16
jan
Seneste opdatering: 17/1-08 kl. 0601
Ingen kommentar - Tryk for at kommentere!

nu betyder islam altså ikke “fred”, men underkastelse, og den østrigske politiker Susanne Winter vil ikke underkaste sig, og så må der andre midler til. Video med dødstrusler mod hende kan ses her (bedste kvalitet) eller her. Velkommen i klubben, Winter. Videoen falder tydeligvis ind undet det, svenske journalister kalder “drengestreger”, men en dødstrussel er en trussel, hvad enten den kommer fra filipens- drenge eller ubarberede stormuftier ( se nedenfor).

Video___sterreich___oe24_at_16_01_2008_17_48_17.jpg

Susanne Winter joins a lengthening list of European leaders calling for Islam to be “thrown back where it came from.”

Austrian Politician Suzanne Winter Hires Bodyguards After Threatening Video Aired

Such people should be killed, say mass email

Én gang pamper, altid pamper

Her er »LO’S EKS-NÆSTFORMAND Tine Aurvig-Huggenberger har i sine 21 år i fagbevægelsen lært, hvordan en pamper rager til sig. Nemlig med både arme og ben.

FOR FÅ måneder siden tabte hun kampafstemningen om LO’s formandspost til Harald Børsting. ‘De 60-årige mænd valgte en 60-årig mand,’ fnyste hun tårevædet – og sagde nej til at fortsætte som næstformand. Den ufaglærte, 44-årige kvinde vil have en uddannelse, og det er også på tide, hvis hun skal nå det.

UANSET at hun selv sagde op, fik hun et års løn – 732.000 kr. -i godtgørelse. Kun fire ud af 800 delegerede på LO-kongressen stemte imod den gave. Et net SU-tilskud for en uddannelsessøgende.Men nu kræver Tine yderligere godt otte millioner kroner i pensionsbidrag for at have været LO-leder i blot elleve år!

Ekstra Bladets leder

»Her er den gode svenske integration«

i aktualitetens interesse med særlig adresse til Bergthora Kristjansdottir og Lene Timm. Sveriges fremtid (og nutid) staves : u-l-t-r-a-v-i-o-l-e-n-c-e , hvis de skulle være i tvivl. Det er ikke uden en vis deprimerende fascination at overvære, at verdens mest tillidsfulde samfund anno 1970, er på hastig vej mod at ligne Italien syd for Rom. Hvornår, hvis nogensinde, mister svenskerne deres ubegrundede tillid til Riksdagen ? Argumentresistente behøver ikke læse videre.

– Jag skulle ju ljuga om jag tror att framtiden är ljus. Jag är väldigt orolig för vad som håller på att hända. I vissa förorter går över femtio procent av ungdomarna ut grundskolan utan några godkända betyg, säger polisen Bertil Claesson.

se Uppdrag Granskning på SVT 1 online her.

“Vi för en kamp mot samhället”

Den kriminella organisationen Original Gangsters ledare Denho Acar är efterlyst av Interpol. Han riskerar åtta års fängelse och gömmer sig utomlands. Men Uppdrag granskning reporter Lina Makboul har träffat honom för en intervju.

Yrke: kriminell

15/1 “Vi underskattar de kriminella gängen”
Denho Acar är 33 år och försörjer sig till stor del på brott. Han och andra medlemmar i Original Gangsters – även kallat OG – är dömda för grova brott som mord, mordförsök, beskyddarverksamhet, misshandel, utpressning, narkotika och vapenbrott.

INOM POLISEN kallar man Dehno Acar för vår tids nya kriminella ledare. Polisen säger också att OG är en fängelseorganisation där Dehno Acar tillsammans med andra OG-medlemmar styr organisationen från landets anstalter.
Dheno Acar Original gangsters rekryterar ungdomar och förstagångsförbrytare som snabbt blir grovt kriminella. Enligt polisens senaste rapport om kriminella gäng har OG sin rekryteringsbas i bland annat förorten Bergsjön utanför Göteborg.

– Jag skulle ju ljuga om jag tror att framtiden är ljus. Jag är väldigt orolig för vad som håller på att hända. I vissa förorter går över femtio procent av ungdomarna ut grundskolan utan några godkända betyg, säger polisen Bertil Claesson.

När Uppdrag granskning träffar Dehno Akar befinner han sig i turistorten Marmaris i Turkiet där han lever i skydd av sitt turkiska medborgarskap. Eftersom det inte finns något utlämningsavtal kan han inte utlämnas till Sverige.

DEHNO ACARS BAKGRUND är brokig. Han föddes i den assyriska byn Anhil i Turkiet men i sexårsåldern lämnade han och hans familj byn och flydde till Sverige. Enligt Socialtjänstens akt hade familjen svårt att integreras i det svenska samhället när de placerades i Bergsjön.
Elisabeth Svensson Fem år senare utsattes hemmet för ett attentat. Någon avfyrade flera skott mot familjens hus och garaget brändes ner. Dehno själv skolkade från skolan och hade svårt med kamratkontakter, skriver socialtjänsten i en akt.

EN HÖGSTADIELÄRARE berättar att hon minns Dehno men att hon inte märkte några större problem under den tiden.
– Jag uppfattade honom som lite ensam, säger läraren Elisabeth Svensson.

