28
mar
Seneste opdatering: 1/4-10 kl. 0239
6 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Guderne skal vide at der ikke er meget respekt i vores del af blogverdenen for den linde grød af Ritzau-spam der beklageligvis fylder op på alt for mange avisers websites. Disse her vitaminfattige nyheder om vold- og anden kriminalitet i det danske land, hvor man må opøve en evne til at afkode telegrammet for det der ikke bliver sagt – ikke ulig Tass-telegrammerne i hedengangne tider. Hvilken kvælende dyne af fortielse, hvilken kujonagtig berøringsangst overfor det-De-ved-nok. Nu har de måske nået et nyt lavmål. En kommentar af Hip Hop fra Wilders-tråden her under fortjener fuld opmærksomhed:

Hip Hop said

March 28 2008 @ 7:55 pm · Edit

Ritzau håner dødstruet demokrat

At Ritzau ikke er objektiv, når det gælder omtale af folk, der er kritiske overfor islam, kommer ikke som en overraskelse. Men Ritzau er alligevel nede at skrabe bunden med en fuldstændig malplaceret subjektivitet i forbindelse med et portræt af Geert Wilders.
At Wilders må leve under politibeskyttelse på grund af dødstrusler fra islamister, får Ritzau-journalisten til at fremture med følgende bemærkning:
“Hans (Wilders’, red.) film ‘Fitna’ er stort set, hvad man kan forvente sig fra hans beskyttede værksted.”
Hans beskyttede værksted?!
At en mand lever under konstante dødstrusler skal altså gøres til genstand for plat hån fra Ritzaus side.
Senere skriver journalisten følgende:
“Koranen sidestiller han (Wilders, red.), i lighed med nogle folk fra Dansk Folkeparti, med Adolf Hitlers “Mein Kampf”.”
Dermed får Ritzau lige placeret Wilders og Dansk Folkeparti i samme bås, og til slut håner Ritzau endnu engang Wilders:
“På højrepolitikerens hjemmeside står, at hobbyerne inkluderer læsning og skrivning. Begge dele er ting, han har masser af lejlighed til, eftersom han på grund af dødstruslerne ikke just har nemt ved at færdes i det fri.”
Det Ritzau præsterer her kan næppe kaldes journalistik.
Det er svineri._
Ritzaus telegram – blandt andet bragt på Politiken.dk:
“Portræt: Geert Wilders – løven med affarvet manke
Den islamkritiske hollandske politiker kaldes racist og ekstremist. Og lever under konstant politibeskyttelse.
Det er de færreste menige politikere, der ‘opnår’ international fordømmelse, men det er netop, hvad den 44-årige hollænder Geert Wilders sandsynligvis vil bryste sig af.
Hans film ‘Fitna’ er stort set, hvad man kan forvente sig fra hans beskyttede værksted.
På grund af talrige dødstrusler lever Wilders nemlig under konstant svær politibeskyttelse i Holland, hvor mange borgere stadig martres af en islamisk fundamentalists drab på filmmageren Theo van Gogh i 2004.
Brød med borgerligt-liberalt parti i 2004
Den internationale opmærksomhed kunne kun få forudse, da Wilders fra den overvejende katolske provinsby Venlo startede en forholdsvis anonym politisk karriere i det borgerligt-liberale parti VVD.
Han blev parlamentsmedlem i 1998, men svingede i 2004 til højre og brød med partiet for at lægge en langt hårdere tone i indvandrerdebatten.
Bølgende affarvet hår og bryske holdninger
Ved valget i 2006 lykkedes det for ham at tage arven op fra Pim Fortuyn, den karismatiske højrepopulist, der var blevet myrdet af en dyreværnsaktivist i 2002.
Fortuyn havde bragt åbenmundethed og hårde ‘danske’ tilstande til hollandsk indvandrerpolitik, men efter drabet gik hans parti LPF til grunde i interne magtkampe.
Det åbnede vejen for Wilders, som med sit Frihedsparti, sine bryske holdninger, og sit bølgende affarvede hår har holdt sig i mediernes rampelys lige siden.
Partiet har ni pladser i parlamentet
Hans parti har ni af parlamentets 150 pladser, og han beskrives som en klassisk populist, der uden videre chance for at føre realpolitik kører løs med de kernesager, som Hollands etablerede politiske liv ikke evner at håndtere.
Modstand mod EU er en del af arsenalet, men hovedkravet er et opgør med islam og totalt stop for indvandring fra muslimske lande. Koranen sidestiller han, i lighed med nogle folk fra Dansk Folkeparti, med Adolf Hitlers “Mein Kampf”. Den bør forbydes, lyder det fra Wilders.
»Den indeholder mange vers, der kræver, at folk bliver halshugget, dræbt, slagtet og får huden flået af. Koranen er fyldt med vold, aggressioner og intolerance, og den er stadig gældende for mange muslimer i dag«, sagde han for nylig til Jyllands-Posten.
Hustruen deler ikke altid hans holdninger
Wilders er gift med en bulgarsk kvinde, der, erkendes det, ikke altid deler hans holdninger.
På højrepolitikerens hjemmeside står, at hobbyerne inkluderer læsning og skrivning. Begge dele er ting, han har masser af lejlighed til, eftersom han på grund af dødstruslerne ikke just har nemt ved at færdes i det fri.
ritzau”

