25
jan
Seneste opdatering: 26/1-08 kl. 1456
9 kommentarer - Tryk for at kommentere!

fredag 002_1.jpg

fredag_027.jpg

 (Flugtbilistens ofre skal i samme grav.  H.C.Ørstedsvej og Kongens Nytorv, foto © Snaphanen)

  Weekendavisen: »Pia og de intellektuelle«

På bordet ligger den konservative engelske filosofs bog Roger Scrutons bog Nationernes nødvendighed. Den handler blandt andet om oikofobi: hadet til egen hjemstavn. Tesen er, at mange europæiske intellektuelle praktiserer et kulturelt selvhad, en forkastelseskultur, hvor man i skyldfølelsen over det nittende århundredes kolonialisme og det tyvende århundredes totalitære ideologier forkaster alt, hvad der har med den europæisk-kristne kultur at gøre.

Michael Pihl, gymnasielærer og formand for Sorø lokalafdeling af Dansk Folkeparti, lever ingenlunde op til valgkampens klichébillede af en pianist. Bilvraget i forhaven er aldeles fraværende, og der er noget klart elitært over både mand og bolig. Michael Pihl er cand.mag. i historie og tysk samt master i socialhistorie.

»Kender du begrebet folketribuner?,« spørger han og skænker te op. »I Romerriget var der en konflikt mellem patricierne og plebejerne – altså over- og underklassen. På et tidspunkt gør plebejerne oprør og vil rive sig løs, og så opfinder man folketribunerne, som skal sikre, at underklassen eller borgerne også bliver hørt. De fik vetoret over for senatet og embedsmændene. Jeg har det godt med, at vores parti er en folketribune i Danmark«. [..]

Som erklæret nationalkonservativ skiller Michael Pihl sig ud fra lærerværelsets befolkning af SF’ere og radikale. Han er dog ikke i tvivl om, at der er andre i faget, der stemmer som han.

»Jeg møder nogle gange kolleger, som fortæller, at de stemmer Dansk Folkeparti, men de kigger sig altid lige over skulderen, inden de siger det. Og til kollegerne siger de i stedet, at de stemmer V eller K. Så den der dæmonisering virker da stadigvæk. Måske i højere grad i det her segment i samfundet.« […]

Det nationale net
Så hvor går de nationalkonservative intellektuelle hen, når Dansk Folkeparti tilsyneladende ikke vil vide af dem? Svaret er internettet, hvor de nationalkonservative er særdeles flittige skribenter. En af dem er cand.mag. i historie Kim Møller, redaktør af den nationalkonservative blog Uriasposten. Med over 2000 besøgende om dagen er Uriasposten den mest læste politiske blog i Danmark og den mest markante repræsentant for den omfattende nationalkonservative blogosfære. Ifølge Kim Møller er den dominerende holdning blandt de konservative bloggere, at »Krarup er god nok, men Dansk Folkeparti for socialdemokratiske hvad angår skatte- og velfærdspolitik«.

»Selv stemmer jeg Dansk Folkeparti, men det parti er ikke nødvendigvis lykken for mig,« siger Kim Møller. »Jeg ville hellere have, at de Konservative blev mere konservative, og sådan tror jeg egentlig, der er mange, der har det. Vi er lidt politisk hjemløse. Fra tid til anden snakker vi om, at man burde starte det gamle Højre op igen, men det ville aldrig lykkes. Det er stort set umuligt at starte et nyt parti.«

Weekendavisen, se også “Vestens død” “Hvem ringer klokkerne for ?” “Folket dør, når troen dør” og “Nomos, DF og nationalkonservative i Weekendavisen.”

Samfundslære

Selv om dansk politik for tiden kan forekomme kaotisk, følger den i virkeligheden et ganske enkelt mønster. Som den kloge, gamle menneskeæder Mao Zedong altid sagde: Når man har udpeget samfundets hovedmodsætning, falder alt andet på plads, og i Danmark går den mellem De Samvirkende Danske Eliter (SDE) og almuen, repræsenteret af Dansk Folkeparti. SDE har længe været grundigt træt af underdanmark og har derfor udfoldet gevaldige bestræbelser for at hidkalde forhåbentligt mere medgørlige folk fra fjerne egne.