När Dehno var tretton år misshandlades han av sin pappa, men pappan nekar till uppgifterna.
I fjortonårsåldern eskalerade situationen. I maj 1998 misshandlade han en kamrat. I november samma år kom det in en anmälan om att Dehno återigen gjort sig skyldig till misshandel och olaga hot.

NÄR DEHNO FYLLT FEMTON drabbades han i snabb följd av två tunga motgångar. Först lämnade hans far familjen. Fadern påstod först att han åkt på semester i hemlandet, men familjen fick snart veta att han gift om sig och inte hade några planer på att komma tillbaka till Sverige. Dehno och hans tio syskon lämnades ensam med modern som några månader senare drabbades av cancer. Ett år senare avled hon.

I STÄLLET GODKÄNDES Dehnos 18-åriga syster – av de sociala myndigheterna – som lämplig vårnadshavare. Familjen fick bo kvar i föräldrahemmet på Merkuriusgatan och Dehno fick nu fria tyglar. Det var då han började sin kriminella bana på allvar.

DEHNOS SYSTER säger att hon inte hade någon aning om vad som höll på att hända.
– Jag trodde allting var bra. Vi var mer som kompisar och jag ville inte sätta stora gränser och ifrågasätta var han gör och inte gör, berättar systern.

Dehno lämnade grundskolan med ofullständiga betyg och några veckor efter skolavslutningen i nian dömdes han till vård inom socialtjänsten. Han ska ha misshandlat en man på spårvagnen, gjort inbrott i en bil och sparkat en kille så hårt att hans ena testikel spräcktes.

När Dehno var arton år gifte han sig med en assyrisk kvinna, men ett år senare gick han och hustrun skilda vägar. Det var då han bildade Original Gangsters.

ÅREN 1994 till 2006 satt Denho Acar inne för grovt bankrån, grovt rån, olaga hot, misshandel, hot mot tjänsteman, stöld och försök till misshandel. Under permissioner och villkorlig frigivning begick han nya brott.

Vad känner du när du begår grova brott? Känner du med postkassörskan som sitter i kassan och får en AK4 riktad mot sig?
– Jag känner faktiskt ingenting, jag gör mitt jobb. Sedan att hon finns där… Det är ju hennes jobb också. Det finns ju risker med det också, svarar Dehno.

OG ETABLERADES i mitten av 90-talet samtidigt som Hells Angels, Bandidos och Naserligan. Ont blod uppstod mellan de olika gängen och stora gängkrig bröt ut. Enligt Dheno slogs de om territorier, makt och respekt.

Den här kampen som du säger att OG för, vad är det för en kamp?
– Det är en kamp mot samhället. Först har samhället skapat oss sen vill de plötsligt liksom att vi ska lägga ner det. Först formar man en människa och sen säger man ja det här var ju inte bra och så vill man omprogrammera. Det funkar inte så, säger Dheno

Vad hade samhället kunna göra för att stoppa dig från att bli kriminell?
– Vad ska de stoppa? Det är ju flera faktorer som spelar in. Först och främst är det ju föräldrarna som bär ansvaret.
Bertil Carlson Finns det gränser för vilka brott OG kan begå?
– Den som vill göra något kan göra i princip vad som helst men vi accepterar inga våldtäktsmän. Vi accepterar inget våld mot kvinnor, barn eller äldre. Men utöver det så är det fritt fram för var och en.

Tror du att du någonsin kommer lägga av?
– Nej.

BERTIL CARLSON ser dystert på framtiden och menar att den svenska polisen står maktlös. Han anser att det krävs politiska åtgärder för att komma till rätta med problemen.
– Vi kommer aldrig att klara detta. Tror man att det här är ett polisiärt problem är man väldigt fel ute.

Reporter: Lina Makboul

Sverige overvejer forbud mod sexede reklamer

Men forslaget møder ikke udelt tilslutning i regeringen, fortæller Nyhedsavisen . Regeringens udreder mener dog, at

… det er princippet, der skal veje tungest.

»Man må se muligheden for et forbud i sammenhæng med samfundets ambitioner om at skabe fuld ligestilling mellem mænd og kvinder over tid«, … siger Eva-Maria Svensson.

55011.jpg

[Billedet er kun medtaget med henblik på illustration, og bør beskues som sådan. Af hensyn til de copyrightbevidste folk på Nyhedsavisen er det ikke taget fra den omtalte artikel.]

Sverige er i sandhed paradoksernes land. Man arbejder jo også i andre kredse på at modarbejde testosteronens skadelige indflydelse på ligestillingen – bare bryster skal, som man kunne læse her for nylig, afsexualiseres. Fælles for de to eksempler er jo dog ambitionen om at skabe Det Nye Menneske. Man venter spændt på en lurende konflikt: Hvad sker der, når en bestemt gruppe af den svenske befolkning højst sandsynligt viser sig ikke at kunne dele idealerne om “afsexualisering”? I svømmehaller, osv. Det kan godt ende ret ‘håndgribeligt’. Hvad sker der så når to absolutte idealer kolliderer? Ja, så kan man opleve kognitiv dissonans. Det kan blive ret underholdende at sidde på sidelinjen og betragte. LFPC.


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Comments are closed.