13
feb
Seneste opdatering: 14/2-08 kl. 1056
5 kommentarer - Tryk for at kommentere!

muhammed.jpg

Det er velg√łrende at¬† se alle danske landsd√¶kkende aviser trykke¬† Kurt Westergaards tegning dennegang. Selv tabloiderne og Information og Kristeligt Dagblad.¬†Ialt¬† i 18 danske¬† aviser over¬† hele landet.¬†I Norge og ¬†Sverige t√łr man ikke, dog har¬† Sydsvenskan skiftet mening.¬†Deres modige¬† chefredakt√łr Mellin, d√łde¬† samme¬† dag. ¬†I Danmark skal der ikke v√¶re et sted¬† at stikke kniven ind. (Svensk avis publicerer “smagl√łs” Muhammedtegning).

Muhammed_tegning_Bom_79952b_1_.JPG

¬†¬ĽDanmark har l√¶rt, Norge har ikke¬ę

Når danske aviser idag trykker Kurt Westergaards profettegning, er det fordi det er det eneste og opplagte svaret på planene om å myrde tegneren. Selv de som ikke trykket tegningene for to og et halvt år siden, har nå kommet til samme konklusjon. Det finnes ingen andre. Danmark har lært. Men ikke Norge.

I Norge blir ikke tegningen/e trykket. Det offisielle Norge trakk helt andre konklusjoner av striden: Jonas Gahr St√łres og Jens Stoltenbergs wishy-washy, sl√• seg selv p√• munnen-argumenter – for ytringsfrihet i prinsippet, men ikke i praksis – er blitt st√•ende. I ettertid var det enkelte redakt√łrer som etterlyste st√łrre mot hos pressen. N√• var anledningen der. Men svaret er det samme: Ikke v√•rt bord.

Hva kan det komme av? Mange ting. En mangel p√• intellektuelt niv√•. En krise innen humaniora. Politikere er per definisjon opportunister, men fra folk som er betalt for √• oppdra og opplyse, burde man forvente mer. Det gjelder i enda h√łyere grad kunstnere, Westergaards egne kolleger. Men vi har Finn Graffs ord for at s√• dum som √• provosere muslimer er han ikke. Han vil gjerne beholde hodet en stund til. Den uttalelsen diskvalifiserer mye av anseelsen Graff har opparbeidet seg. Men slik m√• det v√¶re i en krisesituasjon: Man blir satt p√• pr√łve. Enten best√•r man pr√łven, eller man stryker. Norske journalister, akademikere, kulturarbeidere og kunstnere stryker. De sier ingenting.

De vil kanske si seg uenig: Det er ingen pr√łve. Eller: Vi definerer situasjonen annerledes. Vel og bra. Men det er faktisk ikke opp til dem √• definere hva som er en pr√łve. Det er det andre som avgj√łr. Denne erkjennelsen sitter veldig langt inne for folk i liberale demokratier. En dyp uvilje mot √• ta inn over seg trusler som forstyrrer det behagelige, gnisningsfrie livet. Men trusler er noe som dukker opp utenfra. Det ligger i sakens natur.

Norge m√• gjerne fortsette √• late som ingenting. Men trusselen forsvinner ikke av den grunn. For √• holde den p√• avstand m√• man fortrenge. Late som man ikke forst√•r hva som foreg√•r i f.eks. Danmark. Man konstruerer en myte om at danskene er spesielle. Men dermed f√•r man problemer n√•r samme trussel dukker opp p√• hjemmebane. Da har man p√• forh√•nd signalisert og lagt premissene: Vi kan ikke oppf√łre oss som dansker eller amerikanere. Det gir seg underlige utslag.

