2
jan
Seneste opdatering: 2/1-08 kl. 1424
2 kommentarer - Tryk for at kommentere!

 “Da Samilla flyttede til Danmark fra Pakistan som 14-årig, var der ingen, der fortalte hende, at hun i Danmark som muslimsk kvinde med tørklæde ville blive stemplet som en undertrykt, småt begavet kvinde. At hun ville blive betragtet som terrorist, konstant ville blive forhørt, eller at nogle ville betragte hendes tørklæde som et symbol på linie med hagekorset”

Kommentar  : Nu er det nok begrænset hvad en nytilvandret 14 årig fra en voldskultur forstår om danske frihedsbegreber.
Desuden har de herboende muslimer jo netop qua deres opførsel  i den forløbne tid  været med til at ændre billedet af hvad tørklædet  står for . Det er danskernes  konkrete erfaring med bærerne af islams symboler, og levendegørelsen af de islamiske underkastende værdier, der har bevirket den afstandtagen  nogen føler.

Kirsten Damgaard, kulturpsykolog
Giese og Qureshi : Tørklæde, tabere og tabu

 Spildt “mangfoldighedstræning”

 Marc Howells, 42, who earned £200,000 a year, was addressing senior executives about the credit card company’s quarterly figures when he tried to make them laugh with the quip. Mr Howells said: “The results were like Muslims – some were good, some were Shi’ite.”

Some outraged colleagues forced embarrassed laughs while others were stunned into silence, but Mr Howells seemed unaware of causing any offence. His pun was later reported to senior management, however, and after some discussion he left the company last month before any disciplinary process could begin.  A source at Barclaycard who said: “No-one could quite believe their ears when he came out with his Shi’ite joke.”But everybody at Barclaycard gets diversity training, and that forms part of our employment contracts.

A director of Barclaycard has left the company in disgrace after making a joke deemed offensive to Muslims.

Rukov : Forfatterne og islam

Det er dejligt at se, hvor årvågen vores intelligentsia er. Nu Politikens Anita Bay Bundegaard og hendes lystige kritik af Bent Blüdnikows kritik af de danske forfatteres tavshed omkring kritikken af islamismen (Pol. 22.12.). Blüdnikow konstaterer, at forfatterne holder kæft. At de måske ikke tør fremkomme med kritik af islamismen for ikke at blive beskyldt for islamofobi. […]Hun [ ABB] skriver satirisk mod Blüdnikow: »Selvfølgelig, det er klart som vand. Hvis man er uenig med Dansk Folkepartis fremmedfjendske tilgang til verden, må man naturligvis sympatisere med islamistiske fundamentalister, der sprænger uskyldige mennesker i luften«. Men det er ikke her, problemet om forfatternes tavshed ligger.
Forfatterne er tavse over for en ideologi, der omfatter modstand mod demokratiet, afsværgelse af menneskerettighederne, kravet om indførelse af en lovgivning, der ikke står på den vestlige romerlovs fundament, afvisningen af den centrale Magna Charta om menneskets retstilstand, afstand fra ligestilling, opfattelsen af ikke-muslimer som ikke-mennesker, dødsstraf for at forlade den sande religion, den virulente antisemitisme, kvindernes underordning , og i det hele taget indførelse af et imam-styret offentligt liv, vejledt af Koranen.
Det er det, forfatterne kunne tale imod. Det er også det, Blüdnikow undrer sig over tavsheden omkring.   (Politiken, 2.1.2008)

Seidenfaden skriver iøvrigt lederen Fra virkelig til indbildt Fjende d. 29.12, idet han groft tilsidesætter hyldemeter  af tilgængelig  viden på området (f.eks. den folkelige støtte til sharia og terror i England  eller senest støtten til muslimsk vold i Tyskland)

For det tredje er det noget begrebsmæssigt rod at sidestille en religion med en politisk ideologi. Endelig dumper islam til den store Fukuyama-eksamen ved at tilhøre en tidligere historisk fase. Religionen er præmoderne, og fundamentalisme en klassisk og tidlig reaktion på modernitet. Endelig er islam ikke-universalistisk, fordi den kun henvender sig til muslimer……….Til gengæld mobbes muslimer som mindretal over en kam, selv om deres personlige forbindelse til terrortrusler og anden dårligdom som oftest er ikke-eksisterende. Men de har ikke mange venner. Og som ny Fjende er de bekvemme. Resultatet er en offentlig debat, hvor værdikampens intensitet er omvendt proportional med Fjendens styrke. Og hvor selvretfærdighed går hånd i hånd med intolerance.

