16
dec
Seneste opdatering: 17/12-07 kl. 0737
3 kommentarer - Tryk for at kommentere!

I Göteborg finns en person som fÄtt tolv nya pass pÄ ett halvÄr. Polisen kan i det fallet inte göra nÄt mer Àn att skicka, som de sÀger, en blÀnkare till grÀnspolisen om att de hÀr passen skulle kunna dyka upp i orÀtta hÀnder.Det finns inga lagliga möjligheter att stoppa personen frÄn att begÀra ut ett trettonde pass, eller fjortonde. Det finns inget tak.

Krav pÄ grÀns för antalet nya pass

Hadets   anatomi

 Uriasposten:  Stjernfelt & Eriksen: “Et stabilt demokrati mÄ  forudsĂŠtte en pessimistisk antropologi”

“Multikulturalisme i et samfund er ofte blevet set som en sĂŠrlig “demokratisk” indstilling: alle kulturers lige ret til at udfolde sig pĂ„ jordskorpen, sĂ„ at sige demokratiet overfĂžrt fra forholdet mellem individer til forholdet mellem kulturer. Men hvad krigene i Bosnien kan lĂŠre os er, at multikulturalisme tvĂŠrt imod stĂ„r i skĂŠrende kontrast til demokratiske vĂŠrdier som individets ukrĂŠnkelighed, menneskerettigheder og lige ret for loven. For multikultur betyder naturligvis flere kulturers sameksistens i et samfund, og hvis disse kulturer hylder sĂŠrlige rettigheder for deres medlemmer, sĂ„ ligger det i sagens natur, at sĂ„ forholdes andre kulturers medlemmer disse rettigheder. Multikulturalismen er derfor snarere et oplĂžsningstegn i et samfund i undergang, hvor de nĂŠste stadier hedder ghettoisering og adskillelsen i separate nationer. Den tendens er da ogsĂ„ tydelig i multikulturalismen, at bagsiden af den Ăžjensynlige tolerance – som Zygmunt Bauman formulerer det i sin bog “FĂŠllsesskaber” – er retten til fuldstĂŠndig ligegyldighed over for de andre kulturelle grupper. NĂŠste trin er opgivelsen af enhver deltagelse i samfundets fĂŠllesanliggender til fordel for ens egen kulturelle gruppe, hvorved almindelig civil adfĂŠrds- og omgangsform fortabes – og nĂŠste trin bliver nĂ„r konflikter opstĂ„r mellem grupperne, og man ikke lĂŠngere har adgang til anden samfĂŠrdsel end vold, fordi de almindelige civile og demokratiske procedurer forlĂŠngst er ugyldiggjort.

Fremtidens spejl :   Hadets anatomi

 PampervĂŠlde: Nogle er  mere  lige  end andre…….

Det er dyrt at have  349 medlemmer af Riksdagen  – i forhenvĂŠrende. VĂ€nsterpartisten Lanz  har i 19 Ă„r levet pÄ luksusbistandshjĂŠlp siden hun var 45 Ă„r – man kunne  kalde det prĂŠmatur “sluthjĂŠlp” –  og  brugt tiden til at “kommunikere telepatisk med dyr“…… Mon ikke det var en almindelig  invalidepension, hun skulle have  haft ?
 

”Dumt att jobba”
TV 3:s Insider har talat med flera före detta riksdagsledamöter som lyfter över 30 000 skattekronor i mĂ„naden – men som inte vill söka nya jobb. –
Inga Lantz har 33792 kronor i mÄnaden i inkomstgaranti alltsedan hon slutade sitt riksdagsuppdrag 1988.    Om jag enligt de regler som varit i riksdagen Àr berÀttigad till den hÀr garantin, dÄ Àr man dum om man gÄr ut och jobbar och söker jobb, sÀger före detta riksdagsledamoten Maud Ekendahl (m), som fÄr ut 33 665 kronor i mÄnaden, till Insider.
– Jag har inte dĂ„ligt samvete, sĂ€ger Viviann Gerdin (c), som lyfter 38 980 kronor i mĂ„naden. Viviann Gerdin har tidigare sjĂ€lv skrivit en motion till riksdagen om skĂ€rpta krav i arbetslöshetsförsĂ€kringen.