Hans Rustad, Document.no

 Komiske Kasam: Slet skjulte trusler Рigen

Vi kunne nok ikke √łnske os en bedre talsmand for Islamisk Trossamfund end Kasam Said Ahmad. Der er selvf√łlgelig et Karin Bennedsen-segment som aldrig kan n√•s, men enhver der √łnsker at forholde sig til virkeligheden vil aldrig kunne overbevises om trossamfundets reelle hensigter af denne Komiske Kasam. Nu kommer s√• de seneste udmeldinger efter skabelonen ‘klynkende-offer-med-truslerne-i-√¶rmet’:

– Det Islamiske Trossamfund har arbejdet h√•rdt for at begr√¶nse enhver form for uovervejet handling i Danmark under selve JP-krisen. Vi har v√¶ret i stand til at ud√łve en vis form for kontrol. Vi er bange for at vi kommer til at miste den kontrol, hvis ikke denne form for undertrykkende handlinger stopper.

– De juridiske dommere og dermed demokratiets d√łmmende magt er sat ud af spil ved hj√¶lp af den s√•kaldte terrorlov. Hvad der i denne henseende er endnu mere bekymrende er, at man g√łr det for at bek√¶mpe radikaliseringen. N√•r s√•dan en √•benlys uretf√¶rdighed sker, s√• vil det give grobund for radikalisering, forudser foreningen.

РVi kan undre os over, at medierne, til trods for at der ingen sag er, stadig vælger at trykke tegninger. Det Islamiske Trossamfund er ikke imod ytringsfrihed, men vi er meget imod forsætlig undertrykkelse af det muslimske mindretal i Danmark. Muslimer advarer om ballade 

Mere af dette Рog flere tv-billeder af burka-gespenster der bedyrer deres mænds uskyld. Dette er ubesmykket virkelighed, ikke glatpoleret taqiyya. (LFPC)

En svensk journalistoverenkomst

om at camouflere¬† multikulturens skadevirkninger –¬†¬† “Lilla Saltsj√∂badsavtalet” Svenska journalistklubbens m√∂te Saltsj√∂baden den 21 mars 1987″ – det lyder n√¶sten for utroligt : ¬†en journalistikkens¬† Wannsee Konference¬† om det delvise¬†mord p√• det frie ord.¬†¬†P√• den anden side, n√•r man ser en skygge, – og den¬† ser¬† enhver med¬† √łjne i hovedet – ¬†er der som regel¬† noget der kaster den.¬†Det¬† diskuteres¬† overalt¬† p√• svensk net¬† i disse¬† dage. Jeg har aldrig h√łrt om “Lilla Saltsj√∂badsavtalet”, men da den pensionerede¬†¬†internationale sekret√¶r¬†Inger Siv Mattson ikke plejer at fare¬† med¬† halve¬† vinde, og da desuden Thomas G√ľr og Susanne Popova refererer til m√łdet i 1987¬†i begyndelsen af videoen her (og Popova senere), b√łr jeg¬† videregive¬† historien. (Ortmark, √Öskitsmaskinen, 29 april,2007):

Fra Inger Siv Mattson til Dagens Nyheters redaktion Läsarombudsmannen

√Ąmne: “I verkligheten finns m√•nga namn”

“Lilla Saltsj√∂badsavtalet”

Med anledning av Er kolumn den 19 januari ang “Jousef och Ahmed” har jag f√∂ljande kommentarer och fr√•gor.

Ni skriver “man beh√∂ver inte g√• s√• m√•nga √•r tillbaka f√∂r att se fingerade
namn som Kalle och Lisa oavsett hur de riktiga namnen var.” Denna policy
torde ha sitt ursprung i de rekommendationer som brukar kallas “Lilla
Saltsj√∂badsavtalet” och som uppr√§ttades vid Svenska journalistklubbens m√∂te i Saltsj√∂baden den 21 mars 1987. Inneh√•llet var aldrig avsett att komma ut till allm√§nheten, men som s√• mycket annat – n√§r det g√§ller den statskommenderade m√∂rkl√§ggningen av de negativa effekterna av det¬† m√•ngkulturella projektet – kom sanningen ut!

