1
sep
Seneste opdatering: 2/9-07 kl. 1444
Ingen kommentar - Tryk for at kommentere!

– det er jo sådan man selv kan ha´det i lønlige stunder. Tagensvej, Nørrebro, øl til absolut folkelige priser: 10 kr. Foto © Snaphanen
fik_nok.JPG

Muslimsk talsmand: Smid jøder ud af Israel

jeg har en  bedre idé: Smid gorillaen Kasem Ahmed ud af mit land. hvor han intet har at gøre, medmindre Marianne Jelved, Simon Emil, Bondam og Margrethe Vestager adopterer ham. Det vil også blive  resultatet, med den kurs  han holder,  men  der kommer til at gå nogle  år endnu. Uværdig til indfødsret, som Søren Krarup rigtigt  skrev

 Bon voyage !

Den erklærede Hamas-tilhænger, Kasem Ahmed, vil så gerne smide jøderne ud af Israel og tilbage til deres hjemlande(JP 010907). En markant udtalelse fra en særpræget mand, der selv gerne løfter danske domstolsafgørelser ud til mellemøstlige pøbeloptøjer for at få dem omstødt. Måske ville alle – ikke mindst os i Danmark – være bedre tjent med at sende Kasem tilbage til det, som han selv kalder for “hjemlandet”. Den mand er simpelthen for farlig at have rendende rundt i landet til at bemøge vores demokrati. Har han dansk statsborgerskab må det bestemt kunne fratages ham. God tur til dit hjemland, Kasem.

Ivan Broe

 Bon voyage, II

På frågan om NA:s chefredaktör Ulf Johansson borde be om ursäkt svarar Pehrson:
– Absolut inte. Jag har följt hans kommentarer i radio och han har förklarat sin ståndpunkt på ett utmärkt sätt. Vi lever i ett fritt land och den här publiceringen är inom toleransens gränser. De som har en annan uppfattning kanske ska fundera på att flytta.
Pehrson säger till Orebro.expressen.se att han är rätt citerad.
– Men det är ett komprimerat utdrag från ett långt samtal. Yttrandefrihet och pressfrihet är fundament i den svenska demokratin, och det tänker jag aldrig kompromissa med, förklarar Pehrson.  Ett  fritt land

Bi-laterale?

He also said the Iraq government appreciated Sweden’s decision to grant large numbers of Iraqis asylum. Billstrom said Sweden hosts between 80,000 and 100,000 Iraqis who have fled the violence sweeping the country.  Swedish ministers pay visit to Baghdad

Svensk velfærd: Om våra goda gärningar

Jag har en gammal granne mitt emot min lägenhet.
Tyvärr har han blivit så gammal att han knappast kan röra på sig.
Socialtjänsten kommer och tar hand om honom varje dag, tror jag.
Jag kommer förbi ibland och vi pratar en stund och han berättar massor med historier om alla länder som han besökt då han varit en sjöman i över 40 år.
Tyvärr kan inte hans son komma och besöka honom så ofta eftersom han bor mycket långt borta.
Däremot hans gammal polare som är fortfarande pigg och frisk och kan röra sig som en 70-årig fast han närmar sig 90 kommer och besöker Arne varje morgon, eller bara slänger in grattis morgontidningar som Metro och City.
Jag vet inte vad Arnes polare heter, vi träffas då och då och han alltid avslutar samtalet med – ha en god dag.
För någon timme sedan handlade jag i en kvartersaffär.
I kön till kassan plötsligt hör jag – men kan jag inte låna de kronorna?
Nej, sa kassörskan.
Den gamla mannen lämnade affären i ett raskt tempo.
Det var Arnes polare.
Jag betalade i kassan och sprang i kapp med honom.
Hur mycket behövde du låna? – frågade jag.
-Runt hundring.
Jag hade 140 spänn i min plånbok som jag lämnade över till honom.
Jag känner mig inte alls bra efter det. Inte heller skulle jag känna mig bättre om jag hade några tusen i plånboken och gett det till Arnes kompis.
Nej, något stämmer inte – Arnes kompis, som varken dricker eller röker, har jobbat hårt hela sitt liv och nu vid livets slut kämpar han fortfarande mot åldrande i samma tröja på sommartid och samma jacka på vintertid under de senaste 5 åren jag har känt honom.
20 september kommer Arnes kompis att slänga in ett kuvert med 140 kronor i min postlåda. Det är jag helt övertygat om. Bara döden kan hindra honom från att betala sina skulder.

Alter Ego

Dagens Nyheter
Företrädare för Islamiska kulturcent- ret i Örebro, som arrangerade fredagens demonstration, kräver en ursäkt. Det kommer de inte att få. Men i det lokala sammanhanget är det lätt att mötas och föra en dialog både om det konstnärliga syftet med rondellhundarna och om den svenska tryckfriheten.
Formellt är saken enkel. Kraven saknar grund och måste avvisas. Men hur absurd situationen än är och hur svårt det än är att hejda den globala ryktesspridningen, så måste dialog vara vägen även på den globala nivån.” DN leder

Imponerende så kry og principfaste  DN er blevet på bare  halvandet år. Hele  lederredaktionen må ha været på efteruddannelse. De kalkulerer med  at vi har glemt dem i Danmark…….  (“Det danska gemytet och islams fromhet“) og deres  opportunist-tegner, Magnus Bard ? DN gav Danmark  fingeren – undskyld, røven, og  nu skal vi pludselig tage dem alvorligt og støtte dem ? Min lyst er til at overse. Og så sir´de at prostitutionskunder er  kriminelle i Sverige? Det må i så fald  indbefatte købere af DN, Politikens  åndelige  søster:

Teckningen på Muhammed som bombman är lika dumt rasistisk som den är uppfriskande hädisk. Men det har gått flera månader sedan den först publicerades, nu handlar det snarare om politik på högsta nivå……Ur muslimskt perspektiv är paranoian ännu större. Här har vi världens “svintätaste land” (det står faktiskt så i National-encyklopedin) med 180 orena grisar per 100 invånare. En nation med ett kristet kors på den blodröda flaggan, som har trupper i Irak och som på senare år gjort sig känd för, ska vi säga, en ganska kärv inställning till sina muslimska invandrare.
DN_BILD_5B1_5D.jpg

dn_dn.jpg


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Comments are closed.