10
aug
Seneste opdatering: 10/8-07 kl. 1319
Ingen kommentar - Tryk for at kommentere!

i havnen ved Amalienborg, Sørlandet og Christian Radich, udødeliggjort i filmen Windjammer (1958), som enhver rask dreng husker. Radich blev overtaget af tyskerne i 1940, sænket i dok i Flensborg 1945, og bjerget i 1947. Foto © Snaphanen, klik!

»Det danske system er umenneskeligt og forkasteligt«
endelig sorterer Danmark efter landets interessere. Det mĂĄ vi ikke:
»Danskerne er ikke solidariske med resten af verden, når det gælder om at løse flygtningeproblemet,« siger Gunnar Axén, der er formand for det udvalg i det svenske parlament, Rigsdagen, der tager sig af flygtningespørgsmål, og rigsdags-medlem for det borgerlige regeringsparti Moderaterne, søsterparti til de danske konservative.
Ifølge Gunnar Axén betyder de danske udvælgelseskriterier, at »de flygtninge, der har det sværest, får det endnu sværere«.

NORGE OG SVERIGE: DANMARK SVIGTER DE SVAGESTE FLYGTNINGE
Indledningen til Europas gravskrift
Hvad bliver der af Europa? Ifølge den europæisk-amerikanske historiker og forfatter Walter Laqueur bevæger Europa sig mod afgrundens rand. Katastrofalt lave fødselsrater og en skæv aldersfordeling samt skræmmende problemer med indvandring og integration peger mod Europas undergang. Europas gravskrift er ikke skrevet endnu men indledningen er. [..]
Europas indvandringsproblemer er velkendte, men næppe i deres fulde udstrækning. Især mange euro-arabiske enklaver er problematiske, fordi de, bortset fra en svag og indifferent middelklasse, korrelerer med dårlig uddannelse, lave indkomster og et storforbrug af offentlig støtte 40 procent af danske socialbidrag går ifølge Laqueur til medlemmer af den 5 procent store gruppe af muslimer.
Selv om svaret pĂĄ mange ny-europæeres aggressive identitetspolitik har varieret fra en tandløs multikulturalisme (som i England) til en formaliseret assimilations­politik (som i Frankrig), skyder assimilationsfjendtlige parallelsamfund fortsat op. At 50-70 procent af de indsatte i franske fængsler skal have muslimsk baggrund antyder, hvor mangelfuld integrationen af sĂĄdanne parallelsamfund i storsamfundet har været. Blandt alle etniske grupper kræver unge muslimske mænd, mange med afvisende cool pose, den største sociale respekt for den mindste egenindsats.
Protest against “Islamisation” banned
BRUSSELS (AFP) – Brussels mayor Freddy Thielemans has banned a protest against the “Islamisation” of Europe planned for 11 September, the anniversary of the suicide attacks on the US, his spokesman said Thursday.
The city of Brussels authorities receive between 500 and 600 requests to hold protests each year. In the last five years only six have been banned, said Dassonville. Expatica – skriv under pĂĄ protest til Bruxelles borgmester her.

Information afliver en myte
ved at lave en vox-pop i Sverige. De fĂĄr med at svenske, velstillede multikuturalister i helt særlig grad ikke vil bo blandt dem de inviterer. PĂĄ denne blog hedder det “Margrethe Vestager-syndromet”, for nemheds skyld. Stockholm minder om Venedig pĂĄ mere en Ă©n mĂĄde: her holder man ogsĂĄ de farverige kulturer pĂĄ sikker afstand af centrum og turisterne. Og sig selv. Nu venter vi bare pĂĄ Politiken – ” det bedste blad” :