Avtalet fastslog att “Som oberoende (sic!) journalist har Du att beakta f√∂ljande rekommendationer:

* Företrädesvis positivt bedöma och omskriva svenska medborgare av utländsk härkomst, detta särskilt i samband med ungdoms- idrotts- och konstnärlig verksamhet

* Vid evenemang med inslag av skiftande kulturer, företrädesvis intervjua och visuellt framhålla medverkande av utländsk härkomst

* Att under en tidsperiod av fem √•r systematiskt nedtona de negativa effekter som utpekande av speciell rastillh√∂righet vid brottslig verksamhet kan komma att ha f√∂r drabbade populationer.”

Med n√•gra f√• undantag har “fem√•rsperioden” f√∂rl√§ngts och avtalet g√§ller uppenbarligen √§n idag. En kosmetisk skillnad √§r att man inte l√§ngre talar om “rastillh√∂righet” och att “drabbade populationer” idag – i Orwellsk anda – kallas “folkgrupp.”En “population” som aldrig kommer i √•tnjutande av massmedias beskydd √§r den
svenska.

Lösningen på problemet Рdölj inte etniciteten hos förövarna

“Det som st√∂r mig n√§r m√•nga nu tackar mig f√∂r att DN skriver sanningen √§r att vissa tycks utg√• fr√•n att det √§r typiskt f√∂r invandrare att beg√• den h√§r typen av brott.” /v√•ldt√§kt/ Redan 1995 hade 56% av v√•ldt√§ktsm√§nnen utl√§ndsk bakgrund.Enligt uppgift visar en relativt f√§rsk unders√∂kning fr√•n Br√• att 35% av v√•ldt√§ktsm√§nnen inte √§r svenska medborgare och 85 – 90% har utl√§ndsk bakgrund. Jag f√∂rmodar att denna statistik “st√∂r” Er!

Inte bara Sverige √§r drabbat. “I Norge √§r tv√• av tre v√•ldt√§ktsm√§n muslimer och 80% av offren norskor. V√•ldt√§kterna √§r en f√∂ljd av den stora invandringen av muslimer till Europa” konstaterade Ulf Nilsson i V√§rlden Idag den 9 januari 2006.

Eftersom media tagit som sin uppgift att propagera f√∂r att det √§r en missuppfattning att invandrarna skulle vara mer kriminella √§n svenskarna √§r ju det b√§sta s√§ttet att bevisa att s√• inte √§r fallet att media – de f√• (!) g√•nger en invandrare √§r inblandad i kriminalitet – anv√§nder ett namn som ger en antydan om hans/hennes identitet eller helt enkelt talar om personens etniska bakgrund. Det skulle ju bevisa f√∂r de s k “fr√§mlingsfientliga
krafterna” – ofta och urskillningsl√∂st ben√§mnda “rasister” – att det √§r ytterst s√§llan v√•ldt√§ktsm√§nnen – i synnerhet i samband med gruppv√•ldt√§kter – r√•narna, v√§skryckarna, v√•ldsverkarna, knarksmugglarna/langarna, m√∂rdarna etc etc √§r utl√§nningar. D√§rmed skulle media ju en g√•ng f√∂r alla sl√• h√•l p√• myterna om att invandrarna √§r √∂verrepresenterade i brottstatistiken och ta loven av de s k “fr√§mlingsfientligas” argumentation! Och vi skulle √∂verbevisas om att s√• gott som alla kriminella och terrorister √§r etniska svenskar!

Misst√§nkta terrorister och kriminella √§r alltid “svenskar”

N√§r utl√§nningarna √§r terrorister eller bedriver annan kriminell verksamhet kallar media dem regelm√§ssigt f√∂r “svenskar.” N√§r de blir diskriminerade eller p√• annat s√§tt exkluderas, marginaliseras och kr√§nks kallas de lika regelm√§ssigt f√∂r flyktingar/invandrare. Var finns logiken? “Rekordm√•nga svenskar jagas i Europa” “Aldrig tidigare har s√• m√•nga svenska brottslingar varit efterlysta och √∂vervakade i Europa. Polismyndigheterna i EU-l√§nderna spanar nu efter 189 efterlysta svenskar och bedriver √∂vervakning av 309 brottsmisst√§nkta svenskar.” skrev DN 4 juli 2005 Det framgick givetvis inte av notisen hur m√•nga som de facto var etniska svenskar!