”DĂ„ Ă€r man ju dum om man gĂ„r ut och jobbar”  og AB

“Vi mĂ„ sondre ”  – TĂžger Seidenfaden diskuterer videre med sig selv

“Men selv om grebet er gentaget til ulidelighed i karikaturdebatten, vil de fleste nok stadig mene, at der er forskel pĂ„ hĂ„n og spot og berettigede provokationer. Jyllands-Posten ville jo hverken fĂžr eller under karikaturkrisen udsĂŠtte kristne og jĂžder for samme hĂ„n, spot og latterliggĂžrelse, som muslimerne skulle dĂžje.”

“HĂ„n, spot og nĂždvendige provokationer Skal fri debat forenes med tolerance, mĂ„ vi blive bedre til at sondre. Nu i Holland. (Politiken  leder, 15 dec.)”   Seidenfaden tog historisk fejl, og det tillader hans specielle psyke  ikke at indse. Det faktum vil han drukne i ord, resten  af sin tid. Uden publikum, sandsynligvis.

OplÞsning:  Utsatt för brott talade till folket

Da  Landskrona blev tvunget til at “tage sit ansvar” gik det straks galt, og der er nĂŠppe alverden at gĂžre ved det:

Anneli Heiskanen, Àgare till den av inbrott sÄ hÄrt drabbade butiken Marc, höll pÄ lördagsförmiddagen ett tal till Landskronaborna pÄ RÄdhustorget. Vid tvÄ inbrott för en tid sedan stals det klÀder frÄn Anneli Heiskanens butik till ett vÀrde av runt 650 000 kronor.
— Jag uppmanar alla Landskronabor att hjĂ€lpas Ă„t att fĂ„ stopp pĂ„ kriminaliteten i stan. Inbrott, stölder, misshandelsfall, vĂ„ld mot kvinnor och barn. Vi sitter alla hemma och snackar om elĂ€ndet vid köksbordet men inget hĂ€nder, sa hon.
— Jag kan inte vara tyst lĂ€ngre. Jag mĂ„r illa av det onda som vĂ€xer i Landskrona i dag. Det har gĂ„tt för lĂ„ngt nĂ€r folk inte vĂ„gar gĂ„ ut av rĂ€dsla, nĂ€r nioĂ„riga smĂ„grabbar skrĂ€mmer vuxna. Vi mĂ„ste jobba gemensamt för att sĂ€tta dig de kriminella. Vi mĂ„ste vĂ„ga ta tag i detta nu.- NĂ€r jag stĂ€llde mig och pratade i lördags visste jag egentligen inte vad jag skulle sĂ€ga men det vet jag nu. Politikerna har tappat bort vĂ„r grundtrygghet nĂ„gonstans pĂ„ vĂ€gen. Det mĂ„ste vi Ă€ndra pĂ„. – Jag ska Ă€nda upp till Reinfeldt! – 
— Anneli har klart för sig situationen. Jag bor sjĂ€lv i centrum och har upplevt hur jag jagats hem av ungdomsgĂ€ng pĂ„ kvĂ€llarna. Jag Ă€r över 60 Ă„r och tycker inte jag ska behöva uppleva nĂ„got sĂ„dant, sa en anonym lyssnare.

 ButiksĂ€gare manade till samling   “Jag mĂ„ste ha rĂ€tt att krĂ€va skydd”   via mail, men Grue har ogsĂ„ lĂŠst den : “Det Ă€r bara bilden av Landskrona det Ă€r fel pĂ„!

 “JĂ€mlikhet”

– Det talas sĂ„ mycket om jĂ€mlikhet i samhĂ€llet, dĂ€rför tycker jag att vĂ€gskyltarna ocksĂ„ ska vara jĂ€mlika. En kvinna liksom en man kan visa var man ska gĂ„ över gatan.

bilde.jpg

Kristianstadsbladet , GoV: Signs  if the new World  Order  (ps. ikke en spÞg, jeg gider bare ikke kommentere  mere vulgÊrfeminisme i denne omgang.)

