29
feb
Seneste opdatering: 1/3-08 kl. 0254
4 kommentarer - Tryk for at kommentere!

√ėresundsintegration – drengenavne i Malm√ł 2007

40 fick namnet Mohammed (Mohamad, Mohamed, Mohammad, Muhammad, Muhammed, Mahamed). 35 fick namnet Josef (Yosef, Yousef, Yusuf, Youssef, Joseph, Jossef, Yousseph, Youssuf).Aarez, Aaron Orlando, Aayan, Abdel, Abdifatah, Abdulahi, Abdullrahman, Abu, Adam Mela, Adar, Adel, Adem, Adin, Adriano, Agron, Agyepong, Ahamad, Aidan, Aim√©, Ajdin, Albion, Aldino, Alee, Alejandro, Alesa, Alexi, Ali Haider, Alimohammad, Almin, Almir, Aly, Amaar, Amadeus, Amil, Amil Ronas, Amilone, Amnad, Ananta, Andr√©s, Andrew, Andy, Anel, √āngelo, Anthony, Antonio-Toni, Anyaba, Aqeel, Aras, Araz, Arben, Arjanit, Arlind, Arsalaan, Art, Arwin, Asadullah………………………..2007 √•rs pojknamn i Malm√∂

 

Jönssonligan ?

Säkerhetspolisen grep på torsdagen tre män Р37, 39 och 42 år gamla Рi Stockholm misstänkta för förberedelse till terrorbrott och finansiering av terrorism. Samtidigt har tre personer gripits i Oslo misstänkta för liknande brott.

Tre somaliere med ariske profiler anholdt, (J√∂nssonligan¬īs bedrifter)

4125292224.gif

P√• svenske filtt√łfler

Med en tilbageholdende medied√¶kning lykkedes det svenskerne at undg√•, at urolighederne i Malm√ł i 2007 bredte sig til resten af landet.

Aje Carlbom, ¬Ľ P√• kort sigt ser den svenske fremgangsm√•de ud til v√¶re effektiv. Uroen og balladen bliver indd√¶mmet og fremst√•r som et afgr√¶nset problem. Og dansk presse kan forekomme overdrevent besat af indvandrere og muslimer. Men p√• den anden side foretr√¶kker jeg faktisk p√• langt sigt den danske pressemodel, hvor der ikke er al den selvcensur, der er i Sverige.¬ęAje Carlbom peger p√•, at Roseng√•rd-urolighederne sidste √•r typisk blev tolket i Sverige som et problem med ¬Ľutilpassede unge¬ę ‚Äď ikke ¬Ľutilpassede unge indvandrere¬ę, som den typiske tolkning lyder i Danmark.

‚Äď Hvorfor er de svenske medier s√• tilbageholdende med at g√łre indvandreruro til et nationalt emne?

¬ĽB√•de myndighederne, pressen og politiet her i Sverige holder fast i at fremstille landet som et konsensussamfund, hvor der for eksempel ikke er fundamentale konflikter mellem gammelsvenskere og nysvenskere med muslimsk baggrund. Man har et ideal om et konsensussamfund, som man for enhver pris vil holde fast i. Men den tankegang er langt hen ad vejen udtryk for en konformisme, hvor man ikke √łnsker at forholde sig til de reelle problemer eller udfordringer, der kommer af at blive et multikulturelt samfund.¬ę

Aje Carlbom vurderer, at der nok er en udbredt svensk frygt for, at uroen breder sig fra Danmark til Sverige.

¬ĽDet er p√•faldende, at de franske uroligheder i 2005 blev d√¶kket i stor stil i Sverige. Politikere, kommentatorer og eksperter besk√¶ftigede sig med uroen i de franske forst√¶der og analyserede, hvilke perspektiver det m√•tte have for de vestlige samfund. Men begivenhederne i Danmark har ikke givet anledning til st√łrre refleksioner ‚Äď bortset fra at de selvf√łlgelig bliver sat i sammenh√¶ng med, at Danmark regeres af en meget indvandringskritisk regering med st√łtte fra Dansk Folkeparti. Jeg ved ikke, hvorfor man i Sverige ikke har forholdt sig mere indg√•ende til uroen i Danmark. Men det har nok noget at g√łre med, at Danmark er for t√¶t p√•, og at man frygter, at uroen spreder sig over √ėresundsbroen n√¶ste gang.¬ę


Påsatte skolebrande hver dag
Men selv om svenskerne g√łr meget for at dysse ungdomsurolighederne ned i offentligheden og undg√• en steppebrandseffekt, undg√•r de ikke ildsp√•s√¶ttelserne. De sker bare mere spredt og ubem√¶rket.

If√łlge Svenska Brandskyddsf√∂reningen, der registrerer brande i Sverige, sker der en st√łt stigning i antallet af p√•satte skolebrande: fra 95 skoler i 1996 til 257 skoler i 2006. Det er i gennemsnit en p√•sat skolebrand hver dag. Det er en stigning p√• 170 procent i forhold til for ti √•r siden.[..]