Man kan inte l√•ta bli att f√∂rbluffas √∂ver hur oerh√∂rt kriminella de tidigare relativt laglydiga svenskarna blivit. “Svenskar” misst√§nks st√§ndigt och j√§mt f√∂r allt gr√∂vre kriminalitet. Inte minst i samband med terrorism figurerar “svenskar” allt oftare. Magnus Norell bed√∂mde enligt DN den 9 september 2002 S√§pos uppgift att ett femtiotal “svenskar” hade koppling till al-Qaida som “realistisk.”

Men när den första förvåningen lagt sig över svenskarnas utbredda terrorism upptäcker man gång på gång att svenskheten inte är vad den synes vara. Tvärtom..

Att samtliga media fortfarande ben√§mner utl√§nningar och svenska medborgare som “svenskar” i samband med terrorism och annan kriminalitet tyder p√• att det fortfarande finns en √∂verenskommelse om detta

N√§r Kerim Chatty, som f√∂r n√•gra √•r sedan f√∂rs√∂kte smuggla ombord en pistol i handbagaget noterade Jyllandsposten att samtliga svenska media beskrev honom som “svensken” eller “29-√•ringen.” S√• fort han gripits namngavs han i utl√§ndska media. De uppgav ocks√• att hans far var tunisier och modern svenska.

Det √§r m√§rkligt att media satt i system att utpeka misst√§nkta terrorister och andra kriminella som “svenskar” men undviker att tala om nationaliteten p√• de ungdomsg√§ng, som sl√•r ner gamla damer och rycker deras handv√§skor, r√•nar, m√∂rdar och v√•ldtar svenskar/svenskor etc etc.

Jag vore tacksam om Läsarnas Ombudsman kan förklara vad syftet med att kalla
alla för svenskar är? De är och blir aldrig svenskar lika litet som jag blir kines om jag flyttar till Kina och blir kinesisk medborgare!

Dessutom: har inte bruket att i tid och otid kalla utl√§nningarna f√∂r “svenskar” en obehaglig nationalistisk underton? √Ąr det inte diskriminerande? Rent av “hets mot folkgrupp”? Att d√∂ma av alla de or√§ttvisor dessa “svenskar” uts√§tts f√∂r i Sverige och den oerh√∂rda kr√§nkning det inneb√§r att eventuellt beh√∂va l√§ra sig v√•rt spr√•k, anpassa sig till svenska normer, lagar och best√§mmelser vill de f√∂rmodligen minst av allt kallas “svenskar.” De vill ju inte assimileras eller ens integreras och “bli svenskar.”

Vill t ex en s√•dan som professor Masoud Kamali verkligen kallas “svensk” med tanke p√• det f√∂rakt han hyser f√∂r de “rasistiska” svenskarna och f√∂r det land som 1987 tog emot honom i hans egenskap av “politisk flykting”? Han har som bekant dokumenterat detta f√∂rakt i 12 (sic!) forskningsrapporter, d√§r hans slutsats √§r att Sverige genomsyras av etnisk diskriminering: “fientligheten i Sverige v√§rre √§n tortyr”

Till saken h√∂r att det tydligen inte fr√§mst √§r rasister med rakade huvuden, som utsatt professorn f√∂r dessa tortyrliknande upplevelser utan representanter f√∂r etablissemanget: “N√§r rasister attackerar mig p√• gatan s√• vet jag att det finns en stark opinion bland etablerade forskare och politiker i Sverige emot mig. Man har f√∂rs√∂kt smutskasta mig p√• tusen olika s√§tt. Jag har verkligen torterats under de h√§r tv√• √•ren. Tortyren i Iran bleknar j√§mf√∂rt med det jag utsatts f√∂r sedan jag blev statlig utredare.”
(1)

Med sådana upplevelser av Sverige har jag svårt att tro att professor Kamali
vill kallas “svensk.”