“We want Islamic law for all Pakistan and then the world. We would like to do this by preaching. But if not then we would use force.”When asked if it would be right to nuke British infidels, he laughed and answered: “Probably.”

Altså: islam  er udelukkende en religion, den er ikke-universalistisk og ivørigt er problemer  med islam i Europa  bare  et klassespørgsmål. Så er vi helt  beroligede. Vi kommer  ikke  til at opleve  det autonome  kalifat Birmingham, Leicester eller Malmø, det lover  Politikens indsigtsfulde  chefideologer os :

Mona Sahlin :  “Det  är en klassfråga”

Man må mene hvad man vil, bare man mener det samme  som Sverige´s Ritt-det-er- ikke- antallet- det-kommer- an- på –  Bjerregaard, også selvom hun tager  fejl, hvad de begge  har overlevet  mange, mange  gange. Vi må have et iboende, halvperverst behov for at stemme  på uhjælpelige  fantaster:

Mona Sahlin : “Det  är en åsikt och den får dom ha, bara de inte vänder den till att säga att det är antalet invandrare det är fel på”

Många som röstar på sverigedemokraterna (sd) är arbetare som är besvikna på socialdemokratin. Men socialdemokraternas partiledare Mona Sahlin påpekar att Sverige har lyckats bättre med integrationen än många andra länder i Europa.
– Det är lite slappt att säga att problemet alltid är att socialdemokrater inte förstår hur verkligheten ser ut.

Hela 8,2 procent av de unga industriarbetarna säger att de skulle rösta på sverigedemokraterna om det var val i dag.

– Det är jättemycket absolut. Men det är lätt att säga i en mätning, säger Mona Sahlin när Dagens Arbete träffar henne på Pappers förbundsmöte.

Hon tror det främst är en klassfråga att många arbetare röstar på sverigedemokraternas.

– Det handlar om unga män som bor i orter med hög arbetslöshet. Många är rädda för att den stora invandringen förstör möjligheterna för framtida jobb. Så skuldbelägger man då flyktingarna och tycker att sverigedemokraterna har en enkel lösning.

Men nu är det ändå låg arbetslöshet och hög tillväxt?

– Ja, men jag tror ändå att just dom här grupperna går runt och känner oro för hur det kommer att bli i framtiden. Man läser artiklar om hur viktigt det är med utbildning och tror inte att man har en chans på arbetsmarknaden.

Många som ger sverigedemokraterna sin röst är besvikna på ditt parti socialdemokraterna och är kritiska till den integrationspolitik som ni har fört.

– Det har inte alltid varit en fråga som alla i vårt parti har tyckt varit viktig.

Konsekvenserna kan ses i att bostadsområdena har blivit allt mer segregerade och att flyktingbarn har fått det svårare i skolan. Och det tar partiet på sig ansvaret för, menar Sahlin som samtidigt verkar tycka att kritiken är aningen orättvis.

– Om man jämför med andra länder så har vi mindre problem än nästan alla länder i Europa, så någonting bra måste vi har gjort också. Arbetslösheten är lägre bland invandrargrupperna i Sverige än vad den är i många andra länder i Europa. Vi har inget främlingsfientligt parti i riksdagen och många människor har en förståelse för människor som måste fly.

De människor vi har mött som till och med engagerat sig aktivt i sverigedemokraterna bor i utsatta områden. För dem är det ganska uppenbart att integrationspolitiken har misslyckats. Säger du att dom har fel?

– Ja det säger jag, mendet är ju en politisk åsikt och den får dom ha, bara de inte vänder den till att säga att det är antalet invandrare det är fel på .

Fredrik Hansen bor i Landskrona och är skyddsombud för IF Metall och aktiv sverigedemokrat. Han säger att socialdemokraterna bara pratar, men ni bor inte i hans områden och han tycker att era försök att integrera är tafatta och bara skapar mer rasism.

Har ni tappat kontakten med hur det är att bo i utsatta områden?

– Nej, det tycker jag inte. Det bor massor med socialdemokrater i förortsområden. Det är faktiskt de områden där socialdemokraterna är som starkast så den analysen håller jag inte med om.

Men i Landskrona är sverigedemokraterna väldigt starka, de fick 22 procent i valet.

– Ja, men jag står inte och säger att det inte finns problem. Men jag tycker det är en lite slapp analys att säga att problemet alltid är att socialdemokrater inte förstår hur verkligheten ser ut.

– Sverige är det land i Europa som tar emot flest flyktingar. Det har vi gjort med högt huvud trots att problemen varit stora. Ska vi stänga gränsen och säga: ”Vi har haft lite svårt att integrera så därför kan ni inte komma hit och få skydd nu”?