Med knap 100.000 nye flygtninge og indvandrere sidste ĂĄr slog Sverige sin egen rekord. Men nu har svenske politikere ladet sig inspirere af de danske stramninger og skruet bissen pĂĄ i indvandrerdebatten. Den sobre tone ser ud til at stĂĄ for fald. Svenskerne er sĂĄ smĂĄt begyndt at sige, hvad de mener
Man snubler jo
Industribyen Södertälje er den by i Sverige, der har taget allerflest flygtninge til sig. Her bor blandt andet 12.000 syrere og assyrere, den største gruppe i Vesteuropa, hvis fodboldklubber spiller i tredje bedste række. De første gæstearbejdere kom til landet i 1960’erne, og de sidste, kommunen har ĂĄbnet dørene for, er flygtninge fra Irak-krigen – i dag bor der 3.500 irakere i byen. Det har ĂĄbnet for debatten i lokalavisen, og mange i byen mener nu, at det er pĂĄ tide at lukke dørene og indse de mange integrationsproblemer. Kommunens politikere har ligesom deres kolleger fra Malmö for nyligt gjort sig upopulære i hele Sverige ved at sige stop til flere flygtninge. For det er ikke alle af Södertäljes 80.000 indbyggere, der deler familiens Nordins begejstring for byens etniske mangfoldighed. En af dem er Ă…ke Persson. “Man snubler jo i dem,” siger han og klør sig i skægget om bord pĂĄ Ejdern, en af verdens ældste propeldrevne bĂĄde, der ligger ved kaj i Södertälje havn. Det ligner en scene fra et postkort, men det er det ikke, mener Ă…ke Persson og pĂĄpeger, at folk som Nour Hana glemmer, at de er gæster i Sverige:
“Jeg synes, at der er for mange indvandrere i Sverige, og man bliver ved med at tage flere. Jeg ved ikke, hvorfor vi skal være sødere end andre, men i Sverige mĂĄ vi ikke sige, hvad vi mener. Der er ingen, der siger fra,” siger Ă…ke Persson, der kun er sĂĄ klar i talen, fordi det er et dansk dagblad, der spørger -sĂĄ er der ikke risiko for, at naboerne kan læse, hvad han virkelig mener.[..]
“Men i Sverige mĂĄ man ikke sige, hvad man mener. Problemet er jo ikke indvandrere og flygtninge, det er vores fordeling af dem. Mange svenskere flytter fra byen, og politiet tør ikke begive sig ind i Ronna,” siger hun og forklarer det med, at Södertälje har taget imod for mange udlændinge, “mens andre kommuner overhovedet ikke tager imod nogen.”

“Det er bullshit, at svenskerne ikke er racister. De siger det bare ikke, men man mærker, at der gemmer sig usagte ting under overfladen,” siger Majid Derrier fra en bænk pĂĄ Rinkeby Torv.
Otte kilometer derfra, i Stockholms indre by, er der ikke et tørklæde at se. Hverken i det hippe Södermalm, der for længst har fortrængt sine arbejdere, det mondæne Kungsholmen eller i det forneme Ă–stermalm. Ismail Tokgöz er pĂĄ ferie i Stockholm, hvor han tidligere har boet. Nu er han flyttet tilbage til Tyrkiet. “Jeg undrer mig over, at der ikke findes multietniske kvarterer i Stockholms centrum. Det er ikke godt for integrationen, at alle indvandrere bor udenfor – i Rinkeby og Tensta. Det er som en helt anden verden,” siger han og indrømmer, at han ogsĂĄ boede i Tensta, da han boede i Sverige.
Græsset er grønnere, men rødderne er rådne

As low-skill immigrants move in, high-skill Brits move out
BRITAIN is facing a mass exodus of people looking to escape the crime and grime of modern living.
The country’s biggest foreign visa consultancy firm has revealed that applications have soared in the last seven months by 80 per cent to almost 4,000 a week. Ten years ago the figure was just 300 a week. Most people are relocating within the Commonwealth – in Australia, Canada and South Africa. They are almost all young professionals and skilled workers aged 20-40.
And many cite their reason for wanting to quit as immigration to these shores – and the burden it is placing on their communities and local authorities. The dearth of good schools, spiralling house prices, rising crime and tax increases are also driving people away.

Big rise in Brits leaving Britain


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Comments are closed.