Uheldigvis har DF formået at stikke en kæp i hjulet på dette projekt ved at mobilisere dele af vælgerkorpset, og SDE har svaret igen med forskellige initiativer. Først prøvede man at få folk til at stemme rigtigt ved at kalde dem racister. Da det ikke hjalp, bestilte man en stribe udenlandske rapporter, der bekræftede, at danskerne var værre end noget, katten havde slæbt ind. Så opfandt man en ny mennesketype, den anstændige borgerlige – Homo virtus – hvis ypperste repræsentant blev Naser Khader efterfulgt af Birthe Rønn Hornbech. Men alle er kommet til kort, idet Pia Kjærsgaard har udmanøvreret dem.

SDE må snart begynde at spørge sig selv, om det nu var så god en ide med demokratiet i 1849. Mon ikke EU kan hjælpe os af med det?  Lars Hedegaard, Groft Sagt 

»Venstrefløjens sorgarbejde«

Henrik Gade Jensen funderer over det mærkelige forhold, at sandheden først er sand, når en venstreorienteret har udsagt den. […]

“Venstrefløjens sandhedsbegreb er genetisk eller normativt, hvor sandhed bliver et spørgsmål om, hvem der siger hvad, og ikke om det, der siges, er rigtigt eller forkert. Det ligger dybt i marxismens arvegods. Teorier kan således falsificeres af deres finansieringskilder. Et dumt svin eller en reaktionær antikommunist kan ikke sige noget sandt.

gade__j.jpg

Det er måske her, at det egentlige skillepunkt mellem venstre og højre skal findes: om sandhed skal forstås afhængigt af klasse, køn, kultur og race som i marxisme, multikulturalisme og feminisme, eller om en sætning kan være sand eller falsk, uafhængigt af hvem der ytrer den. Er sandheden kollektiv eller individuel? Arthur Koestler skrev engang om, hvordan man først er et frit menneske, når man tør sige at 2 + 2 = 4, selvom en væmmelig antikommunist siger det samme. Og det var samtidig Koestlers vej væk fra den kommunisme, hvor partilinien definerede sandt og falsk. At fastholde et sandhedsbegreb uafhængigt af den almindelige interesse- og magtkamp i samfundet burde i hvert fald – ideelt set – være kvalitetsstemplet på den ægte intellektuelle.

180 Grader :Henrik Gade Jensen, projektleder ved CEPOS (foto © Snaphanen)

»Kønskonservatisme«

Dér lærte jeg et nyt ord. Livet er almindeligvis alt, alt for kort til svensk feminisme. V.S. Naipaul gad heller ikke diskutere det, hvis ikke det var i Saudi Arabien og lignende steder. “Skal vi ikke snakke om noget vigtigt?”. Men idag er historien lidt morsom og kan underholde andre end bridgeklubben Kvindeligt Selskab:

Reklam från Danmark har åter hamnat i onåd hos svenska ERK, Etiska rådet mot könsdiskriminerande reklam. Denna gång är det en annonsbilaga från Köpenhamns turismorganisation Wonderful Copenhagen som kritiseras. Reklamen skickades ut till alla Sydsvenskans prenumeranter i mars förra året.

Den fällda texten lyder:
”Medan mor och dotter roar sig med shopping, kafé-besök, keramik och konsthantverk i Köpenhamn, kan far och son kasta sig ut i en tur för karlar med hår på bröstet. Lyssna till krigs- och militärhistorier, se fantastiska 3D-filmer, höra om otroliga världsrekord, gå på äventyr i ruinerna under Christiansborg Slot och besöka den pensionerane, danska u-båten som användes under kriget i Irak. Avsluta dagen med saftig hemlagad hamburgare.”

ERK gillade inte heller fortsättningen av reklamtexten, med rubriken ”Krut och kanoner på Orlogsmuseet”:

”Sonen kan klättra runt på skeppet och tillsammans med pappa fördjupa sig i olika teman som bemanning av kanonerna, maten, straff och sjukdomar ombord.”

ERK – ett självsanerande råd som reklambranschen etablerat för att hålla borta den värsta sexismen, samt i hopp om att slippa en lagstiftning mot sexistisk reklam – anser att Wonderful Copenhagen ”konserverar en otidsenlig syn på könsrollerna som är nedvärderande för både män och kvinnor”.

Den som följt ERK:s arbete under åren kan få för sig att rådet mobbar Danmark (och absolut plutläpparnas paradis Italien, men det är en annan historia). Wonderful Copenhagens reklam är bara en av flera danska annonser som pekats ut som sexistisk eller könsstereotyp.

Danskarna är oförstående inför de svenska pekpinnarna. Wonderful Copenhagen skriver i ett kort yttrande att reklamtexten om de krigs- och hamburgerintresserade fäderna och sönerna inte är könskonservativ.