Men om vi släpper sverigedemokraterna och deras retorik, hur vill du lösa problemen i Landskrona och Klippan där Fredrik Hansen har vuxit upp med mycket bråk och otrygghet?

– Problemet i Klippan är inte att det bor många invandrare där utan att det bor många arbetslösa. Det är en klassfråga som var lika stor på 30-talet, men då hette problemfamiljerna Olsson och Karlsson.

Men det problemet har ni ju också ansvar för?

– Ja, jag säger inget annat. Problemet är gigantiskt. Det är det i alla länder i Europa och vi har varit, hävdar jag fortfarande, bättre än på många andra håll därför att vi har fortsatt att ha en generös flyktingpolitik.*

Om vi lämnar rasismen, de här unga killarna har det ganska tufft och de är besvikna på socialdemokratin.

– Jag har sagt hundra gånger att vi är ansvariga. Och det vi ska jobba med nu är att rusta upp de här områdena. Det måste också bli möjligt att bo i billiga hyresrätter på andra ställen än i Rinkeby, Klippan eller Bergsjön.

Vad är det konkret sakpolitiskt som ni har gjort fel tycker du?

– Framförallt gäller det arbetsmarknadspolitiken och bostadspolitiken. Det vi gjorde fel var att inte tvinga alla kommuner att ta ett ansvar för flyktingarna, också rika Vällingby, Täby och Danderyd. Så vill du ha självkritik så visst finns det.

HELENA GUNNARSSON   “Stödet till sd en klassfråga”

* Sahlin siger altså i ramme  alvor: Sverige integrerer bedre  fordi vi har skaffet os større problemer end alle andre.

En partifælle  er  helt uenig

“Jag har precis som många andra sedan barndomen blivit uppfostrad i att mångkultur är bra. Uppväxt på landsbygden med en väldigt liten invandring, var man ganska skyddad från verkligheten inne i städernas ghetton. Efter att ha bott i såna här områden är jag för all evig framtid resistent och vaccinerad mot allt tomt snack om att mångkultur berikar Sverige.”
Sahlin visar intolerans

Efter skolbränder, stenkastning och raketattacker har “ungdomsgängen” börjat med gravskändning.

Stökigt nyårsfirande i Skåne Det är helt sanslöst. Jag har aldrig varit med om något liknande

Ett stort antal gravstenar förstördes när vandalar härjade på Nya, Gamla och Donationskyrkogårdarna tidigt på tisdagsmorgonen

Dhimmi Watch : As immigrants pour in, native Swedes pour out. How long before Sweden becomes a Sharia state?

Sverige  forlader sig på at vi hjælper dem med at  aftage deres nu to millioner  “ny-svenskere”. De skal ikke  føle sig for sikre. Jeg mener  tværtimod  at Sverige indvandringspolitik har nået et stadium, hvor den ikke længere er et internt  svensk anliggende. Sverige er  støt og sikkert på vej til at blive et  dansk sikkerhedsproblem, også selvom det endnu kun er  Søren Espersen der  har bemærket det offentligt  (“Sverige är problemet i Norden” ) Og at Sverige  intet vil og meget lidt kan gøre for at undgå synke ned i anarki, kan man også være  forvisset om. Enhver der har prøvet at forhindre en determineret alkoholiker i at drikke  sig ihjel, vil vide  hvad jeg taler om.

 Gamla Danmark får söka hjälp från unga Skåne

Danmark måste under de närmaste tio-femton åren lita till en ökad inpendling av arbetskraft från Skåne. Av demografiska skäl måste arbetspendlingen över Öresund öka kraftigt.

 Sveriges folkmängd växer så det knakar. Enligt Statistiska centralbyrån kommer Sverige att ha 9 184 000 invånare vid nyår, en ökning med 71 000 personer eller 0,8 procent.

Drygt 100 000 personer har invandrat till Sverige i år.  Invandraren befinner sig oftast i arbetsför ålder. Han/hon är dessutom i en fertil ålder och föder fler barn än genomsnittssvensken.

Danmark går åt motsatt håll. I samma takt som invandringen minskar blir danskarna allt äldre.

Sydsvenskan

Nødråb  fra den svenske provins

Brev till Socialförvaltningen – Halmstad Kommun.

Ansökan om subventionerat miljöombyte…. då det sannolikt inte kunnat gå er förbi, vad som under senhösten tilldragit sig på Linehed här i östra Halmstad.

