1
feb
Seneste opdatering: 2/2-08 kl. 0126
10 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Snaphanen har en lille kultursektion. Meget lille. Man skal forestille sig noget i retning af kulturredaktionen på Information : mørke kamre i en baggård, hvor nogen lader som om de ryger cigar, mens de i virkeligheden får en lur. Redaktøren, en forhenværende digter, nåede lige at poste denne, inden han faldt i søvn igen. Da vi imidlertid vader rundt i kultur, som Jens Kistrup engang bemærkede, så det går nok endda. (foto© Snaphanen)

pissoir.jpg

Pissoir / toilet, Copenhagen, Denmark

»Police warn the city could be ready to explode«

“Vi sidder på en krudttønde”. Unge tyske overfaldes af indvandrere. Forsvarer sig med kniv, ender i drab. Der dømmes “nødværge”. Familien: “Min søn var ikke kriminel” . En gnist i et eksplosivt samfund.

Following the violent death of a Moroccan teenager in Cologne, hundreds of immigrants have taken to the streets in nightly demonstrations to protest what they see as evidence of their second-class status in Germany.

For the police, the case is clear cut. According to their version of events, Salih allegedly wanted to mug a 20-year-old German man, who tried to defend himself. But he panicked and pulled out a pocketknife that he plunged into Salih’s heart with an unlucky stab. Prosecutors said it was a clear case of self-defense, and there are witnesses. But none of that matters any longer.

Spiegel online: Immigrants Protest Death of Moroccan Teenager in Cologne

»Farvel DR«

Dengang, rød men kvalificeret. Nu…………………Samuel Rachlin:

Danmarks Radios krise har udviklet sig til en af de soap operaer, som man selv har sendt alt for mange af. Den er pinlig for alle de involverede fra skiftende ledere til de ansvarlige politikere og pinefuld for os, der sætter pris på DR som brugere eller ansatte som mig, der tilbragte over ti år i DR, da institutionen nød sin ukrænkelige suverænitet i det licensfinansierede monopolreservat. Og nu, da den opera nærmer sig kvalmepunktet, er det på tide at erkende, at man må sige: Farvel, DR! Tak for denne gang! Pak sammen og begynd på en frisk!

Jeg tænker for det meste med glæde tilbage på mine år i DR, 1974-1986, men allerede dengang led institutionen under den politiske og bureaukratiske skævvridning, der udgjorde DRs virkelighed. DR var på mange måder en samspilsramt familie med alvorlige problemer. Det var en organisation, der konstant var i splid med sig selv på grund af politiske krav, ledernes magtambitioner, en politiseret medarbejderstab og den altdominerende public service-ideologi, der blev brugt af alle lejre til at slå modstandere i hovedet med og trække institutionenen i alle mulige retninger…….Men kendsgerningen er, at de røde lejesvende og de borgerlige håndlangere trods alt fik produceret radio- og TV-programmer, der ofte var af høj kvalitet.

Samuel Rachlin Berlingske kronik

»Undercover Mosque” Film up for TV Award«

Channel 4’s controversial Dispatches programme Undercover Mosque has been nominated for a Royal Television Society award.

Birmingham Post, se filmen

Sidste dages berømte


Først her på falderebet er det for alvor gået op for nationen, hvor mange berømtheder, der var med i Ny Alliance. Tilmed en masse, som man slet ikke havde hørt om. Således kan Berlingske Tidende i en stort opsat artikel i går meddele, at ingen ringere end en hidtil ukendt vicedirektør fra Dansk Ejendomsmæglerforening nu har besluttet at forlade Alliancen for at hellige sig sin karriere og familien. Men inden vi helt glemmer det nye bekendtskab, har den driftige afhopper fået sit billede i avisen. Og mange andre er gået til Gitte Seebergs brigade. Dagen i forvejen var det således en kendis, hvis navn Groft sagt opfattede som da Silva, men hvad han ellers har bedrevet, nåede vi ikke at opfange.
Hvis der er andre undereksponerede VIPs, der gerne vil i avisen, må de hellere skynde sig at ringe til en journalist og meddele deres afgang fra NA. Tænk hvis de sad og brændte inde med en udmeldelse indtil den dag, der ikke længere var noget at melde sig ud af.

