19
sep
Seneste opdatering: 19/9-07 kl. 1253
Ingen kommentar - Tryk for at kommentere!

kalder almanakken det tidpunkt lige før solnedgang. Det er køligt og efterårsagtigt i København nu. Kastanjetræerne ved Søerne gulner. Foto © Snaphanen

P1020259.JPG

»Den kallas islamofobi, den känslan jag fick« 

“Jag hoppas att ditt öde blir en lärdom för andra”. Precis så sade han.
Jag blev faktiskt rädd. På riktigt. Och skämdes, som sagt. Jag kom att tänka på en frågeställning i SVT. Det var efter att al Qaida utlyst en belöning på 100 000 dollar för den som mördar Lars Vilks – 50 000 extra om han slaktas som ett lamm. Den självklara frågeställningen i SVT då var om detta kunde öka islamofobin i Sverige. Problemet var alltså inte att fundamentalistiska fascistiska islamister hade hotat Lars Vilks, den fria konsten och det fria ordet. Problemet var den oro som människor känner inför detta hot. En högst berättigad oro för fascismens återkomst som slentrianmässigt buntas ihop med rasistiska vanföreställningar.Det är galet på så många plan. Problemet, om jag får uttrycka mig drastiskt, är inte i det här fallet islamofobin, utan att islamofoberna alltför ofta har rätt.“

Låt Lars Vilks rondellhund bli en vändpunkt!”

 Islam, the Marxism of Our Time

All this suggests that Islam is fast becoming the Marxism of our times. Had Fritz G. and Daniel S. grown up a generation earlier, they would have become members of the Baader-Meinhof Gang rather than Islamic extremists. The dictatorship of the proletariat, it seems, has given way before the establishment of the Caliphate as the transcendent answer to some German youths’ personal angst. This is good news indeed for Islamists, but not so good for the rest of us.Theodore Dalrymple

Islamisterna kom med förtäckta hot mot oss otrogna. Gudmundsson til møde  med  Lars Vilks i Stockholm

»Historisk dag i Storkyrkan«

 Sossen Hägg skulle måske  have tænkt de  tanker hun nu tænker, lidt før?


“Historiskt”, sade imamen Abd al Haqq Kielan (född Leif Karlsson). Han hade just läst ur Koranen i Storkyrkan inför kungafamiljen, regeringen och några …DN

De som håller gudstjänsten i Storkyrkan vid riksdagens öppnande är inga snälla farbröder utan trampar på kvinnors rättigheter, skriver Carina Hägg som i år väljer att inte medverka.
Kvinnoförtryck i religionens namn vid riksmötets öppnande  GP

“En skymf mot Sveriges kvinnor”

Jeg har været godt ude i krogene for at finde et foto eller et  TV-klip af Abd al Haqq Kielan i Storkyrkan. Men det  synes  ikke  at være  noget populært  motiv. Var der fotoforbud eller er det den svenske presses  berømte selvbeherskelse?  Luciano Austodillo har ellers dette lille  videoklip fra kirken – uden Kielan. Det nærmeste  jeg kom, var dette  foto fra indgangen ,  DN papirudgaven. Hvis  er dygtigere net-detektiver end undertegnede,  er de velkommen til at maile.

Library_PressDisplay_com___Newspapers_From_Around_the_World_19_09_2007_09_33_26.jpg


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Comments are closed.