7
nov
Seneste opdatering: 20/2-12 kl. 1656
1 kommentar - Tryk for at kommentere!

(video dukker op når vi får den retableret, oktober 2009)

Trods deres meget forskellige baggrunde ser Pia Kjærsgaard og Farshad Kholghi ens på de fleste af tidens store spørgsmål, som det fremgår af det første fælles interview, de har givet.

Af Lars Hedegaard og Helle Merete Brix (Fotos © Snaphanen)

Blandt de mange emner, Pia Kjærsgaard og Farshad Kholghi er enige om, er, at Pia ikke – som hun ofte fremstilles i medierne – er et følelseskoldt umenneske. Faktisk har han overvejet at stemme på hende, men har alligevel besluttet sig for Venstre. Han er nemlig liberal og går ind for skattelettelser.

Men Venstre skal ikke tro, at de ejer den populære skuespiller og debattør til evig tid.

“Hvis Venstre går på kompromis med de grundlæggende værdier og lytter til pladderhumanisterne i Det Radikale Venstre eller til Ny Alliance og begynder at være flinke over for islamisterne, så vil jeg direkte stemme på Pia Kjærsgaard.”

P1040218.JPG

Og Farshad Kholghis respekt for Pia Kjærsgaard er evident:

“Pia er en af de få ærlige politikere, der eksisterer i Danmark. Det så man jo under Muhammed-krisen. Den ærlighed skal bare blive ved, og du skal have nogle højtalere, der råber højere. Og det er meget vigtigt med kontakt med mennesker fra Mellemøsten – ligesom mig – der hader fundamentalisterne, og som kan fortælle historierne om dem.”

Men hvorfor har Pia Kjærsgaard så ikke gjort mere for at få nogle indvandrerkandidater til at stille op for DF?

Det har ikke rigtig været drøftet, siger Kjærsgaard, som dog rigtig gerne ville have en kandidat som Farshad Kholghi. Men man skal også passe på.

“Jeg har oplevet, at borgerlige partier er blevet mere eller mindre infiltreret. Bare tænk på en Safia Aoude, som pludselig blev konservativ folketingskandidat. Bare for at vise dette åbne sind, og ih hvor er vi tolerante, og så bliver man snøret, som jeg ved ikke hvad. Der ligger nok en frygt hos os, tror jeg.”

Folketingets eneste racist er SF’er

– Der ligger vel også en frygt hos indvandrerne. Nogle af dem tror, at hvis Dansk Folkeparti kommer i regering, så ryger de direkte i kz-lejr. Hvor kommer den frygt fra?

Pia Kjærsgaard: “Det er noget meget, meget ubehageligt. Det er også det, jeg oplever, når jeg står ude på gaden. I lørdags kom en rigtig sød pige hen til mig. Jeg kunne se på hende, at hun var sød. Hun kom hen og sagde: Må jeg godt høre: Hvis I nu kommer i regering en dag, skal jeg så smides ud af landet? Jeg tænkte: Hold op. Det er godt nok svært, det her. Det er der nogen, der har bildt dem ind, og det er lodret forkert. Selvfølgelig er det det. Vi deler ikke sådan mennesker op i sorte og hvide, i brune og hvide. Det er der kun én der gør herinde. Det er Kamal Qureshi. Han skriver det på sin hjemmeside: Der er brune danskere, og der er hvide danskere. Han må jo være racist, når har deler folk op efter hudfarve. Det kunne vi ikke drømme om at gøre.”

Farshad Kholghi genkender billedet: “Når jeg taler med mine kolleger, så kommer der nogle mærkelige citater. Du bliver citeret for nogle ekstreme ting. For eksempel: Hun vil jo bare smide afrikanere ud med faldskærm. Og så forklarer jeg, at det blev sagt af Tom Behnke, der nu sidder for de Konservative.”

Pia Kjærsgaard: “Ved I hvad der går mig allermest på? Det er hvis jeg kommer gående i et supermarked eller et andet sted. Og så kommer der nogle forældre med nogle pragtfulde, søde, dejlige adoptivbørn, som er kulsorte. Og så føler jeg mig helt overbevist om, at når de ser mig, så tænker de: Nå, hun har nok noget imod vores børn. Og jeg er utrolig glad for børn. Jeg kan slet ikke lade være med at kysse børn. Det går mig på. Jeg ved jo ikke, om den danske familie tænker sådan. Men alene det, at jeg kan få den tanke, irriterer mig ud over alle grænser.”