Lars Hedegaard, Groft Sagt, Berlingske og Kun 0,4 pct. vil stemme på Ny Alliance. Det er ikke kedeligt at læse hvad  oraklet Håkon Arvidsson skrev for 9 uger siden. Ups !  :

 ”Om man får tro opinionsmätningarna kan denna period i dansk politik nu vara på väg mot sitt slut. Dansk folkeparti tycks ha förlorat sitt grepp över den breda massan. Istället stormar ett nytt parti, Ny Alliance, fram.
Det nya partiet leds av en invandrare vid namn Naser Khader och han har tagit sig fram med hjälp av två krav…..Mycket talar för att Ny Alliances försök kan lyckas……Mitt tips blir att tisdagens val ändå blir ett nederlag för Kjærsgaard. Det grundar jag framförallt på att danskt näringsliv förefaller hjärtligt trött på den invandrarfientliga politik som hon har dikterat.”

»Spørgsmålet er, om man overhovedet kan gå ud om natten om 10 år«

S og R ´s drømmesamfund er ved at tage form. Det er endnu i sin vorden, men det er grundlagt. Jeg ville have foreslået en S,R, SF studietur til Malmø. Men dels er det for sent og dels det nyttede ikke meget. Bondam og co. kom euforisk tilbage : » Det var skønt at se en traditionel moské midt i Ikea-land. «

De knivdrab, skudopgør og overfald, som præger landet, er ingenting i forhold til det, som er i vente. De store årgange af børn, der er vokset i traumatiserede flygtningefamilier, er ved at blive gamle nok til at udskifte slåskampe i skolegården ud med hård kriminalitet. [..]

…… 70 procent af etniske unge på sikrede institutioner for kriminelle har en flygtningebaggrund. 99 procent af børn af flygtninge fra krigslande som Libanon, Somalia og Irak er lige nu under 19 år og dermed ved at nå alderen, hvor kriminaliteten er størst.

I 2005 fik 22 procent af alle efterkommere i 20’erne en dom……. Lars Olsen, der står bag bogen Det Delte Danmark om udlændinge.

»Vi står foran nogle meget store problemer, når de børn bliver voksne. Spørgsmålet er, om man overhovedet kan gå ud om natten om 10 år,« siger Lars Olsen.

Kriminaliteten blandt udlændinge eksploderer

Danmark: Flyktingkriminaliteten exploderar

»Elitens og de pludrende klassers kitman«

Man kan selvfølgelig se det som et positivt skridt, at folk fra godhedsindustrien nu begynder at fremkomme med de samme advarsler som har lydt på denne og andre ikke-stuerene blogs i årevis. Der er dog lang, lang vej før man begynder at vinkle det ud fra at danskernes sikkerhed overtrumfer alle andre hensyn. Lige nu er det stadig offerparadigmet som hersker, og ‘krigstraumer’ det sidste skrig inden for bortforklaringer.

Jeg får vanskeligere og vanskeligere ved at adskille plusords- og feelgood-retorikken som den former sig hos hhv. industriens ledere, og hos, må man formode, en ungdommelig stud.dhimmi med ‘diversitet-er-godt’ hardwired på hjernebarken af Bæk Simonsen- og Rothsteinskolen. At de pludrer i deres egen selvbekræftende boble ser man i brugen af vendinger som i andre kredse ses som skamredne til det pinlige og det parodiske. Først repræsentanterne fra det man engang ville antage var den solide, nationalt sindede borgerlighed, men i dag udgøres af halleluja-liberale kræmmere. Thorkild E. Jensen, formand for CO-industri og Hans Skov Christensen, adm. direktør i Dansk Industri:

Den økonomiske verdensorden er under hastig forandring. Og verden venter ikke på Europa […] Udviklingen er på én gang fascinerende og udfordrende, men ikke nødvendigvis skræmmende. Hvis EU i tide formår at omstille sig til de nye markedsvilkår, kan vi drage fordel af væksten uden for EU […] EU skal løse udfordringerne ved at åbne sig mod omverdenen […] en massiv satsning på energi- og miljøteknologi. […] Det er en investering i fremtidens velfærd. Det er en forståelig reaktion at gå i defensiven, når man føler sig truet af resten af verden. Men hvis EU lukker sig mod omverdenen, opstår den virkelige trussel […] Stats- og regeringscheferne vedtog en “Globaliseringserklæring” under topmødet i december sidste år. Erklæringen anlægger en åben europæisk tilgang til omverdenen. En nødvendig tilgang, hvor EU er aktiv deltager i den globale udvikling i stedet for at beskytte sig mod den. En tilgang, hvor EU åbner sig i stedet for at isolere sig. Sæt gang i Europa

