22
dec
Seneste opdatering: 13/9-13 kl. 2354
5 kommentarer - Tryk for at kommentere!

 ( Lowe/ Carter) DR 2 temaften.

 Johnny Cash РThe first time ever I saw your face (Flack)

Det konservative  menneskesyn

“Konservative mener, at konflikter i og mellem mennesker samt sociale misforhold har indre √•rsager. De skyldes netop menneskets natur, der ikke uden videre kan forandres og eventuelt forbedres. Konservative er derfor pessimister, der reagerer kritisk p√• oplysningens frig√łrelsesprojekt. Denne pessimistiske holdning er ikke ensbetydende med resignation. Den indeb√¶rer snarere en realistisk erkendelse af menneskets begr√¶nsninger. Den enkelte v√©d ikke altid, hvad der er bedst for sig selv. Derfor handler det heller ikke altid rationelt, hensigtsm√¶ssigt, medmenneskeligt og forudsigeligt.

Pessimismen er ogs√• forbundet med besindelsen p√•, at mennesket m√• l√¶re at leve med risici, eftersom man ikke kan udrydde det onde. Ondskab f√łlger friheden som dens skygge, som den tyske filosof R√ľdiger Safranski har skrevet. Man m√• i stedet fors√łge at begr√¶nse de risikable forhold p√• bedst mulig vis.”

Kasper¬† St√łvring,¬† Nomos

VKO-flertal er  tilbage

NA og Enhl. ud.¬† Liberalt Centrum holdt¬† 2 √•r i Folketinget (jeg vidste ikke R√łnn-Hornbech var¬† med der) – det f√•r Khader sv√¶rt¬† ved at klare.

V√¶lgere, der er g√•et fra Ny Alliance, er efter Gallup-tallene at d√łmme g√•et over til Venstre, hvis mandatandel stiger fra 46 til 51, og dermed er der if√łlge Gallup igen VKO-flertal. Ogs√• SF st√•r til en fremgang, der ligner andet end en krusning p√• overfladen. SF g√•r fra 23 til 26 mandater, og sammen med de Radikale og Socialdemokraterne – Enhedslisten kommer ikke ind – f√•r oppositionen 80 mandater. Det er √©t mindre end ved valget.

Gallup: Ny Alliance ud af Folketinget

Krarup og Stor-Danmark 

Har  DN fundet en landsbytosse ?

Selvf√łlgelig er¬† en tilbagelevering¬† af Sk√•nelandene¬† en n√¶sten 300 √•rig illusion. Det ved¬† enhver bortset fra nogle¬† sk√•nske¬† hjemstavnsforeninger. Men det er ogs√• sandt, at den naturlige¬† gr√¶nse mellem Danmark og Sverige i¬† 800 √•r¬† gik ved de¬† sm√•landske¬† skove, at der¬† stadig er¬† en hel del¬†sk√•ninger, der heller¬† vil v√¶re¬† danske og at Sk√•nelandene er de eneste erobringer¬† i Europa¬† fra den tid, der¬† ikke er givet tilbage. DN tar¬† enhver¬† chance der byder sig, for at smudskaste¬† Dansk Folkeparti. Krarup siger dog ikke¬† noget, der ikke passer. P√• den anden side – i disse¬† √•r er¬† Stockholm¬† ved at give¬† hele landet v√¶k som almisse til ekspanderende befolkninger, og¬† s√• kan det¬†altsammen jo v√¶re ligemeget.

Dansk politiker har heta drömmar om större Danmark

Skåne, Blekinge och Halland borde återföras till Danmark, anser Sören Krarup, medlem av Dansk Folkeparti. Enligt den danska nyhetsbyrån Ritzau säger Sören Krarup i en intervju att stora delar av befolkningarna i de sydligaste svenska landskapen skulle bli glada åt att få bli danska medborgare.

På frågan om var Danmarks naturliga gräns går, svarar Krarup:

РDen sträcker sig så långt som där det finns en dansk majoritet.

Men när DN.se talar med Sören Krarup är han mer försiktig.

РAtt Danmark förlorade delar av Sverige på 1600-talet var inte bra men att ändra det nu går inte, säger han, och tonar ned sitt uttalande.

I intervjun med Ritzau inriktade han sig till största delen på att Danmark en dag ska få tillbaka Sydslesvig, alltså den norra delen av den tyska delstaten Schleswig-Holstein. Det gamla Slesvig delades 1920 efter en folkomröstning, där det blev dansk majoritet i norr och tysk majoritet i söder.

Krarup underk√§nner folkomr√∂stningen, som han anser var baserad p√• “orimliga” regler. Han s√§ger att det blev tysk majoritet i Sydslesvig enbart d√§rf√∂r att alla som var f√∂dda i regionen hade r√∂str√§tt. Det innebar enligt Krarup att “folk kom resande fr√•n hela Tyskland f√∂r att r√∂sta”.

Han medger att en ny folkomr√∂stning knappast √§r aktuell, men reserverar sig med att “ingen vet vad som kan h√§nda i framtiden”.

√Ösikten att de sydligaste svenska landskapen, och framf√∂r allt Sk√•ne, borde √•terf√∂ras till Danmark grundar han p√• den historiska “misshandeln” av Danmark och tv√•ngsf√∂rsvenskningen av sk√•ningarna med hj√§lp av “ohyggliga terrormetoder”.

