31
aug
Seneste opdatering: 1/9-07 kl. 1919
Ingen kommentar - Tryk for at kommentere!

siger  Jörgen Laurvig, Sverigeskorrespondent på DR. Jeg ville  være forsigtig med  bombastiske  spådomme. Sverige  har bla. en ret deprimerende  Europa- rekord i politiske  mord. Og  hvem  siger at svenskerne  ikke vil benytte  lejligheden til at få luft for  årtiers undertrykt  vrede?

РDet finns dock en stor skillnad. I Danmark kom Jyllands-Postens publicering av Muhammedteckningarna att uppfattas som ett symptom på djupare samhällsutveckling där muslimer undertrycktes på olika sätt   NA.Se

Khader frygter ny Muhammed-krise
Naser Khader har l√łrdag kontaktet Sveriges integrationsminister Nyanko Sabuni for at tilbyde sin hj√¶lp. Han advarer samtidig Islamisk Trossamfund mod at blande sig i den svenske Muhammed-sag. JP.DK¬† & Berlingske

Kan de bruge Akkari?

Danske aviser trykker den svenske Muhammedhund

 Kränkt, kränktare, kränktast

http://www.vilks.net. Krisen¬† sat p√• skinner og lever sit¬†eget liv. Som vi ved¬† fra¬† Kasam Ahmed, skal den ses¬† under¬† evighedens lys, og er s√•ledes¬† uden afslutning, som Lars Hedegaard ogs√• sagde¬† i 12¬† radioavisen. I al fald tre¬† store¬† danske aviser publicerer de forsm√¶delige tegninger¬† idag. Peace¬† be unto them…………islam betyder kronisk krise, hvis jeg skulle have¬† tekstet Vilks seneste¬† tegning. I√łvrigt¬† bem√¶rkelsesv√¶rdigt, at mens¬† DR¬īs tolv nyheder¬† har flere¬† indslag om sagen, har SVT Nyheter kl 12 ikke et ord.

demonstrationshundenlit.jpg 
Danske aviser bringer Muhammed-tegning
 

Indædte bogsamlere
Som det eneste parti her i landet f√•r Dansk Folkeparti kun √•ndssvage id√©er. Alt hvad der kommer fra den kant, er det v√¶rste, man har h√łrt, og derfor er der heller ikke noget m√¶rkeligt i, at partiets snak om tilbagelevering af danske kulturskatte, som svenskerne har r√łvet og sendt til Sverige, bliver afvist med h√•nsord. Det var ellers ikke s√• lidt, der blev snuppet, da den svenske bes√¶ttelsesmagt i 1658 og 1659 st√łvsugede danske biblioteker og samlinger uden for K√łbenhavns volde for det mest v√¶rdifulde. Men det har svenskerne √¶rligt og redeligt stj√•let, og det skal de have lov at beholde. Der m√• v√¶re gr√¶nser for broder√•nden selv blandt broderfolk. I Ringsted huggede svenskerne rigsr√•d J√łrgen Seefelds bibliotek, der bl.a. rummede nogle enest√•ende islandske h√•rdskrifter, som rigsr√•den havde erhvervet sig p√• helt lovlig vis, og som nu ligger godt og sikkert i Kungliga Biblioteket i Stockholm. Ved forskellige lejligheder har isl√¶ndingene forsigtigt spurgt, om man ikke kunne f√• udleveret tyvekosterne fra Sverige, n√•r nu Danmark storsindet har tilbageleveret 1.666 islandske h√•ndskrifter fra Den Arnamagn√¶anske Samling i K√łbenhavn, der have anskaffet dem uden mindste voldsanvendelse. Men sagen om svenskernes h√•ndskrifter kan slet ikke diskuteres, da de er krigsbytte. S√• hvis Danmark nogen sinde skulle fortryde sin storsindede udlevering af de islandske h√•ndskrifter, skal vi bare sende en fl√•de til Reykjavik og hjemf√łre dem som krigsbytte. Det er nemlig helt lovligt. Isl√¶ndingene kunne selvf√łlgelig ogs√• overveje at overfalde Stockholm.
Lars Hedegaard, Groft Sagt, Berlingske 