Naser er selvfed
En anden, der også går Pia Kjærsgaard på, er Naser Khader. Under Muhammed-krisen bakkede hun ham op “100 pct.”. “Hvad er Muhammed-krisen i dag for Naser Khader? Jeg hører intet om det. Intet!”

Farshad Kholghi: “Jeg har lige skrevet en klumme til Jyllands-Posten, hvor jeg bemærker, at Naser Khader kun fik ubetinget støtte fra jer. Hos Venstre og Konservative og alle de andre partier var der nogen i baglandet, der tænkte mere på feta-osten. Andre tænkte på anstændigheden, og hvad ved jeg. De brugte det som undskyldning, fordi de var bange. I var det eneste parti, der stod fast. Og så kommer Naser og laver et parti, hvis eneste grundlag er, at han skal smide jer ud. Det er et dårligt menneskeligt træk.”

– Er Naser Khader et forbillede for integrationen?

Pia Kjærsgaard: “Jeg bliver nødt til at sige, at jeg har virkelig beundret Naser. Jeg har syntes, at han var en hyggelig, rar fyr. Men jeg synes, at det er blevet noget ændret. Jeg er virkelig ked af at skulle sige det. Jeg synes, at han er blevet utrolig egoistisk. Meget arrogant i sin attitude over for Dansk Folkeparti og noget selvfed. Han tror, han kan gå på vandet.”

Han burde lægge mere vægt på værdierne under denne valgkamp. “Jeg har ikke hørt ham nævne Muhammed-sagen en eneste gang. Jeg synes ikke, det ligner noget. I virkeligheden er homobryllupper med kirkevielse, som jeg kan se han går ind for, fuldstændig ligegyldige i forhold til, hvad han virkelig burde stå for.”

– Hvad er årsagen til denne vending?

Pia Kjærsgaard: “Han har fået Gitte Seeberg og Lars Kolind ind i folden. Det er bare at slå op på nettet og se, hvad de sagde under Muhammed-krisen.”
Farshad Kholghi – NA er mere politisk korrekt end de Radikale Farshad Kholghi: “For mig var det et chok, at han gik sammen med Gitte Seeberg. Hun var den, der til Information sagde, at det vi har lært af Muhammed-krisen, det er selvcensur, og at det var godt for vores eksport. Naser flygtede fra De Radikale pga. deres politiske korrekthed og deres naivitet. For mig er Ny Alliance lige nu meget mere politisk korrekt og meget mere naiv, end de Radikale. Hvis vælgerne giver dem så meget magt, som det nu ser ud til, så er det enden på den borgerlige epoke i Danmark. Hvis de kommer ind, vil de måske pege på Anders Fogh, men da Ny Alliance mangler holdninger, bliver der nok udskrevet valg igen i løbet af et års tid.”

Pia Kjærsgaard: “Det tror jeg også.”

Færdig med Akkari
– Har indvandrerne i Danmark gjort nok for at blive integreret, eller er det danskernes skyld, at det ikke er sket?

Pia Kjærsgaard: “Jeg synes overhovedet ikke, at det er danskernes skyld, Jeg synes, at man som indvandrer, hvis man skal blive i Danmark resten af sit liv, bør blive en del af det danske samfund. På det danske samfunds præmisser. Jeg synes, at vi har bøjet os for meget, at vi står med hovedet under armen og føler os helt skyldige.”

Farshad Kholghi: “Det er netop et spørgsmål om grundværdierne. Der er ingen problemer så vidt jeg ved, med thailænderne eller koreanerne eller indere – eller iranere for den sags skyld.”

Pia Kjærsgaard: “Når jeg tænker på, hvor mange gange vi under Muhammed-krisen debatterede med Akkari. Hvorfor var det ikke Farshad Kholghi? Fuldstændig latterligt. Vi ville gerne forstå, hvad der kom ud af munden på den lille mand, og vi forstod ikke en brik. Vi er jo så åbne og så tolerante, så det halve kunne være nok.”

De rabiate børn
– Hvad siger I til det fænomen, at uanset hvor irreligiøse de første indvandrere til Danmark var, så har deres børn en tendens til at vende sig til den uforsonlige islam?

Pia Kjærsgaard: “Jeg kan ikke forklare, at der sker sådan nogle skred fra ikke-religiøse forældre til yderligtgående børn. Jeg kender faktisk en, der arbejde med meget kriminelle unge, og som siger, at denne todeling af kulturen er virkelig besværlig. Børn og unge mennesker kommer ud i det danske samfund og får så noget helt andet at vide, når de kommer hjem.”