Ibland kan man ana en sarkastisk ton i de danska svaren till ERK. När hifi-företaget Avance häromåret fälldes för en annons där en naken kvinna kråmade sig intill en stereohögtalare, skrev Avance:

”I Danmark är det den allmänna uppfattningen att en naken kvinnokropp är ett uttryck för renhet, skönhet samt inte minst uppriktighet och ärlighet.” Avance beklagade ”att svenska medborgare känt sig stötta”.

Danmark har ingen motsvarighet till ERK. Louise Witt-Hansen, talesperson för feministiska Kvindeligt Selskab, har sagt att danskar i allmänhet hatar det politiskt korrekta och gör en poäng av att allt måste kunna uttryckas i det offentliga rummet.

”Kritiserar man anses man korkad, tråkig och trångsynt”, säger Hansen.

När reklam går över gränsen

Man lige akkurat aner at journalist Niklas Orrenius fniser med…… meget diskret.

EU vil kunne lukke for dit internet

Første skive skæres af salamien. Er der nogen som i fuld alvor tror, at dette med tiden vil begrænse sig til ulovlig download, og at Danmark på længere sigt vil kunne stå uden for dette totalitære tiltag? (LFPC)

Download ulovligt materiale fra nettet, og myndighederne vil kunne lukke for din internetforbindelse. Det er, hvad EU-Kommissionen lægger op til i et nyt forslag. Tanken er hentet fra Frankrig, hvor landets internetudbydere og rettighedsindehavere af blandt andet musik og film i november underskrev en aftale, der har til formål at mindske ulovlig download. […] Ifølge aftalen skal der oprettes et agentur, som har bemyndigelse til at overvåge og i sidste ende lukke for forbrugernes internetforbindelser.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

9 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
JensH
JensH
13 years ago

Hahaha, endnu et sprogligt ‘guldkorn’ fra Mona Sahlin. Faktisk er der nogen der har gjort sig den ulejlighed, at samle alle Sahlins ‘guldkorn’ på nettet. I tilfælde af du ikke kender dem alle så er linket her:

http://sv.wikiquote.org/wiki/Mona_Sahlin

Og Sahlin kan virkelig være ‘dyb’ i sine analyser:

“Arbetslösheten drabbar tydligast och hårdast de som blir utan jobb”

Jeg er faktisk tilbøjlig til at være enig med Sahlin i den betragtning 🙂

JensH
JensH
13 years ago

@steen Her kan du se DN/Synovates januarimätning fordelt med procenter på partierne: http://svt.se/svttext/web/pages/160.html Hvis dette virkelig blev valgresultetet ville Mona ‘Muslim’ blive statsminister, og hun er selv efter Svenske forhold en ekstrem kulutrel selvhader, og fuldstændig dedikeret til den multikulturelle illusion. Behøver jeg bare at minde om hendes hvad hun udtalte i Turkiska ungdomsförbundet, hvor hun iøvrigt bar et muslimsk slør: “Jag tror att det är lite det som gör många svenskar så avundsjuka på invandrargrupper. Ni har en kultur, en identitet, en historia, någonting som binder ihop er. Och vad har vi? Vi har midsommarafton och sådana töntiga saker.”… Read more »

JensH
JensH
13 years ago

Denne Svenske stats-feminisme opfatter jeg som elitens sutteklud, der skal bruges til at aflede opmærksomheden fra det helt store problem i det Svenske samfund, nemlig den uhæmmede indvandring fra ikke-vestlige lande og de gigant-problemer det giver med kriminalitet, parallel-samfund samt den gigant forsørger-byrde der bliver pålagt ‘Folkhemmat’. Hvis disse elite-feminister virkelig mente noget seriøst med deres dogmatiske feminisme, ville de jo øjeblikkelig tage fat om problemet med den voldtægts-epedimi der plager Sverige. Men hvis de gjorde det kunne de jo risikere også at skulle til at tage stilling til, hvilke (etniske) grupper i det Svenske samfund, som specielt begår disse… Read more »

Grue
13 years ago

Nej, blir vi bara av med dom styrande ska det nog gå bra. Stödet för den här politiken är som sagt begränsat…

Intressant artikel om den DF-röstande läraren. Dansk Folkeparti som folktribuner – inte illa. Det vore en bra titel på en hemsida – folktribunen.se.

Skjoldungen
13 years ago

Der er vistnok endnu flertal af ikke-muslimer i Sverige, så blot invasionsstyrkerne har snaps med, så går det nok…

Grue
13 years ago

Dansk invasion ombedes snarast! Motståndsrörelsen kommer att stå er bi. När kommer D-Dagen?