Svineriet kan også beskues på jp.dk . Er det bare mig, ellers har Jyllands-Posten en decideret negativ tilgang til Wilders og Fitna? (LFPC).

Hund-bider-mand: Endnu en ekspert, endnu en anti-Wilders-vinkel hos JP

Nå, lad os så se hvilken indfaldsvinkel de nu kan hitte på til denne hersens Fitna:

Koran-ekspert Thomas Hoffmann kritiserer Geert Wilders film for at være et anti-klimaks, da den ikke er så blasfemisk eller kreativt nyskabende, som der var lagt op til, men blot er et sammenklip af tilfældige Koranvers og nyhedsklip.

Hm, er dette gode eller dårlige nyheder? Har JP fundet en ekspert fra den ikke-essentialistiske akademiske verden der faktisk bifalder anti-islamisk blasfemi – mand-bider-hund? Eller er det bare et retorisk kneb for at kunne nå konklusionen “kritiserer … et anti-klimaks”? Man har sine anelser. “Tilfældige Koranvers og nyhedsklip”. Tja-e, lad os se: Koranvers som bruges til at begå grusomheder med i virkelighedens verden? 9/11? Madrid? Hængte bøsser i Iran? Skal man være venlig over for JP – noget der falder mig vanskeligere og vanskeligere – kunne man sige, at i ordet “tilfældig” erkender de implicit, at uhyrlighederne er ‘just another day at the jihad office’ i camp islam. Men var det mon nu det de mente?

Geert Wilders film ”Fitna” er langt fra i samme klasse som Theo van Goghs film ”Submission” eller de danske Muhammed-tegninger, fastslår Koran-eksperten Thomas Hoffmann.

Faktisk finder han, at det at se filmen, var en form for anti-klimaks.

»Selvom det er meget forfærdelige billeder, som han anvender, så var det lidt af et anti-klimaks. Her gik vi og ventede os et blasfemisk break-through, og så viser det sig blot at være allerede kendte medieklip som er anvendt. Geert Wilders fortjeneste, i gåseøjne, er i høj grad hele spillet op til filmens offentliggørelse,« siger Thomas Hoffmann, post.doc. ved Center for Europæisk Islamisk Tænkning ved Københavns Universitet.
Ingen æstetisk pondus

Han er ikke imponeret over det kunstneriske niveau i filmen.

Kritik af det håndværksmæssige og PR-mæssige. En evergreen synes født. Jamen, jeg synes også at Wilders kunne have brugt nogle andre farvegradueringer, og måske en bedre indspilning af Grieg. Virkeligt, virkeligt væsentlig kritik.

»Theo van Goghs film og Muhammed-tegningerne var kreative og nyskabende, mens Geert Wilders bare har hevet ned fra hylden med medieklip og sat det ind i en lille montage. I de to andre eksempler var der en helt anderledes æstetisk pondus og et kunstnerisk lag med en nerve, som rammer dybere end en række nyhedsklip.«

Aah. “æstetisk pondus” … “kreative og nyskabende”, pretentious, moi? Ah, l’esthetique pouf-pouf sur la Seine! La marche futile! Quelle couleur! Nu nærmer vi os sagens kerne.

I filmen anvender Geert Wilders også fem vers fra Koranen, som bliver sat ind i en nutidig sammenhæng med billeder fra nyere terroranslag i Vesten.