‚Äď I Danmark br√¶nder pludselig en masse skoler p√• en uge, hvilket man h√łrer meget om. Men i de svenske medier h√łrer man n√¶sten intet til, at der n√¶sten hver dag s√¶ttes ild p√• en svensk skole. Er det ikke m√¶rkeligt?

¬ĽDet er rigtigt. Det beror formentlig p√•, at man ikke opfatter brandene i Sverige som udtryk for andet end h√¶rv√¶rk og social utilpassethed, mens det i Danmark kobles mere til politiske aktioner og demonstrationer. Det er faktisk m√¶rkv√¶rdigt, at ogs√• de svenske massemedier, der reporterer fra Danmark, beskriver det som unge med en politisk dagsorden. For n√•r de svenske massemedier skriver om de samme sager p√• hjemmeplanet, foretager de ikke den kobling.¬ę {..]

¬ĽDer er i Sverige en lang tradition for at nedtone uroligheder og undg√• provokationer. Myndigheder, politi og medier g√•r p√• filtt√łfler, som man siger her. Forsigtigt til v√¶rks. Det g√¶lder ogs√• politikerne. Man ville aldrig kunne f√• en svensk politiker til at udtale sig om Malm√ł-urolighederne p√• samme direkte og tough m√•de som Anders Fogh Rasmussen udtalte sig forleden om uroen i Danmark. Havde en svensk politiker sagt det, var han kommet til at fryse i helvede.¬ę

Weekendavisen

Bål og brand: Skolen brænder

Sverige er voldsomt plaget af påsatte brande i skolerne, men det vækker ingen synderlig opmærksomhed i de landsdækkende medier.
Af Frede Vestergaard

Der forekommer efterhånden så mange brande i skoler og daginstitutioner, især i storbyområderne, at den svenske beredskabsstyrelse, Räddningsverket, til april afholder et seminar med titlen En skola brinnar varje dag Рhvem bryr sig?

Svenska Brandskyddsf√∂reningen afholdt en noget lignende konference i september sidste √•r med titlen Skolan brinnar, og gentager den til oktober. If√łlge foreningen udg√łr skaderne ved p√•satte skolebrande omkring 300 millioner kroner om √•ret. Alene skaderne p√• to skoler – i Vellinge uden for Malm√ł og i Stenungssund p√• Vestkysten – l√łb tilsammen op i 150 millioner kroner i 2007.

Antallet af påsatte brande i svenske skoler har været kraftigt stigende i de senere år. Fra 95 i 1996 til 257 i 2006, men formentlig har mange flere end 257 af de i alt 505 brande på skoler i 2006 været påsat, siger Susanne Hessler, der er statistikansvarlig på Svenska Brandskyddsföreningen.

Og stigningen har v√¶ret st√łrst i omr√•der med mange indvandrere, uden at det dermed er sagt, at der er en sammenh√¶ng.

G√∂teborg havde ingen p√•satte skolebrande i 1996, men 48 i 2006. Stockholm havde 16 i 1996 og 26 i 2006, mens Malm√ł havde 5 i 1996 og 16 i 2006. Samme tal som Helsingborg, der imidlertid ikke havde nogen brande i 1996.

Antallet af p√•satte skolebrande steg med 162 fra 1996 til 2006. Af denne stigning stod de tre storbyamter, Stockholm, V√§stra G√∂talands len (G√∂teborg) og Sk√•ne len (Malm√ł) for 121.

Antallet af brande i 2006 i danske skoler var 164, hvoraf næsten halvdelen dog var slukket inden brandvæsenet kom. Knap halvdelen af de 164 brande formodes at være påsatte, oplyser den danske beredskabsstyrelse. Målt i forhold til indbyggertallet er antallet af skolebrande næsten dobbelt så stort i Sverige som i Danmark.

Antallet af p√•satte skolebrande i Sverige steg kraftigt i 2005 og 2006. Endnu foreligger der ikke statistik for det forl√łbne √•r, men et forel√łbigt sk√łn tyder p√• et markant fald til 190 p√•satte skolebrande i 2007, m√•ske blandt andet som udslag af en st√¶rkt stigende anvendelse af overv√•gningskameraer.
[..]

En artikel i det seneste nummer af Sirenen beskriver, hvordan brandm√¶nd undertiden m√łdes med stenkast, og m√• arbejde under politibeskyttelse. Artiklen beskriver, hvordan brandm√¶ndene i Malm√ł i nyt√•rs-dagene i et indvandrert√¶t omr√•de blev beskudt med raketter, der blev affyret horisontalt, mens de var ude og slukke brande, bl.a. en brand opst√•et efter at raketter var affyret ind i Rosengaard-skolen.

I √łvrigt er det ikke kun, hvad ang√•r antallet af skolebrande, at der er meget stor forskel p√• kriminaliteten i Danmark og Sverige.

Det svenske kriminalpr√¶ventive r√•d BR√Ö offentliggjorde i sidste m√•ned forel√łbige tal for antallet af anmeldte, grove voldt√¶gter i Sverige i 2007. Tallet var 4750, mod 4210 i 2006 og 2010 i 2000. Til sammenligning var der 527 anmeldte voldt√¶gter i Danmark i 2006, hvilket – forskellen i indbyggertal taget i betragtning – ville svare til 885 i Sverige.

