29
jun
Seneste opdatering: 29/6-07 kl. 1743
1 kommentar - Tryk for at kommentere!
foto © Snaphanen, klik f. helskærmTariq Ramadan´s »steningspause «

Også hvad dette spørgsmål [stening af kvinder] angår, har Ramadan indtaget et bemærkelsesværdigt standpunkt. Hans holdning kom frem under en debat i 2003 mellem ham og Nicolas Sarkozy (som dengang var fransk indenrigsminister) på et fransk tv-program, der hedder Hundrede minutter til at overbevise. Sarkozy rejste spørgsmålet om den rette straf for kvinder, der begår ægteskabsbrud. Hani Ramadan, der er Tariqs storebror, går ind for, at den slags kvinder skal stenes ihjel. Loven herom stammer fra det 7. århundrede, og Hani Ramadan har støttet den offentligt.
Men hvad med Tariq Ramadan? spurgte Sarkozy. Det følgende er en udskrift af debatten:

Sarkozy: Et moratorium… mener De det alvorligt, hr. Ramadan?
Ramadan: Vent lidt, lad mig lige tale ud.
Sarkozy: Et moratorium, vil det sige, at vi for en tid skal afstĂĄ fra at stene kvinder?
Ramadan: Nej, nej, vent nu… hvad betyder et moratorium? Det betyder, at vi holder op med at bruge alle den slags straffe og tager en grundig debat om dem. Min holdning er, at hvis vi kan skabe enighed blandt muslimerne, ophører den slags straffe af sig selv (…) Men min personlige holdning spiller ingen rolle. Det drejer sig om at skabe en bestemt udvikling i den muslimske mentalitet. (…)
Sarkozy: Men hr. Ramadan…
Ramadan: Lad mig tale ud.
Sarkozy: Der er lige Ă©n ting. Jeg forstĂĄr Dem godt, men muslimer er mennesker, der lever i 2003 her i Frankrig, da det nu er det franske samfund, vi taler om, og De har lige sagt noget helt utroligt, nemlig at det er lidt chokerende, at man kan finde pĂĄ at stene kvinder; dog bør vi ikke foretage os andet end at indføre et moratorium, sĂĄ vi kan fĂĄ tid til at tænke nærmere over, om det er godt eller dĂĄrligt… Det er jo helt uacceptabelt – at stene en kvinde, fordi hun begĂĄr ægteskabsbrud! Det er nødvendigt at fordømme det!
Ramadan: Hr. Sarkozy, hør nu, hvad jeg siger. Jeg siger, at det er min personlige holdning, at loven ikke bør anvendes – det er klart. Men i dag taler jeg til muslimer over hele verden, og selv i USA er jeg en del af den muslimske verden… man bør vel indtage et pædagogisk standpunkt, der fĂĄr folk til at diskutere den slags emner. Omkring seks millioner franskmænd sĂĄ denne ordveksling pĂĄ tv. Blandt dem mĂĄ der ogsĂĄ have været et stort antal muslimske indvandrere – netop den gruppe, der kunne have haft mest gavn af at høre nogen tage klar og utvetydig afstand fra vold mod kvinder.
Who’s Afraid of Tariq Ramadan? by Paul Berman


“These things happen”
(Jack Straw – han mĂĄ mene, nĂĄr politikere pĂĄfører deres borgere borgerkrigslignende tilstande. Truslen er kronisk, den vil forværres og den vil koste mange liv i fremtiden. Og som bekendt er den ikke faldet ned fra himlen, men importeret af de selvsamme politikere, der nu siger ” at det er deres fornemmeste opgave at beskytte befolkningens sikkerhed”. Det samme gælder os herhjemme, nĂĄr det bliver vores tur. Det er kun en lille flig af fremtiden, sløret blev løftet for igĂĄr.)
Car bomb would have caused ‘carnage’
Video: report from the bomb scene
A car bomb left in London’s West End would have caused “significant injury or loss of life” if it had not been defused by police.

The explosive device, consisting of petrol, gas cyclinders and nails, was discovered at 2am outside a packed nightclub in The Haymarket Telegraph

og det fortsætter åbenbart :

Hyde Park cleared over suspicious car

Muslims in Britain: at the Crossroads
British Muslims are facing a growing radical element in their midst. Moderate Muslims and non-Muslims are alarmed. What does this mean for Britain?

“Stalin – en historisk fuser”
”Jeg synes, det er et problem for den næstformand og også for partiet, hvis man ikke tør gå ind og tage den debat og gøre op med en historisk fuser. Stalin står for mig for noget, der absolut ikke er i orden.”

Niels Hausgaard: Jeg har støttet bladet – ikke partiet

Stockholm: Vi er Skandinaviens hovedstad
Stockholm er Skandinaviens geografiske, kulturelle og finansielle centrum, mener svenskerne selv
Den melding er man, naturligt nok, ikke enig i hos Wonderful Copenhagen: “PĂĄstanden er jo faktuel usand. Skandinavien har ikke nogen hovedstad, og pĂĄ adskillige parametre ligger Stockholm faktisk dĂĄrligere København.

Stand by

0 0 votes
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

1 Comment
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Se bl.a. Weekendavisen 29.06.2007 essay af Paul Berman, der bl.a. rummer uddrag fra en TV-debat mellem Ramadan og Nicolas Sarkozy, som blev set af seks millioner franskmænd og vakte opsigt. Ramadan ville ikke tage klar afstand […]