“Jeg har selv kendt en pige, som fik skåret halsen over af sin ægtefælle, fordi hun ville skilles. Jeg får stadig gåsehud, når jeg fortæller om det, selv om det skete for i hvert fald ti år siden. Hun var fuldstændig en del af det danske samfund, men hun blev bortgiftet i Pakistan, og tog ham med herop. Jeg kan se hende for mig. Hun var bare fuldstændig dansker, men forældrene var det ikke. Og de syntes, det var i orden, at han gjorde det. Hun er begravet i Pakistan.”

Farshad Kholghi: Der hvor vi især kan gribe ind er ved at bekæmpe de sorte skoler. Der bør ikke være en eneste skole i Danmark, der har 90 pct. indvandrere. De bliver aldrig integreret på den måde.”

Pia Kjærsgaard: “Jeg var for nylig til møde med Bent Falbert (redaktør ved Ekstra Bladet, red.), som spurgte, om indvandrerbørnene også skulle køres til Gentofte. Ja, ja, sagde jeg, selvfølgelig skal de det. Og så klappede han totalt i. Jeg sagde for nogle år siden, da der var behov for flygtningecentre, at jeg syntes, man skulle indrette Bernstorff Slot til det, sådan at alle dem der bor herude og synes at det er fantastisk spændende at komme ind til Nørrebro og købe noget eksotisk mad, kan føle hvordan det er at bo i en heksekedel.”

P1040176.JPG

Allah i Folketinget
– Hvilken betydning vil det få, hvis Asmaa bliver valgt til Folketinget?Pia Kjærsgaard: “Der burde fokuseres meget mere på den opbakning, hun har fået fra Islamisk Trossamfund. Går Islamisk Trossamfund ind for de samme ting som Enhedslisten? Bryllupper for homoseksuelle, lesbiskes ret til insemination, osv. osv. Vel gør de da ej! Men hvis Asmaa havde opstillet for de Konservative, så ville de også have bakket dem op. De er totalt ligeglade, bare de får en fundamentalist i Folketinget.”– Hvad vil I så gøre den dag hun står op på Folketingets talerstol og indleder sine indlæg med “I Allahs navn, den nådige, den barmhjertige”?
Pia Kjærsgaard – Jeg tror der bliver revolution Pia Kjærsgaard: “Så smider vi hende ud. Det gør vi altså. Jeg havde nær sagt korporligt. Men det kan jo ikke lade sig gøre. Hvad skal vi i grunden gøre? Lad os nu se, om hun i det hele taget underskriver grundloven. Jeg tror, der bliver revolution, Danskerne har jo en tendens til at knytte hænderne i bukselommerne i et vist tidsrum. Jeg tror de får nok.Farshad Kholghi: “Hvis hun kommer ind, så der det i den grad en hån mod de iranske kvinder, som bliver torteret og pisket, fordi de i protest smider tørklæderne.”

Inden vi skilles, beder Pia Kjærsgaard Farshad Kholghi om at sige et par sandheder til statsministeren, som han senere på dagen skal ud at løbe med:

“Jeg kan jo godt lide Anders Fogh. Jeg synes, at han er den bedste statsminister, vi kan få. Men han skal tage det mere alvorligt. Jeg var målløs over, at han på selve grundlovsdagen totalt uprovokeret gik ud og sagde, at det var ligegyldigt om kvinder i Danmark bar tørklæde eller ej. Jeg kunne ikke opfatte det som andet end lefleri for Ny Alliance.”

– Har Dansk Folkeparti fortrudt plakaten med Muhammed, som har fået Al-Aqsa Martyrernes Brigade til at true med at udgyde danskernes blod?

“Nej, det har vi altså ikke.”

P1040195.JPG

Sappho.dk


0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

1 Comment
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Pia Kjærsgaard: “Ved I hvad der går mig allermest på? Det er hvis jeg kommer gående i et supermarked eller et andet sted. Og så kommer der nogle forældre med nogle pragtfulde, søde, dejlige adoptivbørn, som er kulsorte. Og så føler jeg mig helt overbevist om, at når de ser mig, så tænker de: Nå, hun har nok noget imod vores børn. Og jeg er utrolig glad for børn. Jeg kan slet ikke lade være med at kysse børn. Det går mig på. Jeg ved jo ikke, om den danske familie tænker sådan. Men alene det, at jeg kan… Read more »