Rapport från “flyktingfronten” i krigszon Linehed:

Tidigt på morgonen klockan 04.10 lördagen den 8 december var det dags igen. Min pojke vaknar av att det avlossas två skott med ett finkalibrigt vapen utanför hans sovrumsfönster. Sannolikt ett enhandsvapen i kal .22 då rapporten från vapnet tyder på detta. Pojken väcker mig och min fru; hörde dock själv inget, då jag helst sover med öronproppar eftersom mitt sovrum gränsar till en lägenhet som bebos av kosovoalbaner.

– Pappa dom skjuter här ute! Jag hörde precis två skott! Jag ringer polisen!

Jag rusar upp och kikar försiktigt ut genom fönstret… här på Linehed måste man numera vara mycket försiktig. Att exponera sig i fönstret kan innebära livsfara. Med hänsyn till skjutningen genom fönstret på Grönevång för ett par veckor sedan, är man naturligtvis extra vaksam. Samt naturligtvis en annnan skjutning dessförinnan, precis nedanför vår balkong. Jag såg dock inget som pekade på något ovanligt, just vid tillfället…

Men… medan min pojke talar med polisen har en bil precis utanför vårt fönster börjat brinna. Förutom önskemål om att genast sända en polispatrull, ber han därför samtidigt larmcentralen skicka hit brandkåren! Vi känner förstås intuitivt ett väldigt obehag av den rådande situationen. Tankarna går till nyhetssändningarna på TV, från de dagligen återkommande inslagen från Mellanöstern, Irak och andra länder som bebos av araber… och där det ser precis likadant ut. Skottlossning, brinnande bilar och misstänkta bilbomber (det sistnämda var aktuellt för oss, för bara ett par veckor sedan…)

Det dröjer säkert närmare tio minuter innan brandkåren är på plats, och då brinner bilen för fullt som står här utanför Hjortens daghem. Endast 7-8 meter nedanför mitt sovrumsfönster. Den snart helt övertända bilen bidrar till att ordentligt lysa upp vårt bostadsområde. Inne i vårt vardagsrum, samt utanför vårt hem, är det ljust som om det vore mitt på dagen! Interiört påminnande om när vi eldar i öppna spisen… Känslan av trivsel med tillhörande mysfaktor, har dock svårt att infinna sig… Som tur är blåser det i “rätt”riktning, vilket gör att vi slipper exponeras för den svarta, giftiga röken från bilens brinnande plastinredning. Efter all uppståndelse kunde vi i familjen återgå till våra sängar,och försöka somna om efter att ännu en gång fått nattsömnen störd av”flyktingarnas” multikulturella aktiviteter i vårt bostadsområde. Fast det gick förstås inte att somna på en gång; man är ganska omskakad efter en sådan här händelse. I synnerhet som aktiviteterna tilldrar sig precis utanför våra fönster. Vårt hem…

Ingen tycks dock längre bry sig i nämnvärd omfattning; det har kommit att bli rutin både för polis och brandkår, samt förstås för oss som bor här. Förresten – det blev ingen mer sömn den natten…!

Vi har nu upplevt fyra skjutningar, tre bilbränder, en misstänkt bilbomb samt en inbrytning av polisens insatsstyrka i trappuppgången här bredvid, på ungefär sex veckor.

 Vi i familjen mår inte bra. Min fru mår mycket dåligt, min pojke mår mycket dåligt och själv mår jag mycket dåligt. Detta naturligtvis till följd av den senaste tidens händelser i anslutning till vår bostad på Linehedsvägen. När man till följd av oro, stress och mycket dåligt allmäntillstånd, inte längre kan eller förmår sova i sin egen bostad. Då har det gått för långt! Natten som vi just nu har bakom oss, har varit mycket jobbig och obehaglig för hela familjen. Saken blir inte alls bättre av att behöva se på ett utbränt bilvrakutanför våra fönster… eller veta att individen som är föremål för attentaten bor i trappuppgången bredvid. Dessa traumatiska upplever har bidragit till att vi psykiskt befinner oss i ett mycket instabilt tillstånd. Vi har svårt för att anpassa oss i den nya multikulturella vardagen. Vi ansöker därför omedelbart om medel för att under en tid medges möjlighet till miljöombyte. I syfte att återfinna oss själva, samt psykiskt stärkas för att kunna gå vidare med våra jobb, så att vi kan förtjäna pengar till vårt uppehälle. Vi måste nämligen själv betala betala för hyra, mat, läkarbesök,resor till och från arbetet…etc. etc…

Vi i familjen upplever situationen som extremt akut. Önskar därför att vårt ärende erhåller högsta prioritet.

