27
mar
Seneste opdatering: 27/3-08 kl. 2032
4 kommentarer - Tryk for at kommentere!

 via GoV og Elsevir. Interessant  hvad en uset film kan være  katalysator for:

The majority of the Dutch are negative on Islam and immigration. Additionally, their knowledge of Dutch history is meagre, according to a survey by three history professors.

According to 56 percent of the Dutch, Islam is a threat to the Dutch identity. As well, 57 percent named admitting large groups of immigrants as “the biggest mistake in Dutch history”.

The results come from the History Monitor. This survey was carried out among a representative group of 1,069 people by De Volkskrant newspaper, Historisch Nieuwsblad history journal and TV programme Andere Tijden in consultation with history professors James Kennedy, Niek van Sas and Hans Blom.  Nisnews

Claes Kastholm:  »Det multikulturelle samfund er et glasurbegreb, der dækker over »muslimsk«. De, der ønsker, at Danmark skal blive et multikulturelt land, ønsker i virkeligheden, at nationen bliver opløst« 

Anne Sophie Callesen, såkaldt integrationsordfører i Radikal Ungdom, og Andreas Steenberg, formand for Radikal Ungdom […..]     angreb sidste søndag SFs Villy Søvndal i en kommentar i Berlingske, de kaldte ham en farlig mand, og det er måske at gøre lovlig meget stads af ham. De to ungradikale er meget farligere, for så vidt som mennesker, der ikke afstemmer deres drømme med virkeligheden, er farlige, ikke mindst for sig selv.

Callesen og Steensberg skrev: »For Radikal Ungdom er det multikulturelle samfund ikke bare en realitet, men også en vision. Udlændingene og deres kultur er ikke en trussel imod, men en mulighed for den danske kultur«. Det er og bliver noget diffust sludder, en slags festtaleretorik. Der lever i Danmark mennesker med vidt forskellig kulturbaggrund. Heri er ikke noget nyt. Det gør ikke Danmark til et multikulturelt samfund. Op igennem historien er mennesker kommet hertil mange steder fra. Det har altid været problemløst. I 1819 var der nogle mindre antisemitiske optøjer. Det er det hele. Men i løbet af de sidste tyve år er der sket det, at nogle – jeg siger udtrykkeligt: nogle – af de udlændinge, der er kommet hertil i meget stort tal på historisk set meget kort tid, ikke optræder som elskværdige gæster, men aggressivt og krævende.

Aldrig tidligere i vores historie har nogen – hvor de end kom fra – sagt som Güzel Turan, af tyrkisk oprindelse, i en kommentar til integrationsproblemet (Weekendavisen 7.3). Vi skal starte, skriver hun, »med at forlige os med den kendsgerning, at Danmark anno 2008 er delvis brunt og muslimsk. En af de allerstørste hæmsko for integrationen har været og er det den dag i dag, at der stadig sukkes efter de tider, hvor Danmark endnu var beboet af blonde mennesker med blå øjne, og hvis efternavn endte på -sen.« – Udsagnet demonstrerer med stor tydelighed, hvor langt fra virkeligheden snakken om det multikulturelle samfund er. »Det multikulturelle samfund« er et glasurord, der dækker over »muslimsk«. Güzel Turan udtrykker sig utrolig frækt og uvidende om den historie og natur, der har formet dette tusindårige kongerige.

Min egen slægt på min farmors side stammer fra Ungarn. Og hvis min søn, der er arkæolog, tog en DNA-prøve på et af sine fund fra den vikingetids-udgravning i Lejre-området, som han lige har afsluttet, ville han muligvis støde på sine egne forfædre på min farfars side. Så blandet er Danmarks historie. Ligesom de fleste andre landes. Men aldrig tidligere er indvandrere kommet til landet og har krævet, at nu skal landets kultur ændre sig i deres retning. Danmark anno 2008 er ikke »delvis brunt og muslimsk«, lige så lidt som det er delvis gustenblegt og svensk. Danmark er danskernes land. Det er ikke umuligt at blive dansker. Man bliver det ved at overvinde modstand og ved en konstruktiv indsats. Ligesom de danskere, der indvandrede til USA og ikke kaldes ved den kælne og løgnagtige betegnelse nyamerikanere, men slet og ret ved det, de er: dansk-amerikanere.

Uddrag af “Læst og påskrevet” ,  Berlingske Tidende, lørdag  22.3

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

4 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Janne
Janne
13 years ago

LFPC Pointen er at det kræves at vi skal respektere stort set alt udefra kommende og ikke mindst den intolerante og Danmarks fjendtlige multikulturideologi, men ser vi anerkendelse af og forståelse for vores kultur, normer, værdier, skikke, levevis, sprog, historie, alt det vores forfædre og -mødre har været med til at bygge op etc., fra udefra kommende personer som ovennævnte? Næh… Til Snaphanens ejer: Der er for få artikler der kan kommenteres på her på bloggen, synes jeg. Og man skal ofte lede efter et sted at kommentere. Hvorfor ikke gøre det mere overskueligt som på Uriasposten. Der er mange… Read more »

LFPC
13 years ago

Jeg må også sige at jeg er enig, og med noget røde ører fordi jeg ikke så igennem det pæne sprog da jeg brugte hendes tekst i en post forleden. Jeg synes ellers jeg opfanger alt der skurrer, alle de velkendte klicheer – offermentalitet og trusler i én og samme sætning. Hende her giver lige retorikken et løft i subtilitet.

Janne
Janne
13 years ago

“Güzel Turan udtrykker sig utrolig frækt og uvidende om den historie og natur, der har formet dette tusindårige kongerige.” Jeg er helt enig. Det er en meget, meget provokerende udtale hun kommer med og den lyder herrefolksagtig på en måde, som jeg slet ikke kan acceptere. Og udtalelsen er jo langt fra en enlig svale i debatten – og hvis man så tillader sig at tilkendegive at man er uenig med folk, der ytrer sig herrefolksagtigt (måske ønsker de ikke at lyde sådan, men de lyder faktisk sådan), så risikerer man at blive kaldt for racist, fascist, islamofob, kuffar eller… Read more »