5
sep
Seneste opdatering: 5/9-07 kl. 2105
Ingen kommentar - Tryk for at kommentere!

går hen til kommoden og tilbaws igen  og takker  og bukker. Der kan blive  brug for meget bukkeri endnu. Der kan næppe  bukkes nok, skønt en formand for et feministisk parti egentlig burde neje. Det var betydeligt hurtigere end Fogh, han fik lært sig denne  replik: 

– “För egen del skulle jag aldrig medvetet agera på ett sätt som uppfattas provocera eller kränka andra religioner,” sa han.

Situationen efter Muhammedteckningen i Nerikes Allehanda är allvarligare än vad som framgått i svenska medier, säger statsminister Fredrik Reinfeldt. På tisdagen besökte han överraskande Stockholms moské för att möta representanter för islam i Sverige.
Library PressDisplay com - Newspapers From Around the World 05-09-2007 10 27 17_1.jpg

 Reinfeldt mötte svenska muslimer   (foto fra besøget, DN, kun papirudgaven)

Selvudslettelsen – efterårets mode

Åttondeklassare på Strandskolan i Klagshamn får inte vara med på årets fotografering till skolkatalogen. Anledningen: de har svenska fotbollslandslagets tröjor på sig.
– Skolfotografier är ingen politisk manifestationsplats, säger skolans rektor.

Fotbollströjor stoppade på skolfotot

Ak, hvor forandret……
Jeg passerede Nordvest kvarteret – Glasvej – der hvor den 20 årige pakistanske taxichauffør blev anholdt i nat. Jeg kender området ret grundigt fra for mange år siden. En gennemtrængende, forstemmende følelse ved gensynet var: dette er ikke længere et stykke Danmark, det er mig der er en fremmed : Et nedjunket Klondyke iblandet det tarveligste nye discountbyggeri, det tidligere var et arbejderkvarter for solide socialdemokrater, nu et melemøstligt Babelstårn, tingel-tangelbutikker, en ubestemmelig ond  drøm, ligesom når man ankommer til en  by man kender, hvor alt alligevel  er anderledes end man husker det. Jeg kvier mig ved at tro, at dette virkelig har været politikernes og  venstrefløjsvælgernes  velovervejede  alvor. Hvis det var, har jeg kun  ét  ord  for det, og det egner sig ikke  for en pæn blog som denne, selvom det ellers  har været ret populært i højskænderi-samfundet  på det sidste. Kvarterer som dette er bomben, de  “autonome aktivister”  er kun lunten. De  sidder alligevel i et parcelhus i Virum om ti år som “småbørnsfamilier”, og karrierer  sig frem.  Det kan godt være at Jan Sonnergaard og hans  åndsfæller synes, her er herligt. Jeg har kun ét at bemærke udover min vrede mod de politikere, der har ansvaret dette: det er godt at PET har hovedkvarter midt i det hele, foruden desværre  Abdul Petersens  Salafist-moské. Den samlede radikale og socialdemokratiske  folketingsgruppe burde  have  bopælspligt i kvarteret mellem Højbanen og Bispebjerg.

  Skræmte beboere vil væk fra Glasvej     “Hätsk flyktingdebatt i Danmark del av orsaken?  ”    (Fotos Snaphanen)

 P1020043_2.JPG
 

DR´s radioavis kl 06 onsdag

er én lang begejstret oplæsning af, hvorfor terrorforsøg rammer  Danmark. Amnesty og Sverige citeres enthusiastisk: Danmarks hadske debat, Irak, Afghanistan, fremmedpolitikken – uha, hvor det kører  på DR. Men det er løgn, intet taler  for vrøvlet andet en DR  støjsenderens ønsketænkning og deres bonkammerater.

Fredskræfterne
Unge indvandrere bliver mindre kriminelle, meddeler Nyhedsavisen hen over forsiden, samme dag som PET har anholdt otte unge med udenlandsk herkomst i Storkøbenhavn for at have forberedt terroranslag. Det er jo ikke så godt, men heldigvis er der også opmuntrende momenter i den ny sag. Ifølge PET skal der være tale om ekstremistiske islamister og altså ikke muslimer. Og det er en lettelse, for det betyder, at vi stadig kan betragte islam som en fredens og tolerancens religion og med fortrøstning se frem til yderligere muslimsk indvandring – nu mest i form af green card-holdere, højskoleelever og lignende. Og pokker skulle da også gå og bekymre sig om en tilstrømning af så mange fredelige mennesker. En anden grund til optimisme er, at TV-kanalerne få timer efter arrestationerne kunne fortælle, at de anholdtes naboer – ligeledes almindelige fredelige muslimer – kunne meddele, at der blot var tale om religiøse unge mennesker, som ikke havde gjort andet end at gå rundt i mellemøstligt dress og med langt skæg. Groft sagt er også stærkt beroliget over PETs meddelelse om, at de anholdte skal have haft forbindelser med al-Qaeda, der står i spidsen for frihedskampen i Irak. Det er dejligt at høre, at alle avisers skræk, George Bush, trods alt får modspil af idealistiske danske landsmænd. Tænk, hvis de havde haft forbindelse med amerikanerne.
Lars Hedegaard, Groft Sagt, Berlinske

P1020045.JPG

Aje Carlbom

Att utbilda imamer i Sverige föreslås som ett sätt att motverka att extrema åsikter förs fram i moskéerna. Tanken kan tyckas god men många problem måste beaktas, skriver Aje Carlbom, forskare vid Hälsa och samhälle på Malmö högskola.
“Svenska imamer kan få problem”


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Comments are closed.