2
mar
Seneste opdatering: 3/3-08 kl. 0229
1 kommentar - Tryk for at kommentere!

“Demonstrationen var en fredelig folkefest“, skrev aviserne. Fred er mange ting:

Der blev ifølge avisen.dk ikke langt fingre i mellem fra scenen ved Nørrebrohallen, da de autonome i går mindedes etårsdagen for rydningen af det besatte hus på Jagtvej 69.”Fortjen din bistand, dræb en politimand,” lød det ifølge avisen.dk gennem højtalerne.Flemming Steen Munch, pressetalmand for Københavns Politi, finder det “skræmmende og uhyggeligt”, og håber på at det lykkes at finde ophavsmanden til ordene.

“Det er en helt uansvarlig retorik som disse unge mennesker anvender. Det er hinsides al fornuft. Det er grænsende til vanvid at råbe den slags ting. Det er ikke sjovt at få den slags slynget i hovedet,” siger Flemming Steen Munch. (foto Snaphanen)

PICT4596.jpg

Det er ikke første gang han hører de autonomes opfordring til mord på politiet. Tidligere har han hørt slagord som “Panserne ind i bilerne, bilerne i brand”, men nu skal det være slut, siger han.

“Vi vil simpelthen ikke blive ved med at finde os i det. Det er ikke drengestreger. Vi taler om en overtrædelse af straffeloven. 180 Grader

»Familiesammenføring på svenska«

Sverige producerer EU borgere på samlebånd. 28 .975 familiesammenførte i 2007, svaret til Herning eller Hillerøds befokning, eller et par tusinde flere end Landskrona´s befolkning. Én ting er Hassans ti børn og hans kone, men hans mor, hans bror og hans nevø. Men hva´- Svensson betaler gildet. Endnu. Prisen er velfærdens endeligt, og det er ingen spådom, processen er fremskreden hvad man f.eks. kan forvisse sig om ved at undersøge det offentlige (brugerbetalte) sygehusvæsen.

14.jpg

Fjorten personer på 70 kvadratmeter

»Muslimer vil helst ikke overraskes «

Når muslimer forlanger teaterforestillinger taget af plakaten, skyldes det bl.a., at de hader overraskelser, forklarer professor i islamiske studier Mehdi Mozaffari. [..]

Men for mange rettroende muslimer er overraskelsen ikke noget entydigt positivt – snarere tværtimod – og det kan være én af forklaringerne på, at flere og flere europæiske udstillinger, teaterforestillinger og spillefilm påkalder sig muslimsk vrede med lukninger og aflysninger som resultat.

»Muslimer vil ikke overraskes , ikke engang døden må komme som en overraskelse for dem,« fastslår Mehdi Mozaffari, der er professor i islamiske studier på Aarhus Universitet.

»Islam er en decideret planlæggende religion, hvor alting er forklaret fra før fødslen til efter døden, og enhver form for overraskelse vil af mange muslimer være en ubehagelig påmindelse om, at Koranen har overset noget,« forklarer Mehdi Mozaffari.

Han tilføjer, at nogle muslimer stadig opfatter enhver form for kunstnerisk udfoldelse som en udfordring af Allah som den store skaber.

Sakket bagud

Den manglende glæde ved overraskelsen er efter Mehdi Mozaffaris mening én af grundene til, at den islamiske del af verden er sakket bagud på mange områder.

»Det hører jo med til enhver form for nytænkning og kreativ proces, at man er parat til at lade sig overraske,« siger Mozaffari. […]
Det kommer ikke som en overraskelse for Mehdi Mozaffari, at muslimske kredse i Berlin kommer med trusler mod den danske kunstnerduo Surrend, der blandt andet udstiller en plakat med et billede af Kabaen i Mekka med inskriptionen Dumme sten.

»Muhammed foretog det geniale træk at rense Mekka for alle gamle gudebilleder og gøre en eksisterende sten til mål for alle muslimers bønner, så der er klart tale om den største alle helligdomme. […]
Satans værk

»Her er provokationen satans værk, for islam er en religiøs pakkeløsning med Koranen som eneste sandhed, så enhver provokation er i modstrid med den guddommelige vilje.«

Når muslimer reagerer så voldsomt på provokationer, kan det ifølge den århusianske professor også skyldes, at de ofte kun har religionen som identitet. De har ikke altid en nationalfølelse eller kultur at hænge en eventuel krænkelse op på.

Men skal vi så vænne os til tanken om i fremtiden at gå i teater, se kunstudstillinger og høre koncerter under intensiv politibeskyttelse? Desværre ja, mener Mehdi Mozaffari, men alternativet ville være endnu værre.

»Set fra mit forskningsområde har vi allerede indledt en global værdikamp mellem de demokratiske lighedstanker og islamismen, og i stedet for at fjerne sparegrise fra bankernes udstillingsvinduer og vende billederne om på alle de europæiske gallerier, skal vi trække en streg i sandet og sige: hertil og ikke længere. Vi giver os ikke mere.

Jyllands Posten

»The Middle East’s Tribal DNA«

Conflicts within the Middle East cannot be separated from its peoples’ culture. Seventh-century Arab tribal culture influenced Islam and its adherents’ attitudes toward non-Muslims. Today, the embodiment of Arab culture and tribalism within Islam impacts everything from family relations, to governance, to conflict. While many diplomats and analysts view the Arab-Israeli dispute and conflicts between Muslim and non-Muslim communities through the prism of political grievance, the roots of such conflicts lie as much in culture and Arab tribalism.

