17
sep
Seneste opdatering: 17/9-07 kl. 1345
Ingen kommentar - Tryk for at kommentere!

mandag_026.jpg 

Foto © Snaphanen

»Danmark boykottet af diktaturer i FN´s Menneskerettighedsråd«

Sideløbende med kampen mod terrorisme og fundamentalisme foregår der en drabelig kamp i FN. Her er Vesten ved at tabe, siger den candiske juraprofessor Anne Bayefsky. Sidste år blev Danmark ikke medlem. Da Anne Bayefsky deltog i FNs racismekonference i Durban 2001 blev hun og mange andre chokeret. Konferencen berørte ikke situationen for kvinder eller minoriteter i arabiske lande eller massakrerne i Congo eller Durban – eller nogen af de andre katastrofer i verden. Nej, det meste handlede om Israels behandling af palæstinenserne, og konferencen vedtog en række resolutioner vendt mod Israel og USA. De to lande udvandrede, mens alle de europæiske landes repræsentanter og NGOer – inklusive de danske – blev og gjorde gode miner til slet spil.

AnneBayefsky.jpg

Durban-konferencen er blot ét eksempel fra krigen i FN, hvor de arabiske lande sammen med en række tredjeverdenslande suverænt har flertal og bestemmer krigens gang. I FNs Menneskerettighedsråd residerer en række af de mest morderiske regimer ved højbordet og sørger for, at flertallet af rådets resolutioner er vendt mod Israel, og at der aldrig er nogen, der undersøger, hvad der foregår i diktaturlandene. Nogle iagttagere har set Durban som en skelsættende hændelse, fordi den markerede den nye offensiv, som muslimske lande har sat i gang og som vil toppe i 2009, når den næste Durban-konference skal afholdes. Her vil de muslimske lande, siger Anne Bayefsky, gøre op med de vestlige landes ytringsfrihed og atter kritisere Danmark for Muhammed-tegningerne. [..]

 Ser du Durban-konferencen som starten på fundamentalismens nye offensiv?

»Det var ikke blot et tegn på fundamentalismens offensiv, men tillige et bevis på menneskerettighedsbevægelsens degeneration og korruption. Der opstod reelt en koalition mellem en række vestlige menneskerettighedsorganisationer og undertrykkende regimer, der sammen lod showet løbe af stabelen, uden at de vestlige organisationer protesterede.«
Hvad kan der gøres?

»Det skal jeg sige dig: Simpelthen holde op med at betale showet! Det er USA og Europa, der betaler alle udgifter til Durban-konferencen. Man kan protestere ved at lukke pengekassen i og derved stoppe for, at man bliver holdt for nar for sine egne og altså skatteydernes penge.«

Kan man gøre andet?

»Næppe. Hysteriet er sat i system og det er en kamp om Vestens grundlæggende værdier; og så længe Europa ikke forstår eller ikke vil forstå, hvad kampen går ud på, er der ikke meget at gøre.«

Berlingske via Ulla Nørtoft Thomsen,

Mihael Jalving: Derfor hader de  os og 22-årig ville dræbe Muhammed-tegnere


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Comments are closed.