Jag ber världens muslimer om ursäkt

Plötsligt hade jag ritat en rondellhund som
kunde vara lik Muhammed; jag blev livrädd.
Efter internationella f√∂rvecklingar √§nda bort i Pakistan, br√§nnandet av Reinfeldt in effigie, v√•ldsamma protetser i det fridsamma √Ėrebro d√§r jag har sl√§ktingar och jag kan d√§rf√∂r s√§ga √∂√∂√∂√∂rrebrooou med √§kta Nerikegn√§ll, f√∂rst√•r jag att jag s√•rat djupt in i sj√§len 1.3 miljarder muslimer med denna rondellhund.
Jag ber därför världens alla muslimer om ursäkt och jag hoppas ni inte dödar mig eller mina Närkevänner.
Hur gick det då till nar jag så oförsiktigt ritade min rondellhund?
Det ringde i telefon, jag satt med en penna i handen, vi pratade, jag kluddrade med pennan på papperet som man gör.
РJisses, var jag då tvungen att säga till min interlokutör Рjag har visst ritat en rondellhund som kan vara lik Muhammed. Kurt Lundgren

Den vantro hund

“JP skrev, at det drejede sig om en tegning af Muhammed, hvor kroppen er en hund, mens den andre steder er beskrevet som en hund med Muhammeds hoved. Og der er dog pokker til forskel. Er det f√łrste tilf√¶ldet, kan man diskutere det relevante i, at en milliard muslimer f√łler sig kr√¶nkede. I det andet tilf√¶lde kan man m√•ske frygte, at en del af verdens en milliard hundeelskere vil f√łle sig kr√¶nkede og true med at g√• til yderligheder.”¬†

 Læserbrev i Jyllands Posten

Prison officers: our finest public servants
Let’s have more prisons and longer sentences
Theodore Dalrymple

 Dansk överhettning kan sprida sig över Sundet
grafik700_91172a.jpgMellan 1993 och 2007 har antalet arbetslösa i Danmark minskat från 337500 till 90500.

Sedan januari 2004 har arbetslösheten halverats. Det visar nya siffror från Danmarks Statistik. Danmarks nationalbanksdirektör Nils Bernstein sitter i en rävsax. Den danska konjunkturen behöver dämpas. Men räntevapnet är tveeggat. De danska bostadspriserna har redan börjat falla och bolånekrisen i USA visar på risken för att de svagaste bostadsköparna slås ut vid en räntehöjning. Danska regeringens löften om mer pengar till välfärd hotar samtidigt att elda på överhettningen ytterligare.
Risken är att rädslan för en bostadsbubbla och bolånekris på andra sidan Sundet gör att den danska konjunkturen tillåts koka över. Samma överhängande risk för överhettning finns inte i Sverige. Trots att den svenska ekonomin förbättras i snabb takt ligger vi en bit efter den danska konjunkturen.
I juli saknade 3,3 procent av den danska arbetskraften jobb medan motsvarande svenska arbetslöshetssiffra låg på 5,0 procent. Här hemma fortsätter bostadspriserna att stiga medan svenska riksbanken signalerar om fler räntehöjningar.
I Skåne är ekonomin närmare ett danskt scenario än den något lugnare Stockholmsvarianten.

Sydsvenskan

¬†Lars Vilks¬† om “J√łdesoen”