I bilaga 1 finns ett litet urval exempel p√• medias tilltag att i rubrikerna konsekvent kalla alla terrorister och andra kriminella element f√∂r “svenskar” f√∂r att sedan med sm√• bokst√§ver i texten sedan tala om hur det egentligen ligger till.

Avslutningsvis: Medias ambition tycks vara att omforma verkligheten i stället för att skildra den. Sakliga och tunga argument bedöms som ointressanta medan affekt- och snyftargument ges en orimlig tyngd. Det finns tydligen inga som helst krav på balans och allsidighet eller någon ambition att spegla samtid och verklighet på ett någorlunda korrekt sätt.

Media – inte minst DN – har √•lagt sig sj√§lva privilegiet att s√§tta etiketter som “fr√§mlingsfientlig, rasist, extremist, m√∂rkerm√§n” etc etc p√• olikt√§nkande. Att s√§tta s√•dana etiketter p√• m√§nniskor √§r givetvis oerh√∂rt verkningsfullt och leder oftast till effektiv sj√§lvcensur.

Frågan är varför media är så rädda för åsikter som hamnar utanför den politiska mittfåran och varför vissa åsikter skall godkännas eller förkastas i den allmänna debatten. Att våga gå mot strömmen kan vara både bra och viktigt. Döda fiskar flyter Рsom bekant Рmed strömmen.

(artiklen blev selvf√łlgelig ikke¬† trykt i Dagens Nyheter, og¬† der fremkommer¬† intet p√• avisen ved¬† s√łgning p√• “Lilla Saltsj√∂badsavtalet”. Artiklen “Jousef och Ahmed” findes¬† ikke l√¶ngere¬† tilg√¶ndelig, men denne¬† g√łr:¬†¬† Kompisen tittade p√• n√§r Jousef, 17, v√•ldtog Kajsa

kilder bla.:

Lilla Saltsjöbadsavtalet Рhur mångkulturen mörkats sedan 1987

Robsten

SI VIS PACEM PARA BELLUM

Exilen , Flashback og mange  andre

0 0 votes
Article Rating


Don√©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

5 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
LFPC
12 years ago

Sn√§lla Ja (Nej) Claes: Dette er inte Sverige. At opstille str√•m√¶nd (straw man arguments = attributing false motives to an opponent) er inte et magisk trick her i Danmark. ‘Straw man arguments’ afsl√łrer her kun at man ikke kan argumentere sagligt.

Hvilken race er islam, hm?

Ja Claes
Ja Claes
12 years ago

det är klart det är ett påhitt.
Personer med en rasistisk agenda som t.ex personen bakom snapphanen har ju ett intresse att sprida dessa myter för att rättfärdiga sitt hat mot invandrare.

Du har helt rätt!

Claes Leo Lindwall
13 years ago

Det s k “Lilla Saltsj√∂badsavatalet” √§r en f√∂rfalskning.
Finnas ingen organisation som heter Svenska journalistklubben.
Svenska journalisters fack och yreksorganisation heter Sevnska journalisförbundet.
B√•de Thomas G√ľr o Susanna Popova har dementerat att de skulle ha varit p√• ngt m√∂te med Svenska journalistklubben.

Peter Buch
Peter Buch
13 years ago

I censorers indelukker der lægges ofte råd,
om handlinger og planer og anden niddingsdåd.
Hvem kan den frie ytring stække,
hvem og hvad kan censorens had nu vække?
Hvem lader sig da villigt kue,
friheden er jo selve livets lue.
‚ÄĚEnd lever jeg, k√¶mp for hjem og arne‚ÄĚ,
ret kongen den gang b√łd. De niddingers d√łd nu ej beh√łves –
de friheds land m√• fly er alt – der n√łdes.

At der blandt svenske er og var niddinge er konstateret.

Sivan
Sivan
13 years ago

Bra skrivet. Media ink SVT har blivit allt mer av typ propagandamaskin typ Göbbels, vilket förmodligen kommer att förstärkas då man anställt massor av unga med dåligt underbyggd utbildning och som samtidigt lydigt följer bossarnas inställning.