Skam få den der tænker ilde om dette ‘åbne’ Tusindårsrige. Men ordflommen er løgn, fordi den ikke fremlægger alle kendsgerninger, og fordrejer perspektivet så eventuelle problemer ligger hos os, som skal “åbne” os. Læseren kender måske begrebet kitman, som sammen med taqiyya, tvetungethed, er en måde hvorpå muslimer kan forvanske islams hensigter med de vantro. Kitman betyder udeladelse af hele sandheden. Og kitman er det, når kræmmerne ikke medtager de uundgåelige følger af mere ‘åbenhed’: Der vil komme en markant stigning i tilfælde af vold, voldtægt, bandekriminalitet, afpresning, narkohandel, emigration af etniske danskere, utryghed og forfald, hvis ikke indvandring fra især de muslimske lande undgås, og der indføres en no-nonsense, politisk ukorrekt sortering af de som åbenhedens flow vil sende over vores grænser. Dette er den brutale virkelighed for Sverige som vi her beretter dagligt om. Hvis Jensen og Christensen kunne komme ned fra deres euforiske sky af kræmmer-iver og medtog disse forhold, og fokuserede lidt mere på hvad almindelige danskere nu mener om dette, ville det være en ærlig sag. Men det gør de ikke, og så er det ikke en ærlig sag, men kitman.

Vender vi os mod venstrefløjens og multikulturalismens højborg, er visionerne ikke mindre våde og naive. Mød Sofie Ørsted Sauzet, “stud.cand.pæd.kult.” ved Det Danske Kulturinstitut i Bruxelles. En pige der har læst på lektien:

Forskellighed i enhed For nogle er situationen med behovet for mere udenlandsk arbejdskraft skræmmende. For ny og større indvandring vil betyde en mere usikker hverdag med nye udfordringer for fleksibiliteten af de kulturelle referencerammer vi lever under. For andre er det spændende, for ny indvandring vil betyde bedre muligheder for en øget og forstærket arbejdskraft og nye ideer fra andre verdenshjørner […] En europæisk identitet Ved det europæiske projekt, forsøger man således at skabe et fællesskab baseret på ideen om enhed i diversitet. Selvom vi er forskellige, deler vi noget, som forsøges at blive illustreret ved alskens ‘Hyld Europa’-projekter. Anderledes forholder det sig med ‘de andre’, dem der er uden for den politiske grænsedragning, som er Europa. For at vi kan være fælles i Europa, må vi være ‘ufælles’ med nogen, og vupti har vi ‘de andre’. ‘Brain drain’ eller ‘brain gain’?

Vi der bekymres over skræmmende historier fra Sverige og andre europæiske lande bør nok holde os denne konvergens mellem erhvervslivets topfolk og den akademiske verden for øje. Vores modstandere kan synes forskellige i mange henseender, men naiviteten, blindheden og viljen til at forholde os borgere vigtige perspektiver, har de til fælles.

(LFPC)

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

10 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Mallebrok
Mallebrok
13 years ago

@ “Henrik Ræder Clausen”

Der er vel ikke anden strategi end at bringe de fortiede emner op igen og igen, og afkræve muslimer kommentarer til disse. Blogosfæren er god til dette.

Det ville være endnu bedre i MSM, men de er tilsyneladende ti år bagefter os andre, så der går lidt tid endnu. Tag eksempelvis Asmaas mange mærkelige svar til spørgsmål om dødsstraf, blandt andet “dødsstraf har ikke plads på demokratisk jord”, men hvad med udemokratisk (=Sharia) jord? Det kunne MSM-journalisterne godt bore noget mere i, og gerne med en bedre forståelse for islam…

Mallebrok
Mallebrok
13 years ago

@ “Janne”
Det vil givet gavne Ecco, Arla og flere danske medicinalvirksomheder m.fl. hvis vi vantro gemene hob i både Danmark og Europa anlægger en mere tolerant, menneskelig og forstående holdning

Jo, men vi må osse bevare proportionssansen. Ecco, Arla og så videre er kun hvad de er takket være dansk kultur. Hvis de fortsat vil være store spillere interesserer de sig osse for at bevare de gode ting i dansk kultur – istedet for at slagte gåsen der lægger guldæg.

