22
jul
Seneste opdatering: 22/7-07 kl. 1750
Ingen kommentar - Tryk for at kommentere!

og dette er antagelig bare indledningen pÄ en lang svensk kamp mellem eftergivenhed og selvforsvar. Og nogle har allerede kastet hÄndklÊdet i ringen. MÀrtha lÊgger sig fladt pÄ maven, inden nogen overhovedet har klaget:
”Vi förstod inte allvaret”
Arrangörerna av konstutstĂ€llningen i TĂ€llbergs hembygdsgĂ„rd stoppar SkĂ„nekonstnĂ€ren Lars Vilks nidbilder av profeten Muhammed som hund.– JassĂ„? SĂ„ var det med yttrandefriheten, sĂ€ger konstnĂ€ren till NWT.
– Vi förstod först inte allvaret. Nu vet vi att det Ă€r en oerhörd krĂ€nkning att framstĂ€lla profeten Muhammed som hund, sĂ€ger MĂ€rta Wennerström som Ă€r utstĂ€llningsansvarig.Under fredagskvĂ€llen var hon i kontakt med bĂ„de myndigheter och privatpersoner. Alla sa de samma sak: Plocka bort bilderna!
Muhammed som rondellhund stoppas


En liten hĂ€ndelse kan visa att pĂ„stĂ„endet om att det inte lĂ€ngre finns nĂ„gra grĂ€nser i konsten inte Ă€r helt korrekt. Exempelvis har vi GrĂ€nsen mot islam. I konstvĂ€rlden fĂ„r man inte utsĂ€tta islam för nĂ„gra krĂ€nkningar. Muhammedanerna kan bli ledsna. Och terroristerna kan bete sig pĂ„ ett (i viss mĂ„n förstĂ„eligt) men Ă€ndĂ„ otrevligt sĂ€tt. Terroristerna Ă€r för konstvĂ€rlden (som alltid lutar mot vĂ€nster) fiendens fiende. VĂ€stvĂ€rldens stormakter kan utsĂ€ttas för krĂ€nkningar eftersom vi dĂ„ har yttrandefriheten. Mot framtiden: konstens grĂ€nser– Jag tycker att teckningarna Ă€r bra. Men det finns ocksĂ„ en rĂ€dsla hĂ€r pĂ„ hembygdsgĂ„rden att det ska leda till problem och brĂ„k.
Är detta ett nytt exempel pĂ„ undfallenhet och sjĂ€lvcensur inom konstvĂ€rlden i spĂ„ren efter publiceringen av Muhammedteckningarna i Jyllands-Posten?
– Javisst Ă€r det sĂ„, jag tycker att de ska vara kvar. Men jag har varit undfallen, sĂ€ger MĂ€rta Wennerström. SvD

Kommentar: Eftersom TT tyckt att nyheten Àr riksangelÀgen, sÄ har den kommit med i alla dagstidningars webbupplagor. Jag ringde till Sveriges Television, för att frÄga varför de ej tÀnker ta upp nyheten. De har valt bort den. Den kommer varken att finnas pÄ deras webbplats eller i nÄgon nyhetssÀndning. SVT meddelade dÀremot vilka reprisinslag frÄn veckan som de dammar av istÀllet och sÀnder, exempelvis nyheten om att EU inte anser att Sverige fÄr ha olika alkoholskatter. Den nyheten tÀnker de sÀnda idag igen, trots att de visat den igÄr eller i förrgÄr.
Jag Àr sÀker pÄ att SVT inte vÄgar ta med nyheten om Lars Vilks rondellhund. VÀgra betala TV-licens för SVT som inte vÄgar ta upp viktiga nyheter om censur i yttrandefriheten. Och det Àr inte första gÄngen som SVT vÀgrar sÀnda om nyheter dÀr Àmnet islam stÄr under lupp. Nyheten om skolchefen för Al-Mustafaskolan i JÀrfÀlla som vill införa shariaskolan, meddelade SVT mig ocksÄ att de valde bort, trots att stora rikstÀckande tidningar tagit upp den.

Den originale side fra JP- Kultur-Weekend 30 september 2005, findes her
Debat ?
Passagen: InlÀgget har tagits bort!
og Lars Vils eksisterer ikke pÄ SVT
Den hÀr teckningen Àr frÄn 2006 och visar profeten som tillsammans med H C Andersen gör ett studiebesök pÄ Carlsbergsbryggerierna i Köpenhamn. Den Àr för nÀrvarande utstÀlld pÄ Vestfossen Kunstlaboratorium i Norge och har inte föranlett nÄgon upprördhet.
Ales Stenar – en solkalender
Ales Stenar inte lÀngre ett mysterium
En tioÄrig fejd angÄende vad Ales stenar har anvÀnts till Àr över. Nu har man slagit fast att Ales stenar var en solkalender och hobbyforskaren Bob G Lind fÄr dÀrmed gehör för en teori han under alla Är har försökt bevisa. Se billedspil. Foto© Snaphanen, klik f. helbillede!

Dedicated to Yasser Arafat and All The Men He Loved
nu resterer jo bare at han ogsÄ var jÞde:

mere pÄ Hodja og jo, han dÞde af AIDS, helt respektabelt, men lidt komisk i en kultur der i den grad hykler med sin homoseksualitet.
NordpÄ med dem
Last week, the Italian interior minister, Giuliano Amato, hosted a conference in Rome on “Islam and Integration.” Italy, one of Europe’s southern border states, has 1 million Muslims out of a population of 58 million people. Illegal immigrants arrive in Italy in huge numbers. According to a recent survey, the country could count almost 7 million Muslims by the end of the next decade.
The Italians, however, have a way of dealing with illegal immigrants. They regularly transform them into legal residents by granting them official papers. Since 1988 Italy has organized six amnesties for illegal aliens — the last one in 2006, when 500,000 people were given permission to stay. Most of them leave Italy shortly afterward. Since Italy belongs to the European Union and since the EU adheres to the principle of the free movement of persons, an amnesty gives immigrants the right to freely enter all EU member states. Italy allows the immigrants in so that they move out, to EU nations with more generous welfare systems.

Paul Belien i Washington Times


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Comments are closed.