»Han ser bort fra en masse islamisk fortolkningshistorie af disse vers og den nærmere historiske sammenhæng hvorunder de opstod,« siger Thomas Hoffmann.

Oui, monsieur Hoffmann, men spørgsmålet er måske om jihadisterne også ser bort fra denne fortolkningshistorie?

[…] Han mener, at filmen er dybt tendentiøs i sin omgang med netop Koran-versene.»Det jo ikke tilfældigt, at han har fundet et vers, som i sin engelske oversættelse anvender ordet terror. Men det betyder, at man skal jage en skræk i livet på folk. Men her fremstiller han det som, at verset har en politisk agenda, altså at muslimer skal anvende det politiske apparat terror,«

siger Thomas Hoffmann.

Thomas Hoffmann, hvorfor ikke tage med et af flyvevåbnets transportfly ned til bjergområderne i Afghanistan og fortælle jihadisterne at de tager helt, helt fejl når de bruger Koranvers til at legitimere deres ugerninger? Og så måske en tur til Tora Bora City for at opfordre de lokale til at hjælpe jihadisterne på rette vej?

[…]Han peger også på eksemplet med, at folk får huden flået af i brændende flammer.

»Her antyder han, at nok hud, som brænder i forbindelse med en bombesprængning, men det er et helt trivielt vers, som handler om, hvad der foregår i Helvede, når folk er døde. Helvede forbindes med ild og det er et helt klassisk nærorientalsk billede, som også anvendes i Biblen. Geert Wilders bruger alarmistisk effektjageri, når han tager sådan et vers, da han spiller på chokeffekten i de barske vendinger.«

Så problemet er at Wilders vælger de helt forkerte vers, som slet, slet ikke er repræsentative for Koranens holdning til fjender og ikke-muslimer?

Endelig anvender Geert Wilders også det kendte vers om, at man skal dræbe sine fjender, som også Hizb-ut-Tahrir har anvendt i Danmark.

»Det er også et ubehageligt vers, som omhandler de mekkanske modstandere, som dyrkede flerguderiet, som Muhammed var i krig med. Det var ikke jøder eller kristne, som han mente, at man skal slå ihjel.«

Nej, jøder og kristne fik jo også tilbuddet om alternativt at omvende sig, eller leve en ydmygende tilværelse som dhimmier:

Sura 9 (Omvendelse) vers 29
Bekæmp dem, som ikke tror på Gud og den yderste dag, og som ikke forbyder, hvad Gud og Hans udsending forbyder; og blandt dem, der har fået Skriften, skal I bekæmpe dem, der ikke bekender sig til den sande religion, indtil de kuet er rede til at betale skat!

Hvorfor nævner Hoffmann ikke dette?

Thomas Hoffmann mener, at mange muslimer faktisk allerede følger Geert Wilders opfordring til at rive de barske sider ud af Koranen.

»Det sker allerede i overført betydning, idet mange muslimer ved hjælp af fortolkning og ved at modstille de vers med mere forsonende vers er i gang med at nedtone disse ubehagelige vers. Den fortolkningskamp står om nogen steder i den muslimske verden og også i Vesten, hvor vi også driver muslimer ind i den, ved at kræve, at de tager stilling til disse vers.« Ekspert: Anti-klimaks for koran-film

– Og udsigterne til at dette vil betyde at vores fred og frihed ikke længere vil være truet af islam, de har hvilken tidshorisont?

Tendensen i medierne er klar: Der er alt, alt galt med Fitna og Wilders, og dette er langt mere væsentligt at beskæftige sig med, end den virkelighed som filmen skildrer (LFPC).

I mellemtiden 600 km østpå……….

