et for tiden retligt (og politisk) meget kontroversielt sp√łrgsm√•l, som kan forventes at blive indbragt for H√łjesteret. Han har i realiteten gjort sig selv inhabil. Melchiors udmelding bryder med en lang juridisk tradition for, at dommerne i retssalen ikke fremh√¶ver deres egen person, men ogs√• i det ydre fremtr√¶der som en neutral repr√¶sentant for retten.

Berlingske Tidende

Danske ungkommunister
en h√łrm af SS Totenkopf og 1974. Ungdommelig m√• verden endnu v√¶re og Kringsat af Fjender og Niels Hausgaard…….

Skattetryk

Danske kommunister klar til at bruge våben

‘You have to accept that Spain isn’t an Islamic country’

The construction of Europe’s biggest mosque is thrown into limbo one week after fresh elections in Seville city council
Se In Los Bermejales, the sole hint of Europe is in the street names: France Avenue intersects with Berlin Street, German Avenue meets Brussels Street. In reality, Los Bermejales, a district in the south of Seville, is a pretty anonymous place. The glitz which permeates the city centre of the Andalusian capital is barely recognisable in its southern outskirts. Against this background, it’s hard for anyone to create a plausible argument for constructing the largest mosque in Europe here. The proportion of Muslims in Los Bermejales is notably insignificant, but plans are afoot to build a mosque for the ‘Islamic community of Spain’ on an area of 6000m2 at the end of Europe Street. But sentiment raged as word got out that the city administration had approved the plans. One week after the city

Cafe Babel

DF: Gr√¶nsen m√• lukkes for svenske “velf√¶rdsflygtninge”
S√łren Espersen er igen et par √•r ude i fremtiden. Det vil han f√• stryg for af alle de politikere, der har for vane at kloge sig p√• noget, de ikke har forstand p√•. Som man kunne se her for nylig, “venter” Sverige med u√¶ndrede regler, bare indtil √•r 2011 , en halv million ny indvandrere (inkl. familie). Enhver kan uden en kugleramme regne ud, at det ikke g√•r i det nordiske land, der i forvejen har det laveste BNP og den mindst produktive befolkning:

Det svenske velfærdssystem vil snart bryde sammen p.g.a. indvandring, mener Dansk Folkeparti.
Gr√¶nsebommen mellem Sverige og Danmark m√• s√¶nkes for svenskere, der i fremtiden vil foretr√¶kke h√łje danske overf√łrselsindkomster fremfor lave svenske.
Den h√łje indvandring til Sverige er en tikkende bombe under landets velf√¶rdsstat, mener Dansk Folkeparti (DF). Partiet forventer, at det i fremtiden vil v√¶re n√łdvendigt at begr√¶nse indvandringen fra hinsidan, for ellers vil Danmark blive oversv√łmmet af svenske “velf√¶rdsflygtninge”.”

Sverige bliver n√łdt til at neds√¶tte deres sociale ydelser ret dramatisk, hvis ikke deres velf√¶rdssystem skal bryde sammen. En bistandsmodtager i Sverige vil jo meget naturligt sige, hvorfor bo i Malm√ł til den halve l√łn, n√•r jeg kan bo i K√łbenhavn og f√• fuld bistandshj√¶lp. Derfor skal vi have √¶ndret de nordiske regler p√• lige netop det omr√•de,” siger S√łren Espersen, partiets ordf√łrer for nordiske samarbejde, til Politiken. [..]
Rikke Hvilsh√łj (V).”Jeg f√łlger udviklingen t√¶t, og vi skal v√¶re klar til at reagere, hvis der er behov for det. Men man skal passe p√• med at √¶ndre det nordiske samarbejde, for det bygger p√• nogle vigtige v√¶rdier, som er v√¶rd at v√¶rne om,” siger hun.
– Fra den anden side af √ėresundet advarer den svenske integrationsminister Tobias Bildstr√∂m om at √¶ndre reglerne.”Har Dansk Folkeparti forst√•et, hvad det vil betyde, hvis vi √¶ndrer reglerne for det f√¶lles nordiske samarbejde? Hvad sker der s√• med alle de danskere, som lige nu bor og arbejder i Sverige? Jeg vil ikke sige, at de mister deres rettigheder, men de havner i en meget, meget sv√¶rt situation. Og jeg tror, at hele integrationen mellem Sj√¶lland og Sk√•ne bliver bragt til ende,” siger han.
Mangel på debat
I Sverige er det lettere at blive statsborger, og DF frygter, at broderlandet vil blive brugt som en bagd√łr ind i Danmark for flygtninge og indvandrere fra andre steder i verden.Alene sidste √•r fik 47.500 flygtninge og indvandrere en permanent opholdstilladelse i Sverige, mens antallet for den samme gruppe i Danmark var 5.300 personer. En udvikling i Sverige, som DF betegner som en ¬Ľkatastrofe¬ę. ¬ĽDet tragiske er, at der ikke er nogen, der t√łr tage debatten i Sverige, som vi jo har haft her i Danmark. Det er utroligt s√łrgeligt for svenskerne, og det g√•r jo ikke l√¶ngere¬ę, siger S√łren Espersen.
180 Grader
Politiken : DF frygter folkevandring fra Sverige