Norge – med n√¶sten samme indbyggertal som Danmark – havde sidste √•r 1014 anmeldte voldt√¶gter og voldt√¶gtsfors√łg. Det norske Voldtektsutvalget, som var nedsat af koalitionsregeringen best√•ende af Arbeiderpartiet og Sosialistisk Venstre, offentliggjorde i slutningen af januar sin indstilling. [..]

FREDE VESTERGAARD
Skolen brænder

En sproglig mini-kamp

Det er normalt at se det manipulative udtryk “islamofobi” anvendt i mellem√łstlige publikationer, st√¶rkt venstreorienterede eller islamistiske danske,….. og i hele svensk maistream presse. Idag pr√łver Torbj√∂rn Elensky i DN optimistisk at g√łre op med humbuggen:

Alliansen mellan extremister och islamister håller de moderata muslimerna borta från offentligheten och spelar rasister och islamhatare i händerna, menar Torbjörn Elensky.

“Islamofobi” √§r ett skr√§mselord

De frelstes brigade

En kommentarskriver på avisen.dk skriver om det seneste overfald begået af de autonome:

29. februar 2008 23:35 af Peer Aagaard (anonym)

Arrang√łren af demo’en er Jens Erik Mortensen var medlem af det nu opl√łste Dansk Front.[…]

Dansk Front arbejdede t√¶t sammen med en engelsk terrorgruppe og deres leder sad l√¶nge i f√¶ngsel efter opfordringer til at br√¶nde Lars L√łkkes hus af. Nazi-Johnni fra Greve deltog i Dansk Fronts f√łrste demonstration for 2 √•r siden.For de af jer, som er imod de autonomes protest mod demonstrationen i K√łge, var det m√•ske v√¶rd at overveje en ekstra gang, hvem det s√• er I st√łtter.

Nu har jeg ikke vovet mig over i den slamkiste af dhimmitude og loonisme som kommentarerne p√• avisen.dk har det med at v√¶re, og ved derfor ikke om folk der virkelig “st√łtter” denne demonstration med forbindelser til det hedengangne Dansk Front, og om de g√łr dette vel vidende om disse forbindelser, men kommentarskribentens opstilling af mods√¶tningerne er suspekt. Det han kalder “de autonomes protest” er en eufemisme for legitimiteten af et selvbestaltet venstreekstremt brunskjortekorps til med vold at afg√łre, hvad der er acceptabelt demonstrationsgrundlag i Danmark. “Smagsdommeri” med knojern. Sidste gang venstrebrunskjorterne slog til, var det som forsvarere af det saudi-arabiske religi√łse diktatur, som √•benbart foretr√¶kkes i disse kredse frem for danske borgere som vover at demonstrere mod dem. Som Lars Hedegaard skrev efter dette overfald:

I mellemtiden har det voldelige venstre frit spil og angriber nu enhver demonstration og politisk forsamling, der ikke falder i dets smag. Og det er ganske risikofrit, for p√• en eller anden m√•de lykkes det aldrig politiet at p√•gribe voldsm√¶nd, der har den rette politiske overbevisning. Ganske rigtigt, k√¶re l√¶ser, det er ikke noget, De nogen sinde har h√łrt om, for pressen d√¶kker ikke den slags. N√•r det drejer sig om Nazi-Jonni fra Greve g√¶lder der naturligvis andre regler. […]

Det seneste overfald fandt sted 21/10 uden for Institut for Menneskerettigheder, Strandgade 56 p√• Christianshavn, hvor organisationen “Stop the Islamisation of Europe” holdt en lovligt varslet demonstration i anledning af den saudiske menneskerettighedskommissions bes√łg i Danmark. […]

Selv om demonstrationen som sagt var lovligt anmeldt, og selv om det efterh√•nden er umuligt at afholde en demonstration i K√łbenhavn, som ikke er godkendt af de autonome , var politiet ikke til stede. M√łnstret fra Weimar

Danmark har ikke brug for ekstremister af Dansk Fronts kaliber, men for politikere fra mainstreampartierne som forholder sig til den virkelighed vi skildrer her i blogosf√¶ren, uden omsv√łb, ber√łringsangst eller politisk korrekthed. Lige s√• lidt har vi brug for at skulle v√¶lge side mellem h√łjre- og venstrefascister, og jeg personligt vil gerne have mig frabedt at sidstn√¶vnte skal agere stormtropper p√• det danske samfunds vegne (LFPC).

0 0 votes
Article Rating


Don√©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

4 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] #3 below, apparently from the Danish newspaper’s website, Berlingske Tidende (the link given here doesn’t work), the Swedish Fire Protection Association is the official instance that […]

trackback

[…] der¬† henvises til, er Weekendavisens “P√• svenske filtt√łfler […]

Peter Buch
Peter Buch
13 years ago
Jeppe fra √Örhus
Jeppe fra √Örhus
13 years ago

Profilen til venstre er Humphrey Bogart og i midten Brad Pitt…