Sök inte efter en politiskt korrekt mördare”

(leder i Nerikes  Alehanda. Alene  opfordringen.Historien  spĂžger…..)


Polisen spanar fortfarande efter den som mördade universitetslÀraren Fuat Deniz. Ingen har gripits. Men för vissa tidningar i Stockholm finns redan en huvudmisstÀnkt.
Nej, formellt pekas inte Turkiet ut i de artiklar som Aftonbladet och Svenska Dagbladet publicerade pÄ söndagen. Men det Àr uppenbart vartÄt det lutar, vad lÀsaren ska fÄs att tro.
Bakgrunden Àr folkmordet pÄ armenier, assyrier och andra kristna som utfördes under det osmanska vÀldets dödsryckningar. FrÄgan Àr fortfarande infekterad i Turkiet. Men en offentlig diskussion om folkmordet har pÄbörjats. PÄ sikt Àr det nödvÀndigt att Turkiet medger att folkmordet Àgde rum.
Personer som forskat om folkmordet sÀger i intervjuer för Aftonbladet och Svenska Dagbladet att de fruktar för sina liv. De kopplar mordet pÄ Fuat Deniz till att han har forskat och förelÀst om Àmnet.

En person som av Svenska Dagbladet beskrivs som “nederlĂ€ndsk forskare och nĂ€ra kollega till Fuat Deniz” sĂ€ger sig vara sĂ€ker pĂ„ vem som utförde mordet. En intressant nyhet! DĂ„ Ă€r det ju bara att han vĂ€nder sig till polisen i Örebro, sĂ„ kommer mordet snart att vara uppklarat, med hjĂ€lp av dna-prov, med mera. Eller?
Han kanske Àr sÄ rÀdd för den misstÀnkte mördaren att han inte vÄgar sÀga sitt namn. Men mördaren har ju redan denne forskare under övervakning, om Svenska Dagbladet beskriver situationen rÀtt. Publicitet borde snarare ha en skyddande effekt.
“Å Gud, jag hoppas inte att det hĂ€r Ă€r ett politiskt mord, för dĂ„ stĂ„r vi pĂ„ tur”, sĂ€ger den hollĂ€ndske politikern Attya Tunc, enligt Svenska Dagbladet.
JassĂ„? Hur kan han veta det? Vet han att det finns ett förutbestĂ€mt “mordschema” som innebĂ€r att mördaren först ska slĂ„ till i Sverige och sedan i NederlĂ€nderna?

I bÄde Aftonbladet och Svenska Dagbladet beskrivs hur den turkiska polisen bevakar forskare som sysslar med politiskt obekvÀm forskning, det vill sÀga sÄdant som har med folkmordet under första vÀrldskriget att göra. I sin artikel kopplar ocksÄ Aftonbladet mordet pÄ Fuat Deniz med en högerextremistisk attack mot en historiker pÄ ett amerikanskt universitet.
Vi vet inte vem som mördade Fuat Deniz. Det kan vara ett politiskt dÄd, av personer som retat sig pÄ hans forskning. Men det kan ocksÄ vara en enskild galning eller en student som kÀnner sig illa behandlad. Det skulle ocksÄ kunna vara ett rasistiskt hatbrott.
Polisen gör klokt i att inte binda sig vid en enskild teori, att arbeta professionellt. Vi hedrar minnet av Fuat Deniz genom att sĂ€tta fast hans mördare, inte genom att skapa en mördare som anses vara “politiskt korrekt”.
En orsak till att Olof Palmes mördare aldrig Äkte fast, var att polisutredarna i inledningsskedet var besatta av att det var den kurdiska organisationen PKK som lÄg bakom. Gör inte om samma misstag!    

leder i Nerikes Alehanda

0 0 votes
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

3 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Boel Tammes
Boel Tammes
13 years ago

Er der slet intet i sagen her mandag d. 16. dec.? I dabske medier er sagen overhovedet ikke omtalt. Utroligt!!

Hela Svenska Folket
Hela Svenska Folket
13 years ago

Oj, oj. Vad i h-e sysslar NA med ? Ska de göra bot nu, efter publiceringen av Vilks lilla teckning ? Ryggradslösa maskar !