Ikke bare¬† har folk ikke¬† forst√•et¬† hans Muhammedtegninger, der er rettet mod svensk “kunstliv”, men de¬† har heller ikke¬† forst√•et “J√łdesoen” – en karrikatur af en karikatur. Nemlig af den svenske¬† venstrefl√łjs¬†langvarige, ¬†latente antisemitisme. At islam er fredet p√• grund af angst, mens j√łdedommen er rituel¬†Pr√ľgelknabe. Og det i¬† et land, der¬† har holdt sig¬† borte fra¬† verdens¬†beskidte¬†virkelighed i 200 √•r.¬†Heldigvis¬† interesserer 180 Grader sig¬† for det. 180¬† er efterh√•nden landets¬† bedste mini-avis.¬†Men det kan¬†¬† ikke v√¶re¬†nemt¬† at v√¶re¬† kunstner og udsende¬† halvsubtile¬† depecher i en verden, der¬† bare vil¬†l√¶se og forst√•¬†overskrifter, typerne¬† med fedt. √Öndstyper som Vilks, g√•r en h√•rd¬† fremtid¬† i m√łde og Reinfeldt ser ud¬† til at skulle¬† f√• sig¬†sin ildd√•b. Dete¬† var muligvis benzin i Danmark, men i Sverige kan det v√¶re dynamit¬† :

Denne her er s√• grov, at det er en parodi p√• en karikatur,” forklarer den svenske kunstner Lars Vilks om sin tegning, “Kapitalistm√¶t J√łde-so”, til 180Grader.dk. For at forst√• Lars Vilks tegning af en overdimensioneret so, der borer med trynen i en fredelig landsby, er man n√łdt til at forst√• baggrunden for hans tegninger af “Muhammed som hund”.

Provokativ opmærksomhed
Tegningerne var tilt√¶nkt en ubetydelig udstilling i V√§rmland i Sverige, og det var usandsynligt, at disse tegninger skulle v√¶kke nogen “provokativ opm√¶rksomhed,” som Vilks udtrykker det.Men det gjorde de. I f√łrste omgang blev de censureret af udstillingen i V√§rmland. Dern√¶st sendte Vilks dem til en anden udstilling, som han var blevet inviteret til at udstille p√•.

“Da de ogs√• censurerede dem, var det som om tegningerne fik en helt anden dimension. S√• blev selve reaktionerne et kunstv√¶rk i sig selv. Et kunstv√¶rk, der afs√łger gr√¶nserne for, hvad der er tilladt i kunstens verden. Det blev pludselig et principielt sp√łrgsm√•l,” fort√¶ller Vilks.

“Vi har alts√• et traume tilbage fra den danske tragedie. Og det traume er aldrig rigtigt blevet behandlet. Man har skjult det. Og nu kommer problemet ligesom frem igen: hvorfor har vi denne undtagelse for Islam, n√•r man ikke har det for andre religioner?” sp√łrger Vilks.

J√łder beskyttes ikke mod kr√¶nkelser
Vi har alts√• if√łlge Vilks en undtagelse for Islam, der g√łr, at vi beskytter denne religion p√• en m√•de, som ingen andre religioner beskyttes. Og det er denne undtagelse, der ogs√• var bev√¶ggrunden bag Jyllands-Postens Muhammed-tegninger, som Vilks med sine tegninger vil udfordre.En karikatur af Muhammed kan alts√•, p√• grund af dette, tjene som mere end blot en forn√¶rmelse, nemlig som et politisk redskab til forsvar af ytringsfriheden. Men hvis der ikke er en undtagelse for j√łder – og det er der ikke if√łlge Vilks – mister tegningen af “j√łde-soen” s√• ikke sin berettigelse?

“Jeg tror, j√łderne forst√•r denne her tegning anderledes. Det er ikke en kr√¶nkelse, jeg er ikke anti-semit, tv√¶rtimod s√• p√•taler jeg de problemer, der best√•r i, at man ikke er interesserede i j√łderne. Man regner dem ind under USA’s kapitalister. J√łderne er i en kategori, hvor de ikke f√•r opm√¶rksomhed p√• samme m√•de som muslimer, der skal beskyttes mod kr√¶nkelser,” siger Lars Vilks.¬†

Automatvåben mod politiet

ren rutine efterhånden:
Ett värdetransportrån inträffade i Märsta utanför Stockholm strax före klockan elva på fredagskvällen.Enligt bevakningsföretaget som äger bilen sprängdes den. Gärningsmännen ska ha använt automatvapen och beskjutit polisen. SR.SE

 


Don√©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Comments are closed.