Kyrios
Kyrios
13 years ago

@steen: Du har muligvis ret i at det flyder sammen i manges bevidsthed. Det er også påfaldende, at artiklen er så lidt konkret, hvad angår indholdet af åbenheden og dens praktiske betydning. Min egen holdning er, at man bør adskille de to ting alligevel. Jeg er selv stærk tilhænger af frihandel og økonomisk globalisering, ikke mindst af hensyn til den tredje verden. Indvandring er også i orden, hvis bare man kan være sikker på at det er mennesker, der vil bidrage positivt til samfundet og stille og roligt tage vores værdier og normer til sig. Det er den sidste præmis,… Read more »

Karen W.
13 years ago

Hvorfor skal sandheden holdes skjult for os “almindelige danskere”? – Akja, men så må vi jo glæde os over, at det ikke er helt så slemt som i Sverige – endnu. En voldsom skudepisode blev i DK betegnet som et opgør mellem andengenerationsindvandrere og danskere. I svenske aviser taler man om en “gänguppgörelse” , meget neutralt.

Janne
Janne
13 years ago

“Derfor skal indsatsen koordineres i et europæisk og til tider globalt fællesskab.”

Det vil givet gavne Ecco, Arla og flere danske medicinalvirksomheder m.fl. hvis vi vantro gemene hob i både Danmark og Europa anlægger en mere tolerant, menneskelig og forstående holdning overfor f.eks. Saudi Arabien og Irans hovedrullende teokratiske menneske- og samfundssyn. Det vil det ganske bestemt. Så vil kronerne også rulle.

Institut for Menneskerettigheder i København kan godt finde ud af at have dialog med Saudi Arabien, så hvorfor skulle alle vi andre repræsentanter for det jævnt folkelige så ikke kunne det.

Børge
Børge
13 years ago

Frihandel er et vældigt varmt og godt ord. I EU – og DI jargon menes i realiteten nedlæg Danmark. Reel frihandel betyder landes ret til at blokere for andre landes produkter. Det betyder min ret til at købe hvad jeg vil. Reel frihandel har konkurrence elementet i sig: Man må gøre sine produkter så gode, at folk vil købe dem. Reel frihandel er gavnlig. Danmarks problem er et helt andet. Danmark har gennem 80 års socialisme kvalt al virkelyst blandt potentielle iværksættere. Danmark har med verdens højeste skattetryk og alskens udlignende ordninger gjort det hip som hap, hvilken uddannelse man… Read more »

Kyrios
Kyrios
13 years ago

Først: Snaphanen er en fremragende blog! Ualmindelig velskrevet og med masser af opdateringer. Tak, bliv endelig ved! Dernæst om “kræmmerne”: Jeg tror for en gangs skyld I går lidt galt i byen. Artiklen handler ikke først og fremmest om indvandring, men om frihandel! Det er stadig relevant og af største økonomiske betydning at bekæmpe protektionistiske tendenser og instinkter, som desværre findes på begge sider på arbejdsmarkedet. Tænk på, hvor katastrofal protektionismen var i 30’erne! Det er da positivt, at så mange i Danmark bekender sig til frihandel. Vi kan godt handle med de langskæggede (hvis ellers de ikke er fornærmede… Read more »

Henrik Ræder Clausen
13 years ago

Vi har vist fået folk til at forstå ‘Taqyyia’. Men egentlig er ‘Kitman’ endnu væsentligere, for i min erfaring er Taqyyia ikke specielt udbredt – det er simpelthen for nemt at afsløre i disse moderne medietider. Kitman, derimod, fortielse af relevant information, ser man i øst og vest, oppe og nede, højre og venstre. Mest omkring Israel, hvor palæstinensere fortier deres egne fejl og svigt i et uhyggeligt omfang for at kunne skyde skylden på jøderne og Israel – igen. Det er også sværere at imødegå, for en lodret løgn er og bliver et ærestab af rang når den afsløres.… Read more »