4
jul
Seneste opdatering: 4/7-07 kl. 1008
Ingen kommentar - Tryk for at kommentere!

fotos © Snaphanen, Urmageren frikendt for skyderi

‘Islamofascism’ added to Oxford dictionary

In its latest update, the Oxford English Dictionary now includes “Islamofascism” and related words, which came into vogue in recent years in the context of President Bush’s “war on terror.”
Islamofascism is one of nearly 2,700 new entries added to the dictionary in the last three months, according to a press release from Oxford University Press.
Other words added to the dictionary include Islamofascist, Islamophobe, Islamophobic and jihadi.
The dictionary’s subscription-only Web site, accessed Tuesday afternoon by RAW STORY, defined Islamofascism as, “the advocacy or practice of a form of Islam perceived as authoritarian, intolerant, or extremist; [specifically] Islamic fundamentalism regarded in this way.” The dictionary’s first citation of the phrase comes from a 1990 article in London’s Independent, which observed “authoritarian government, not to say ‘Islamo-fascism’, is the rule rather than the exception” in Islamic societies.[..]
Islamophobia is defined by the Oxford English Dictionary as “hatred or fear of Islam, [especially] as a political force; hostility or prejudice towards Muslims.”
The term was introduced by a French writer to describe the Iranian Revolution of 1978, according to a Wall Street Journal column by Roger Scruton.

The Raw Story
Politikens kommentator Rune Engelbrecht Larsen
(“for Engelbreth er jo idĂ©historiker” – jvf. AntoniusÂŽtale i Shakespeares Julius Caesar )
For nogen uanset politisk observans, blev Faklen engang anset for et intellektuelt tidsskrift. Dette er ganske uretfĂŠrdigt da Faklen skrives af meget dumme mennesker, der grundlĂŠggende ikke forstĂ„r en skid. Et eksempel er den seneste og meget gennemarbejde postering pĂ„ Faklen.dk, hvor man prĂžver at gĂžre op med Dansk Folkepartis SĂžren Espersens kronik i Jyllands-Posten d. 26/6 og fejler pinagtigt fĂŠlt…………………………….
Monokultur: Faklen og det intellektuelle kollaps – bĂžr lĂŠses !

Hvorfor lĂŠger?
disse fredhellige skabninger fra hvem en vesterlĂŠnding ikke venter sig (alt for meget) ondt ?

Medicine and engineering have long been the two most prestigious professions for Muslims. Some of the Arab world’s most famous writers and politicians have studied these disciplines. But so too have its most notorious extremists, including Osama bin Laden, who trained as an engineer, and Ayman al-Zawahiri, his deputy, who qualified as a doctor.
In Egypt, the top echelons of the outlawed Muslim Brotherhood have long been full of doctors, engineers and geologists, while Hamas, the Palestinian Islamist party, is also dominated by such professionals, many of whom studied in Egypt. Recruiting such pillars of the community – who are often driven by strong ambition and convictions and may also be easily swayed by political extremism – has therefore been a prime aim of al-Qaeda. It has sought, especially, to radicalise Muslim medical and engineering students overseas, where they are often perplexed by a liberal culture, isolated from their families and more easily indoctrinated. Many, especially those from poor families, are proud of their achievements and believe that they have a right to be heeded.

In many Middle Eastern countries, doctors, as leaders in their communities, are sucked into politics and become radicalised when they run into the inevitable corruption and frustrations. Dr George Habash, the leader of the Popular Front for the Liberation of Palestine, was a classic example and was among the most extreme of the Palestinian militants in the 1970s and 1980s.

Times Online: Why medical schools provide Islamic extremists with fertile recruiting grounds

WE MUST STOP THE LONDON ‘MEGA MOSQUE’

WE SHOULD ABANDON FAILED POLICY OF MULTICULTURALISM

For ond ?
Skattetryks fine grafik. SĂ„ har du ikke hĂžrt denne P 1 udsendelse, som jeg ogsĂ„ havde den blandede fornĂžjelse at overhĂžre. Jeg mener, hvis det bare var radio de lavdede for deres egne penge og ikke kaldte public service. SĂ„dan en slags “BĂ„ndvĂŠrkstedet”……….


En dansker mĂžder Thomas Jefferson
Dagens klumme: Henrik Gade Jensen interviewer 264 Ă„r gamle Thomas Jefferson i anledning af, at 4. juli er USA nationaldag.
Af Henrik Gade Jensen
…………Men 13 smĂ„ kolonier mod det britiske imperium. Hvordan kunne I tro pĂ„, I ikke ville blive knust af overmagten og undertrykt endnu mere?

“Vi kunne fornemme en stor solidaritet med vores frihedssag i Europa, selv i dit land, Danmark, ville digtere melde sig frivilligt til kampen pĂ„ vores side, sĂ„ vi fĂžlte tiden var moden, og med George Washington havde vi den rette person til at fĂžre vore tropper til sejr.” 180 Grader

Danmark skriker efter svenskar
Det rĂ„der kraftig arbetskraftbrist pĂ„ den danska sidan av Öresund. Trots att rekordmĂ„nga svenskar nu arbetar i Danmark ökar efterfrĂ„gan pĂ„ svensk arbetskraft och svenska arbetsgivare spĂ„s fĂ„ svĂ„rt att rekrytera personal. [..]
“Att ha 3.000 mer i plĂ„nboken efter alla utgifter Ă€r vanligt. Sedan kan en del tjĂ€na betydligt mer Ă€n sĂ„ pĂ„ att arbeta i Danmark. Ekonomer till exempel kan fĂ„ vĂ€ldigt bra betalt i Köpenhamn. IngĂ„ngslönen Ă€r minst 30.000 danskar kronor“, sĂ€ger Anders Olshov.

Dagens Industri

Den danska modellen
Som jag ser det Ă€r skillnaden politisk. I Danmark lĂ€gger sig inte staten i arbetsmarknaden genom lagstiftning. Villkoren görs upp mellan parterna genom kollektivavtal. Jag kan inte lĂ„ta bli att frĂ„ga dansken vad det hĂ€r betyder för socialdemokraterna i Danmark. “Det var mycket lĂ€nge sen de haft den starka stĂ€llning som de har i Sverige”, sĂ€ger han. [..]
Den danska modellen innehÄller mer solidaritet och jÀmlikhet Àn den svenska. Vi köpte löntagarnas trygghet till priset av ett fastlÄst system, dÀr ingen vÄgar flytta pÄ sig. DÀr arbetsgivare inte vÄgar anstÀlla för att man dÄ tar pÄ sig alltför stort ansvar. Och allt fler hamnade utanför systemet. Detta Àr en verklig utmaning för svensk socialdemokrati.

Helagotland.se

Semi-moderne
Bassam TibiÂŽs udtryk for en kultur, der har taget modernitetens frembringelser til sig, men ikke den tankeverden, der har frembragt dem. (foto Snaphanen)


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Comments are closed.