Danish People’s Party fears mass migration

Since the Danish Immigration Act came into force in 2002, a total of 167,900 refugees and immigrants have been granted permanent residence permits in neighbouring Sweden. The corresponding figure for Denmark is 39,300.
Nordisk Råd

‚ÄĚForskare: Sl√§pp invandringen fri‚ÄĚ

‚ÄĚ √Ėppna gr√§nserna. L√•t alla som vill flytta till ett annat land g√∂ra det. Alla vinner p√• det. Det √§r ekonomen och debatt√∂ren Philippe Legrains radikala f√∂rslag.I boken ‚ÄĚImmigrants ‚Äď Your country needs them‚ÄĚ v√§nder och vrider Philippe Legrain p√• invandring och forskning p√• omr√•det. Huvudperspektivet √§r ekonomiskt. Hans argument √§r m√•nga‚ÄĚ
‚ÄĚ Att vissa m√§nniskor som flyttar till ett annat land tenderar att bos√§tta sig tillsammans skilda fr√•n resten av samh√§llet ser han inte heller som ett problem.‚ÄĚ

City.se

Bloggere mod journalister i ophavsretsopg√łr
Journalisten Knud Brix fra Nyhedsavisen er havnet midt i en rygende borgerkrig om ophavsret p√• nettet, efter han har sendt en regning til bloggeren Kim M√łller, som indscannede en af Knud Brix’ artikler og lagde den p√• nettet i fuld l√¶ngde.
Blogosf√¶ren er i opr√łr, og politiske modstandere st√•r klar til f√¶lles kamp mod fjenden: De danske journalister.
Det indtryk f√•r man, n√•r man l√¶ser reaktionerne p√•, at journalisten Knud Brix fra Nyhedsavisen i begyndelsen af juni sendte regningen p√• 5.408 kr. til redakt√łren af
Uriasposten.[…]
Bloggerne – blandt andre Rune Engelbrecht klager over, at Knud Brix ikke i stedet for det formelle brev, n√łjedes med at ringe til Kim M√łller for at bede ham fjerne artiklen.
“Til geng√¶ld svarede Kim M√łller s√• igen ved at
l√¶gge mit brev p√• nettet komplet med mine kontooplysninger, og det var f√łrst, da jeg fortalte ham, at det er i strid med straffeloven, at han fjernede oplysningerne,” siger Knud Brix, som sagtens kan forestillet sig, at sagen kunne v√¶re endt i mindelighed.
“Men det var Kim M√łller √łjensynligt ikke indstillet p√•, da jeg talte med ham i telefonen,” siger han.
Kim M√łller er p√• sin side glad for den st√łtte, han har f√•et fra blogverdenen.
“Jeg tror, jeg f√•r st√łtte, fordi folk ser det som en politisk sag, der handler om at stoppe min kritik, mere end det handler om ophavsret,” siger han.

Journalisten


Don√©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Comments are closed.