Philip Carl Salzman Middle East Quarterly

“Pik-mærket TV”

der er for mange universiteter i Sverige. Utvivlsomt også i Danmark:

På 1970-talet påtalade marxister det skadliga i att läsa Astrid Lindgren. Idag varnar feminister för konsekvenserna av att titta på Bolipompa [børne-TV]. Johan Wennström funderar över hur långt det är möjligt att gå för att medvetandegöra de oupplysta.
I feministisk teoribildning brukar det heta att det privata är politiskt. Någonting som tevekrönikören Malena Janson nyligen tog fasta på i en text i Svenska Dagbladet med rubriken “Bolibompa ur en feministisk synvinkel” (18/2). Ingenting, tycks hon mena, är så privat att det inte förtjänar att släpas fram i offentlighetens ljus. Inte ens små barns teve-tittande. Janson skriver:

“Jag har gjort en kvantitativ studie, det vill säga räknat antalet kvinnliga/manliga protagonister, och en kvalitativ studie där jag sett till respektive protagonists karaktär samt programmens övriga innehåll ur ett genusperspektiv. […] Av de utländska produktionerna skulle merparten med god marginal kunna få Kukmärkning – om en sådan fanns, vill säga – eftersom åtta av åtta program har pojkar/hannar i huvudrollerna och få förmildrande omständigheter i form av en särdeles nyanserad mansbild eller synnerligen starka flickor/honor i birollerna.”

Så kan det alltså låta i det tankegetto som modern feminism tycks ha reducerats till. Frågeställningar om kvinnors representation i samhället, som historiskt sett varit angelägna, har idag reducerats till vilka teve-program som går hem hos barn.I konkurrenten Dagens Nyheters söndagsbilaga (2/3) intervjuas finansministern , där han berättar om sitt feministiska uppvaknande:

“Jag har jobbat med jämställdhetsfrågor länge, men det blir mer konkret när man får egna barn. Mer praktik och mindre teori.”

Anders Borg lyfter kanske också undan ungarna från teven när det blir dags för Bolibompa. En bättre samtidsfeminist kan han i sådana fall inte bli.

Vådan av Bolibompa (svensk børne TV program)

Kosmopolitter får længere snor

Jalving og Blüdnikow i sommeren 2007:

“Den respekterede diplomat og forfatter Sven Burmester, der bl.a. har udgivet en bog sammen med Ritt Bjerregaard, tager bladet fra munden og kalder islam for en fejlslagen og syg civilisation. Hans seneste bog (“Fred og Fare“) blev flot modtaget, men hvorfor kan han sige ting, som andre bliver skældt ud for. Er der forskel på folk? Det korte svar er ja. Læs mere om hvorfor.”

Hvem har sagt følgende:

»Alt for ofte har der været tale om muslimer, der ikke bidrager, men belaster finanserne i vore lande. At det skaber splid og før eller senere resulterer i en gevaldig stramning af indvandrerpolitikken, kan ikke undre«.

Eller hvad med denne generelle vurdering:

»Islam er den hurtigst voksende religion. Dens i praksis manglende tolerance og insisteren på at være den eneste sande tro medfører strid overalt, hvor den vinder frem«.

Eller hvad med denne ikke specielt muntre påstand:

»Muslimen har masser af disciplin. Han bruger den blot på sit religiøse liv og glemmer den, når det drejer sig om arbejde. Ramadaen er disciplin, men fasten fremmer ikke ligefrem produktivitet og bruttonationalprodukt.«

Og denne godbid:

»Islam passer i de allerfleste af sine nuværende fremtrædelsesformer ikke til den moderne verden. Den er i moderne økonomisk og politisk forstand en fejlslagen civilisation«.

Har vi et indvandringsproblem?

»Jeg mener ikke vi har et indvandringsproblem. Hvad vi har, er et muslimsk problem i Europa. Jeg tror ikke, at vi ville have et problem, hvis det havde drejet sig om 200.000 kinesere her i landet.«

»Jeg bruger Kina til at sammenligne med islam og vise, at Kina har klaret udfordringerne, mens de islamiske lande er gået i stå og endda tilbage. Det er da rigtigt, at menneskerettighederne undertrykkes groft, men set i forhold til de muslimske lande er undertrykkelsen værre i de muslimske lande. De fleste i Kina er jo glade mennesker, fordi der er velfærdsudvikling – i modsætning til de muslimske lande.«

Kosmopolitten der får lov at sige ting Hør Burmester i P 1 “Civilisationernes sammenstød” , min 50:57

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

1 Comment
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Kristoffer Mogensen
Kristoffer Mogensen
13 years ago

Med hensyn til Muhammedaneres angst for overraskelser, saa kan jeg ikke anbefale nogen bedre handling end at udsætte dem for endnu flere overraskelser. Hvad angaar muhammedanere, er det aabenbart slet ikke svært. De render rundt i en tankemæssigt sluttet kreds, som de ikke kan slippe ud af med troen i behold. Tænk, en dag opdager de maaske at koranens Gudgivne anvisninger om græsning og malkning af dromedarer ikke er overordentlig relevant for en industriarbejder i Glostrup eller en fisker paa Færøerne, og overraskede, stiller sig selv det spørgsmaal, hvorfor Gud afleverede al sit krudt til en arabisk kameldriver i det… Read more »