22
jun
Seneste opdatering: 22/6-07 kl. 2025
Ingen kommentar - Tryk for at kommentere!

pĂ„ DN er der dukket et nyt udenrigspolitisk geni op, der kan forsĂŠtte den stolte tradition for Danmarks-bashing, en 28 Ă„rig Karin Rebas. Til hende er der blot dette at bemĂŠrke: 1) Tolkenes skĂŠbne er ikke afgjort endnu. 2) Er det ikke nok sĂ„ upynteligt at sidde i gratis baghĂ„nd , og lade Sveriges udenrikspolitik bestĂ„ af, hvad er flertal af diktaturer nu kan komme overens om iÂŽFN ? At gĂžre sig afhĂŠngig af NATO, men med forblommede begrundselser ikke at ville vĂŠre medlem? Kunne Rebas i 2003 vide hvad det ville betyde af befri verden for Saddam? Åbenbart. “Oh, milde, synske kvinder
 hvor har de magt
”. Og DN- karriere.

“Vem Ă€r din nĂ€sta? Och vad Ă€r du skyldig honom eller henne?”I en ursinnig ledare i Politiken i onsdags stĂ€lldes frĂ„gan till den danska regeringen. Det handlar om vad Danmark Ă€r skyldigt att göra för de drygt tjugo irakiska tolkar som har arbetat för de danska trupperna i Irak – en frĂ„ga som har orsakat het politisk strid.Redan i februari beslutade ” […]
Det enda anstÀndiga Àr att tolkarna erbjuds möjligheten att ta sig till sÀkerhet i Danmark, pÄ danska statens bekostnad. I annat fall Àr det lÀge för migrationsminister Tobias Billström att gripa in. Om de irakiska tolkarna inte ryms i Danmark, borde de erbjudas en fristad i Sverige.

jojo, baghÄndsmoralisterene Rebas og Billström skal sÄmÊnd nok ordne den sag.

DN : Fy, fy skamme, igen og igen

Tysthetskultur
Carin Stenström skriver i VĂ€rlden idag den 13/6 -07 om “tysthetskulturen”: “Varför Ă€r det sĂ„ tyst i det samhĂ€lle som hyllar mĂ„ngfald? Hur kan det komma sig att nyheter ofta speglas endast ur ett perspektiv, att endast en uppfattning framstĂ€lls som acceptabel och att de som inte delar den tigs ihjĂ€l eller framstĂ€lls som avvikande, intoleranta, ja till och med onda? Bygger inte demokratin, och en positiv utveckling, pĂ„ att Ă„sikter bryts mot varandra, att idĂ©er och lösningar testas mot varandra? ” “Alltfler svenskar har lĂ€rt sig, vissa av dem hĂ„rdhĂ€nt och konkret, att det Ă€r farligt att uttrycka en uppfattning, Ă€n allvarligare att stĂ„ för en obekvĂ€m Ă„sikt. Risken att bli av med sitt arbete om man inte Ă€r ja-sĂ€gare eller insmickrare Ă€r uppenbar pĂ„ allt fler arbetsplatser.”
Till detta kan fogas ytterligare exempel: man kan bli dömd till böter för att ha yttrat sig pÄ ett för makthavarna olÀmpligt sÀtt. Detta fick en boende i
Bunkeflostrand erfara för nÄgra Är sedan.
Samma sak har nu en kommunalt förtroendevald i
Burlöv fĂ„tt erfara. Han dömdes till 100 dagsböter för att i en motion om kommunens hemlösa och ha hĂ€vdat att 95 procent av allt heroin kommer in till Sverige via Kosovo. Som saken uttrycks av tingsrĂ€tten: “Att uttrycka sig pĂ„ det sĂ€tt som Dan Pettersson gjort kan inte anses utgöra en saklig och vederhĂ€ftig diskussion kring frĂ„gorna om hemlösa, heroin och kosovoalbaner.”
TingsrĂ€tten tar alltsĂ„ inte stĂ€llning till om pĂ„stĂ„endet Ă€r sant eller falskt, det handlar om sĂ€ttet att uttrycka sig. Uppenbarligen fĂ„r inte sĂ„dana fakta som kan uppfattas som “obehagliga” Ă„terges.
Samma sak……………. Via Millds blog

En politikers dĂžd
Av Bruce Bawer, forfatter

“Fortuyn hadde en virkning utover Nederlands grenser. I kjĂžlvannet av hans dĂžd har den tyske kansleren Angela Merkel, den danske statsministeren Anders Fogh Rasmussen og den nyvalgte presidenten Nicolas Sarkozy, tatt tĂžffe standpunkter nĂ„r de har stĂ„tt overfor muslimsk vold, trusler og forsĂžk pĂ„ sensur. Det har ogsĂ„ blitt mer Ă„penhet i noen nyhetsorganer. Men en politisk korrekt elite dominerer fremdeles Europas presse, domstoler og statsbyrĂ„kratier – en elite som nĂ„ prĂžver Ă„ bringe til taushet, og til og med Ă„ straffe, de ĂŠrlige. Muslimske ledere som bestreber seg pĂ„ Ă„ dra det europeiske samfunnet inn i sharia, har funnet allierte blant denne eliten, som tror at ved Ă„ overse eller feilinformere om fundamentalistiske minussider ved islam, og ved Ă„ spy ut den samme slags slangegift om Fortuyns etterfĂžlgere som en gang hjalp til Ă„ overbevise van der Graaf at Fortuyn var en Mussolini som holdt pĂ„ Ă„ ta form, sĂ„ fremmer de samfunnsharmoniens sak.”

via HSR

How the West Was Lost
The Last Days of Europe: Epitaph for an Old Continent, Walter Laqueur, Thomas Dunne Books, 256 pages
by Theodore Dalrymple
…………..”The second threat comes from the presence of a sizable and growing immigrant population, a large part of which is not necessarily interested in integration. As the population ages, the need for immigrant labor increases, and among the main sources of such labor are North Africa, the Middle East, Pakistan, and Bangladesh. When I recently drove to Antwerp from the South of France, I thought I had arrived in Casablanca. There are parts of Brussels where the police are enjoined not to be seen eating or drinking during Ramadan. Similar accommodations are occurring all over Europe: in the Central Library in Birmingham, for example, I found a women-only table occupied exclusively by young Muslims dressed in the hijab. (They were the lucky ones, members of liberal households that allowed them out on their own.) […]
Laqueur is neither apocalyptic nor optimistic but measured and open-minded about the future. Yet given the earnest frivolity of the European political classes, who face up to and legislate for every problem except the serious ones, it is likely that his prediction for Europe is accurate: it will sink into insignificance, more important, it is true, than Africa but no more important than Latin America.”

The American Conservative

Forfulgt ?
fĂžler Mona Sahlin sig. SĂŠrigt af SD, sagde hun fornylig. Det er altsĂ„ synd. Dog ikke mere end hendes sosser er betydeligt stĂžrre end regringspartier – tilsammen. Hun kommer nĂŠppe til at vente lĂŠnge pĂ„ at blive statsminister. Kan hĂŠnde dette er en reprise, men jeg kan ikke rigtig stĂ„r for den.


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Comments are closed.