Vänliga hälsningar
Christer Xxxxxx     via  Rakryggad

 Nødråb fra Stockholm

 Esbati, Sahlin och tunnelbanan som försvann
Det är de små historierna som visar hur snett Sverige har hamnat på en lång rad områden. I Rinkeby har ungdomsgäng medvetet terroriserat och utsatt oskyldiga människor för livsfara, bland annat genom att skjuta in nyårsraketer i tunnelbanevagnarna. Hittills har en person förts till sjukhus med brännskador efter att ha beskjutits av ungdomarna.

Eftersom SL inte längre anser sig kunna garantera säkerheten för passagerare eller personal så har stationen stängts ned under kvällarna. Det är ett begripligt beslut, bränder i tunnelbanor är ett av de katastrofscenarier som såväl SL som brandförsvaret regelbundet övar på, men det betyder inte att de vill testa sina färdigheter i verkligheten.

Samtidigt är naturligtvis denna åtgärd en seger för de kriminella gängen. De blir inte stoppade, inte straffade och inte inlåsta. Istället bekräftas faktum; de har makten att stänga igen en del av tunnelbanenätet. Den känslan är säkerligen berusande för den sortens människor. Reaktionen har heller inte låtit vänta på sig. “Problemen” har nu spritt sig till Tensta station.

SL gör alltså helt rätt, utifrån det handlingsutrymme de har. Men var är ordningsmakten? Varför leder inte den här sortens angrepp mot vår gemensamma infrastruktur till att ett halvdussin polisbilar rullar in i centrum och syr in brottslingarna? Stationen borde naturligtvis sättas under stenhård bevakning – inte bommas igen. Men det är så här det fungerar i Sverige. När det gäller att bringa ordning i uppenbart kaotiska områden så hyser vi en större tilltro till fritidsgårdar och kulturbidrag än till poliser och åklagare, med känt resultat.

Den mest fantastiska kommentaren kommer från Ali Esbati. Enligt honom är beslutet att stänga ned stationen – håll i er nu – rasistiskt:

“Hur troligt är det på en skala, att man stängt av hela Östermalmstorg eller Karlaplan flera kvällar under en långhelg, om snorungarna hade varit fulla brats som sprutade champagne på folk?”

Så långt från verkligheten har vänstern hamnat. Den brottslighet som orsakat stängningen kan orsaka brännskador, synskador, hörselskador och i värsta fall bränder i tunnelbanesystemet – och så sitter Esbati och snackar om champagnekorkar!

Esbatis analys – och den indirekta anklagelsen – är en grov förolämpning – mot mannen som fördes till sjukhus, mot alla anställda på SL och mot alla boende i Rinkeby och alla andra områden som politiker och poliser struntar i. Men den illustrerar hur den politiskt korrekta vänstern sviker förorterna genom sin totala oförmåga att lägga ansvaret för eländet på de som faktiskt orsakar detsamma.

Tänk tanken att en justitieminister åker ut till Rinkeby och säger att “nu är det nog. Vi ska utbilda och anställa så många poliser, åklagare och domare som krävs för att rensa upp de här gatorna. Vi ger oss aldrig. Nu är det kapprustning som gäller och vi ska rusta gängen till döds.” Den justitieminister som sa så – och också gjorde så – skulle kunna tråla in Rinkeby-röster med snörpvad. Jag har sagt det tusen gånger: rättspolitiken är borgerlighetens biljett till arbetarklassens röster.

Någon konkurrens från vänster finns ju inte heller. Mona Sahlin tycker ju att miljardregn till gubbdagis och fingerfärgsföreningar är lösningen på vad som faktiskt är mycket grov brottslighet. Snacka om överklassig nedlåtenhet gentemot de människor som bor i dessa områden och som närmast kan beskrivas som fångar i sina egna hem.

Politiker och Södermalmsbaserade kulturskribenter med designerglasögon har idylliserat sönder dessa förortsområden som de själva bara besöker å tjänstens vägnar. Till och med Kungen pratade i sitt jultal om hur ungdomarna i dessa förorter är vårt hopp om en ljusare framtid. Priset för detta skitprat betalas naturligtvis av de som faktiskt bor där.

Inför nolltolerans och befria förorten nu! Regeringen har inget annat att förlora än sitt opinionsmässiga underläge!
 http://ingero.blogspot.com/2007/12/esbati-sahlin-och-tunnelbanan-som.html

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

2 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Matti
Matti
13 years ago

Angående burkan : att fjäska med burkan i Dnamark är möjligt än så länge , men i vissa förorter den blir obligatorisk så småningom.

Det vore OK med burkan i Danmark om det var OK att i Saudi-Arabien eller Iran att gå i dansk klädsel.