9
jul
Seneste opdatering: 9/7-07 kl. 2303
Ingen kommentar - Tryk for at kommentere!

SydsjĂŠlland og et lille stemningsbillede fra StrĂžget, hvor vi indfĂždte ellers ikke kommer ofte – video 2:27 min. Man kan ogsĂ„ se videoen fra havnebadet pĂ„ Islands Brygge da vi havde 30 grader for en mĂ„ned siden, min 8:19 Fotos © Snaphanen, klik !

“Ny-danske” co pirater

Her mÄ rejses det intrikate spÞrgsmÄl: er herboende somaliernes loyalitet deponeret i Mogadishu eller pÄ bistandskontoret ? Hvad med lidt finsk Sisu overfor Äbenbar 5. kolonne-virksomhed ?

Udenrigsministeriet og rederiet tavse om de fem danske sĂžfolk om bord pĂ„ fragtskibet ‘Danica White’. SĂžrĂžverne har angiveligt for mange sladrehanke i Danmark […]
Årsagen er ifĂžlge Ritzaus oplysninger, at alle informationer, som siver ud til offentligheden, omgĂ„ende bliver viderebragt af herboende somaliere til piraterne, der holder de fem danske sĂžfolk fanget. Omkring 17.000 somaliere er bosat i Danmark.
Der er ubekrÊftede forlydender om, at den gruppe, der angiveligt holder de fem danskere i fangenskab, har efterretningsnetvÊrk dybt ind i de lande, som deres sÞgÄende ofre kommer fra. Herunder formentlig ogsÄ Danmark
. EB

Dissens
Nulstillet tĂŠller. Svenske journalister forlader ikke frivilligt hĂŠvdvundne bastioner. Expressen har en internetafstemning – kl. 11.46 stod den pĂ„ 75 % nej, nu kl. 12.00 stĂ„r den pĂ„ 0-0 og starter forfra (!) Ergo , stem om igen, Svensson. – Expressen


update : sÄ er tÊlleren stillet tilbage. det er ikke helt klart hvad der foregÄr.

PrĂŠst med krudt i
De dominerende budskaber i »Samfundstanker« er fÞlgende: Humaniora bliver underprioriteret. Fattigdommen i verden bliver stÞrre. Islam er en fredelig religion. Danmark er ved at gÄ til i nyliberalisme. Jordens naturlige ressourcer er ved at forsvinde. De borgerlige partier har mistet deres anstÊndighed.
Statsministeren er ond.
Edith Thingstrup om ‘De rþdes eget samfundstanke-reservat

Observations on Arabs
Stephen W. Browne, Global Politician

Maffia-iseringen
Expressen skjuler deres identitet. PĂ„ deres web tv rĂžbes det dog at sagen er “anklagemyndigheden mod Milacic D og Z. Duco, surprise, surprise !
Åklagaren utsattes för mordbrand och hennes pappa hotades. Nu uppges den hotade Ă„klagaren möta de misstĂ€nkta utpressarna i rĂ€ttssalen.DĂ€cken pĂ„ hennes pappas bil skars sönder, hennes trappuppgĂ„ng sprejades full av hotelser, hennes lĂ€genhet utsattes för mordbrand och hennes pappa pressades pĂ„ 200 000 kronor.
MisstĂ€nks ha hotat Ă„klagare – stĂ€lls inför rĂ€tta

Masseudvisning af somaliere

tĂŠnk, nĂ„r man bekriger det finske samfund, tager finnerne det bogstaveligt. Helt utilstedeligt ! Har det land ingen “diskrimineringsombudskvinde” ? Sverige mĂ„ gi dem asyl fra de hjertelĂžse finners forfĂžlgelse. “Marianne-not-in-my-back-yard-Vestager” mĂ„ sende en officiel protest. Storhyleren mĂ„ pĂ„ banen, Anders Gadegaard, Andreas Kam,Lars Normann JĂžrgensen – hele englekoret:
“De unga somaliska gaturĂ„narna riskerar nu massutvisning till sitt forna hemland. UtlĂ€nningsverket har beslutat utvisa ytterligare sju och tretton vĂ€ntar pĂ„ besked.
RĂ„nen, stölderna och misshandelsbrotten som de somaliska ynglingarna genomförde runt stationsomrĂ„det i Helsingfors 2005 hotar stĂ„ dem dyrt.”

Respass vÀntar tjugo somalier

Ej hat – bara pĂ„ skoj

Hatbrott kan alltsĂ„ – definitionsmĂ€ssigt – begĂ„s bara av svenskar mot invandrare, inte omvĂ€nt.
Men det saknas ju inte exempel pĂ„ att invandare begĂ„tt grova brott mot svenskar. Även om det Ă€r uppenbart att offret valts ut just dĂ€rför att han/hon Ă€r svensk/svenska och Ă€ven om bakom brottet finns ett uttalat och glödande hat mot alla svenskar, sĂ„ kan det inte rĂ€knas som “hatbrott” – inte nĂ€r offret tillhör majoritetsbefolkningen.
Text-TV rapporterade i början av juli om ett gĂ€ng flickor som rĂ„nat och misshandlat Ă„ldringar. NĂ€r Metro sedan rapporterade om samma brottslingar skedde nĂ„got ovanligt – deras etnicitet framgick………………………………………..

BGF.

”Vi slog för nöjes skull”
Tjejligan rÄnade och misshandlade Äldringar
De tog pÄ sig slöjorna och gick ut och rÄnade Äldringar. Ibland misshandlade de sina offer för skojs skull.
I rÀtten satt de och fnissade nÀr Äklagaren lÀste upp de 19 Ätalspunkterna
. PÄ fredagen faller domarna mot den sÄ kallade tjejligan frÄn Rinkeby.
Under fyra mÄnader, mellan november i fjol och februari i Är, rÄnade tjejligan 14 Àldre kvinnor i Tensta, Rinkeby, Sundbyberg och HÀsselby i Stockholm.
Flera av kvinnorna hade rullator. Det Àldsta rÄnoffret var 87 Är. Metro


SkĂ„nska Dagbladet – et Ă„ndehul
i svensk presse, ligesom VĂ€rlden Idag, Sveriges Kristeligt Dagblad :
“VĂ€nstern hĂ„ller pĂ„ att göra sig skyldig till samma ödesdigra misstag nĂ€r man ursĂ€ktar muslimsk fundamentalism som nĂ€r man omfamnade bödlarna i Kambodja.
Hur har opinionsbildare till vÀnster kunnat hamna sÄ snett? Jag tror förklaringen Àr att vÀnsterrörelsen Àr lÄst i gamla tankemönster om kapitalistisk utsugning kryddat med sedvanlig reflexmÀssig antiamerikanism. Det gör analysen av islam förenklad och historielös.
Muslimer Ă€r inte genom historien ett svĂ„rt förtryckt folk drabbat av vĂ€sterlĂ€ndsk imperalism. TvĂ€rtom har muslimer via det ottomanska vĂ€ldet varit en stark kolonialmakt som i 600 Ă„rs tid, fram till 1823, hĂ€rskade i lĂ€nderna runt Medelhavet och i stora delar av Europa som i Spanien, hela Balkan och upp till Österrike. EuropĂ©er har varit mer förtryckta av muslimer Ă€n motsatsen. Det var med svĂ€rdet i hand de erövrade Spanien, en ockupation som Adrian Kaba vĂ€ljer att romantisera. Vi i vĂ€stvĂ€rlden har faktiskt gjort upp med vĂ„rt koloniala arv betydligt kraftfullare Ă€n man gjort inom den islamska vĂ€rlden.”

Islams mÄnga ansikten


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Comments are closed.