√Ąven i detta fall medger han att en ny gr√§nsdragning inte √§r helt aktuell.

Krarup är ovillig att överföra det danska resonemanget på till exempel Kosovo. Dansk Folkeparti är starkt emot att den albanskt dominerade provinsen lösgör sig från Serbien. Han säger att det är stor skillnad mellan ett historiskt danskt område som Slesvig och den albanska dominansen i Kosovo som åstadkommits enbart genom inflyttning och höga födelsetal.

Från DN  og  Slaskjournalistik om Dansk Folkeparti

DN kan jo studere  vox populi på net, hvis de vil synke  så dybt:

Inte helt förvånande, så instämmer jag också. Bra att Krarup tar upp detta.

Men det är inte bara historiska skäl till att Skåne borde byta nationstillhörighet. Det är även av praktiska anledningar. Vi västskåningar arbetar, julhandlar, studerar och festar i en huvudstad som vi inte tillhör! Personligen spenderar jag 5-10% av min vakna tid där. För alla dagliga jobbpendlare är det förstås ännu mer.

Det är egentligen bisarrt att vi ska behöva vända oss till en stad som ligger 60 mil bort. Jag kan inte komma på någon annanstans i Europa där folk har sådan direkt tillgång till ett nationellt center utan att kunna utnyttja dess faciliteter. Vilken annan region i Europa hänvisas till resor på 60 mil för att besöka en ambassad, när en annan finns två mil bort.

Stockholm är inte bara kulturellt rent avigt för oss skåningar, det är även geografiskt helt off. Sveriges tredje stad är praktiskt taget en förort till Köpenhamn, ungefär som Södertälje är till Stockholm. Klart som fan att gränsen bör dras om.

“√Öterf√∂r Sk√•ne till Danmark”

Photo Sharing and File Hosting at Badongo.com

Svenskerne: Sk√•ne h√łrer til Danmark
P√• √©n dag har forel√łbig 40.000 svenskere givet deres mening til kende – et sn√¶vert flertal ser gerne Sk√•ne indlemmet i Danmark.
S√łren Krarups (DF) kontroversielle forslag om et dansk storrige best√•ende af Danmark, Sydslesvig, Sk√•ne, Halland og Blekinge har i dag ikke bare trukket overskrifter herhjemme.

Ogs√• de svenske medier¬† har noteret sig forslaget, og mens de fleste medier n√łjes med at citere den danske politikers synspunkter om den n√¶sten terror-agtige ‘tvangs-forsvenskning’ af sk√•ningerne, er avisen Aftonbaldet g√•et skridtet videre og s√łsat en afstemning. Forel√łbig har knap 40.000 svaret p√• sp√łrgsm√•let: Synes du at vi skal give Sk√•ne til Danmark?

Og faktisk er der i skrivende stund flertal for en afgivelse af Sk√•ne til Danmark. 51,8 procent har s√•ledes svaret ja. Unders√łgelsen siger dog ikke noget om, hvorvidt det er sk√•ningerne, der gerne vil til Danmark, eller de √łvrige svenskere, der gerne vil af med sk√•ningerne.

Nyhedsavisen

0 0 vote
Article Rating


Don√©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

5 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Erik
Erik
13 years ago

F√∂r min del f√•r Danmark g√§rna annektera hela landet, det √§r bara att g√• in med trupp, vi har inget f√∂rsvar kvar √§nd√•. Vi skulle beh√∂va en f√∂rmyndarregering, v√•ra regeringar √§r inte regeringsdugliga. Enda chansen att f√• n√•gon ordning p√• det hela. √Ėvergreppen i Sk√•ne var utan tvekan grymma och blodiga. Svenskar placerades ut i stort antal i f√∂r att f√∂rsvenska landskapet och ers√§tta de sk√•ningar som stupat eller som s√§ndes ut i krig i svenska arm√©n. Nykomlingarna tog √∂ver g√•rdar och kunde skaffa en massa barn. Deras √§ttlingar lever nu i Sk√•ne och √§r i m√•nga fall indignerade √∂ver… Read more »

Grue
13 years ago

Tack för dina svar. Ja, jag tror att det handlar om nåt i stil med nationalkaraktären. Svenskarna är för fogliga, helt enkelt.

Grue
13 years ago

Svensk medias rapportering om Dansk Folkeparti √§r under all kritik – det √§r skvaller kombinerat med propaganda. Helt bisarrt √§r det. En sak vi talade om p√• flashback √§r hur det kan komma sig att dansk media √§r mindre politiskt korrekt och str√∂mlinjeformad (√§ven om jag f√∂rst√•tt av l√§sning av din blogg och Uriasposten att ni har era problem ni ocks√•, t ex med Danmarks Radio) √§n den svenska: http://www.flashback.info/showthread.php?t=592563 En unders√∂kning nyligen visade ju att SF+Enhedslisten fick majoritet bland journaliststudenter! http://www.uriasposten.net/?p=5320 Har du n√•gon f√∂rklaring? Positiv m√§tning. Var det inte Gallup som prickade valresultatet b√§st ocks√•? Vilka √§r DF:s… Read more »