7
sep
Seneste opdatering: 7/9-07 kl. 2000
Ingen kommentar - Tryk for at kommentere!

Nu ved¬† jeg hvad en diplomat er: en person der opdigter en s√•dan virkelighed, som passer v√¶rtslandet bedst. En √łjentjener der yder “lip-service”.¬†Kort sagt – ¬†fedter√łv i en absolut eksklusiv l√łnklasse,¬† for nu at tale dansk. (Danmark havde jo ogs√• ambassad√łrer, der i mere¬† end √©n forstand levede i en anden verden.)

Swedish Ambassador to Ankara Christer Asp also condemned the cartoons, referring to them as ‚Äúprovocative.‚ÄĚ Speaking to Today‚Äôs Zaman, Asp said a majority of Swedish people were against the publishing of such cartoons in a local newspaper. The ambassador expressed his opinion that freedom of the press was not unlimited and emphasized that respect for what others hold sacred should be preserved. Muslims pleased with Reinfeldt‚Äôs mosque visit

 Gangsternes paradis

n√•r man lider af “kulturel sj√§lvutpl√•ning“, bliver man¬† gatechrashet af banditter.

 Sedan 1 januari har polisen fått in en rapport om skottlossning varannan dag i Göteborg.
РVi har ingen kontroll på vapentillgången. Vi hittar inte införselvägarna, säger Sven Alhbin, chef på länskriminalpolisen i Göteborg.
Strax efter klockan sex i måndags kväll hände det igen. Någon eller några sköt skarpt på öppen gata i Göteborg. Den här gången på den stora parkeringen vid Angereds centrum, den här gången handlade det om en uppgörelse mellan de kriminella gängen Asir och Bandidos.
Sedan i januari i år har 133 skottlossningar rapporterats till polisens länskommunikationscentral i Göteborg. Det är i snitt en varannan dag. Och även om ingen kan vara säker på att allt som rapporteras in verkligen är skottlossning, när polisen åker ut kanske de misstänkta skyttarna redan har försvunnit, ger det en indikation på vapentillgången, menar polisen.
Skottlossning varannan dag

¬†R√łverfreden – √•rsdagen for hvad ?¬†

Forleden gjorde jeg det, man ikke skal g√łre, hvis man vil have resten af dagen i fred med sit blodtryk. Jeg ringede til et antal offentlige institutioner for at h√łre om deres planer i anledning af en √•rsdag.¬† Per Nyholm, JP
 

Weekendavisen på Kullaberg:

¬†“Det kontroversielle¬† er blevet konventionelt”

Modsat Jyllands-Postens karikaturer var de slet ikke beregnet til avissider, men til væggene på kunstudstillinger.
¬ĽTegningerne var ment som en kritik af samtidskunsten. Der findes en meget tydelig konsensus om, hvad god kunst er, og det har i mange √•r handlet om social kritik og kunstens mulighed for at p√•virke sociale og politiske forhold. Og den hardcore socialkritik er da hyggelig, men der er ingen overraskelser i det. Kunstnerne er blevet heltene, som tager afstand fra Irak-krigen og Abu Ghraib. Vi er imod USA, kapitalisme og j√łderne, som tager Pal√¶stina. Selvf√łlgelig skal kunsten rejse vigtige, kontroversielle sp√łrgsm√•l om k√łn, race og klasse. Problemet er bare, at det er gjort s√• mange gange, at det kontroversielle ogs√• er blevet konventionelt. Det fungerer ikke, og s√• har kunsten jo f√•et et problem. Den bliver en kraftl√łs virksomhed med et h√łjt moralsk niveau.¬ę
Der er noget adr√¶t ved ham, som han bev√¶ger sig rundt p√• Ladoniens stenstrand. Det er tydeligt, at han er stedkendt i de maleriske omgivelser. ¬ĽDet kan I danskere ikke l√¶ngere,¬ę griner han, mens han springer fra sten til sten. ¬ĽEvolutionen har fjernet det gen, siden I mistede Sk√•ne.¬ę Truslerne har ikke f√•et bugt med Lars Vilks’ hum√łr, og han har i det hele taget sv√¶rt ved at forst√• de voldsomme reaktioner, tegningerne har aff√łdt. For ham selv handlede v√¶rket om samtidskunstens blinde pletter og hellige k√łer.
¬ĽBortset fra feministerne er der ingen, der kritiserer de muslimske diktaturer. Det er en fast holdning p√• venstrefl√łjen, at muslimerne er svage. De er fjendens fjende og dermed helte. Det provokerer mig egentlig ikke, for det er en gammel venstrekobling. Men det, der har provokeret mig, er, at man ikke vil erkende, at disse gr√¶nser findes. Man tror, vi er s√• √•bne for alting. At vi har spr√¶ngt alle gr√¶nserne i kunsten. Jeg ville vise, at der findes gr√¶nselinier i kunsten. Jeg har skrevet meget om det p√• min blog, men det hj√¶lper ikke at tale om gr√¶nser, for de findes ikke, f√łr man har lavet et v√¶rk og f√•et en reaktion. N√•r folk s√• siger, at man har gjort noget forkert, s√• har man fremvist gr√¶nsen.¬ę¬†¬†¬† […]

Ikke desto mindre bliver den svenske Muhammedkrise ikke en gentagelse af den danske, mener Lars Vilks.
¬ĽSom Karl Marx sagde, sker alle begivenheder to gange i verdenshistorien. En gang som tragedie, og en gang som farce. Det er noget mere roligt denne gang. Der er dem, der demonstrerer i √Ėrebro, og s√• br√¶nder man lidt flag i Pakistan, men der er ingen ambassader, der er blevet br√¶ndt, ingen masser, der g√•r amok i byerne. Hvis det forbliver s√•dan, bliver den her flagafbr√¶nding en formalitet, for den slags sker dernede. Hidtil har det set ud som en farce.¬ę
– Vi har at g√łre med en ‘Muhammed-krise Light’?
¬ĽJa, det er et godt udtryk. Men vi m√• jo vente og se. Der er selvf√łlgelig en risiko for, at det eksploderer, for der ligger meget eksplosivt materiale. Men jeg tror det ikke. Det b√łr slutte som en farce. S√• er der sket fremskridt.¬ę

Fra “De¬† Blinde Pletter” WA septb. 2007


Don√©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Comments are closed.