Die satanischen Verse” von Salman Rushdie werden an diesem Sonntag im Hans Otto Theater (HOT) in Potsdam uraufgeführt. Initiator der mutigen Weltpremiere ist der 48-jährige Intendant Uwe Eric Laufenberg. Falls es vor oder während der Aufführung zu Zwischenfällen komme, werde die Polizei verstärkt Kräfte im Einsatz haben, bestätigte eine Polizeisprecherin am Donnerstag entsprechende Medienberichte.
– A Muslim leader in Germany called Friday for calm before the premiere near Berlin of a stage play based on The Satanic Verses, the controversial novel by Indian-born author Salman Rushdie. Though Rushdie’s content was “insulting” to Islam, “despite the common misconception, the majority of the world’s Muslims have rejected censorship,” said Aiman Mazyek, general secretary of the Central Council of Muslims. (fotoserie)

“Satanische Verse” im Theater Potsdam & Muslim leader advises calm over Satanic Verses play in German – der skal nok blive rigeligt med Fitna i den kommende tid, så bare rolig nu: Hizb ut-Tahrir indkalder til stormøde. Og mens DR Nyheder havde ombestemt sig og klip fra Fitna, interview med Kjærsgaard og Vestager, havde reservatet SVT Rapport en a helt anden taktik – at ignorere det hele. En ikke-nyhed når laksefiskeriet er begyndt i Mørum åen, Allsvenskan sæsonen begynder, madpriserne er steget og Ohly mødes med Sahlin. Ak ja, dengang SVT bestemte hvordan virkeligheden så ud. “Eurodhimmis” som Robert Spencer skriver idag.

»More than one in five babies in the UK is born to a migrant mother«

More than 20 per cent of babies in Britain are born to immigrant mothers, figures revealed yesterday. In London, over half of children are born to mothers who hail from abroad. Daily Mail

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

6 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Lars
Lars
13 years ago

Ritzau er ikke en uafhængig organisation; det er en fejlagtig antagelse. Ritzau er bemandet med journalister. Ritzau er ræverød.

Janne
Janne
13 years ago

Kære Snaphane(r) Kan I så se at få lavet noget markedsføring. Jeres side er noget af det mest interessante og nødvendige der findes på nettet. Hvor ser man ellers jeres form for tekst- og kommunikationsanalyse af samtlige medier og kulturfænomener i dag – set fra en ikke politisk korrekt vinkel? En vinkel der ikke er skolet og slebet af på dekonstruktive studererkamre på KU eller RUC. Set fra en dansk og helt enkel vinkel, totalt barberet for slesken for multikultur og anden sekterisk Keld Holm, Uffe Ellemann Jensen og Politiken-agtig Danmarksfjendsk virksomhed. Sådan et kritisk “Nettidsskrift” som Snaphanen fortjener meget… Read more »

Kristoffer Mogensen
Kristoffer Mogensen
13 years ago

Wilders’ film fortæller ikke noget nyt, den konstaterer bare en gældende virkelighed. Hvordan den paa nogen maade kan krænke de rettroende muhammedanere, det forstaar jeg ikke, da den fortæller om en væsentlig maade den tro manifesterer sig paa i vore dage. Det mærkværdige er det vestlige hysteri. Der lader til at være en omsiggribende, hæmningsløs angst for tosserne og psykopaterne. Egentlig sigende, at man ved selv samme angst alligevel erkender at modstanderen er drevet af vanvid, snarere end fornuft.

Hip Hop
Hip Hop
13 years ago

Nordjyske: “Westergaard vil lukke SIAD-hjemmeside Kurt Westergaard føler sig misbrugt og vil nu bede om at få Stop Islamiseringens hjemmeside lukket. Tegneren Kurt Westergaard vil bede webfirmaet enavn.dk om at lukke foreningen Stop Islamiseringens (SIAD) hjemmeside. Det siger han, efter at firmaet har meldt ud, at man er parat til at lukke siden, hvis tegneren, hans advokat eller fogedretten henvender sig. – Jeg står over for et så stort misbrug rundt omkring, at jeg ikke har nogen chance for at stoppe det hele. Men de steder, hvor jeg kan, vil jeg gøre det, siger Kurt Westergaard til Ritzau fredag aften.”… Read more »

Hip Hop
Hip Hop
13 years ago

Med Roses afgang fra JP begynder avisen sin langsomme afstandtagen til sit eget projekt. Nu venter bladhuset i Viby bare på at få lagt Kurt Westergaard i graven (må han får et langt liv), så avisen kan få lukket Muhammed-sagen.

Det begynder at se sort ud for islam-kritik i mainstream media. Genoptrykningen af Westergaards tegning var muligvis det sidste pip.

Herefter følger tavshed.

Hip Hop
Hip Hop
13 years ago

Angående JP’s vinkel på Fitna. Flemming Rose er på vej væk fra avisen:

http://politiken.dk/indland/article488552.ece