1
apr
Seneste opdatering: 1/4-08 kl. 2325
13 kommentarer - Tryk for at kommentere!

indtraf med Overhusets¬†rapport i dag. Men sp√łrgsm√•let er, var det tids nok at den¬†n√•ede at komme¬† p√• bordet? Jeg tvivler. Klokken er i England i bedste fald fem minutter i tolv, og her er¬†det ikke boliger, arbejde og hospitalspladser, ¬†jeg t√¶nker p√•, men social “uro” i enhver grad.¬†Kronisk.

Storbritannien er et eksperimentarium der er l√łbet l√łbsk. Danmark er slet ikke i en sammenlignelig situation med Storbritannien, hvad ang√•r antallet af indvandrere og myndighedernes evne til at styre dette. Her taler man om en nettotilvandring p√• 190.000 personer √•rligt i de kommende √•r, men for 2006 alene var tallet mere end 300.000, en tredobling af tallet fra de tidlige 1990’ere. De fleste burde kunne sige sig selv at dette er en katastrofe under opsejling, men at det er en rapport udgivet af et udvalg under Overhuset der nu ogs√• sl√•r alarm, kunne m√•ske v√¶re nyttigt at have i bagh√•nden i debatten herhjemme: Der er gr√¶nser for hvor mange mennesker de europ√¶iske lande kan aftage, og denne debat kan ikke undg√•s ved at s√łge d√¶kning bag ‘anst√¶ndighed’ og beskyldninger om ‘racisme’. Bem√¶rk, at rapporten taler om en belastning af det britiske samfund ud fra antal, og vistnok ikke medregnet religi√łse og kulturelle komponenter. Dette kommer bare oven i. Hvad bliver konsekvenserne for det √łvrige Europa, hvis Storbritannien og Sverige bukker under engang i dette √•rhundrede? (Steen/LFPC)

Today’s report on immigration from the House of Lords Economic Committee strikes a devastating blow against years of blatant government propaganda. It rejects outright the Government’s argument that a high level of immigration is of economic benefit to the UK.

This is exactly what we in Migrationwatch have been saying for at least three years in the teeth of opposition and, indeed, insults from the immigration lobby.

Now, at last, after the first major inquiry of its kind in this country, our view has been endorsed by the considered verdict of one of the most heavyweight committees of Parliament, including, as it does, two former Chancellors, a former Governor of the Bank of England, and several distinguished economists as well as captains of industry and finance. The committee’s findings are devastating.

Sir Andrew Green:  Devastating demolition of the case for mass immigration

  Rondellhunden blir musikal i Köpenhamn

Lars Vilks t√§nkte f√∂rst s√§tta upp sin musikal “Dogs” i Sverige. Nu √§r det klart att historien om Muhammedkarikatyren spelas i K√∂penhamn.‚Äď De √§r lite mer frispr√•kiga p√• andra sidan Sundet, s√§ger Lars Vilks.
Sedan publiceringen av Lars Vilks karikatyrteckning av profeten Muhammed som rondellhund har Lars Vilks utsatts för flera dödshot, och många av hans föredrag har ställts in på grund av säkerhetsrisker. Sedan några månader tillbaka arbetar han med en scenuppsättning om händelserna efter publiceringen av rondellhunden.
Först var tanken att sätta upp musikalen i Sverige, men Lars Vilks hittade ingen lokal. Senare i vår har musikalen istället premiär i Köpenhamn, på en än så länge hemlig scen.
‚Äď Det h√§r blir ju omedelbart riskabelt. Men Danmark √§r vana vid lite h√•rdare tag, s√§ger Lars Vilks.¬† [..]Lars Vilks har skrivit texterna tillsammans med synthgruppen Neurobash, och s√∂ker en dialog ‚Äď men inte en f√∂rsoning ‚Äď med dem som reagerat.
‚Äď Det finns ingenting att f√∂rsona. Ingenting √§r s√• heligt att det inte f√•r uts√§ttas f√∂r h√§delse, s√§ger Lars Vilks. Sydsvenskan

 Bogtips

Det er f√• b√łger der bevarer deres aktualitet usv√¶kket, men det er f√¶rre der bliver n√¶rmest¬†mere aktuelle med √•rene. En s√•dan er¬† Roland Huntfords “The New Totalitarians” fra 1972. Idag har det svenske¬† system f√•r en mere magtfuld storebror – EU, s√• meget desto mere¬† grund er der til at l√¶se denne fremsynede og sp√¶ndende bog. ¬†Den findes faktisk at “ladda ner fr√•n n√§tet” , alle 350 sider i pdf. Jeg fors√łgte, og den¬† er der. ¬†Kr√¶ver kun man installerer en Bit Torrent Klient som Azureus,¬† Utorrent eller Bit Torrent 6.0.3.

totalitarians.jpg 

 (man kan  også bede  sit lokale  bibliotek  bestille den hjem, eller  være  heldig at finde den på Antikvariat.net til en 50ér, som jeg  var for et par  år siden).

Ulf Nilson: Skyggen fra -68

Uret gik p√• mange m√•de¬†i st√• cirka¬† 1975. I Danmark griner¬† n√¶sten alle, n√•r¬† SF kalder sig “progressivt”. Hvis der er et ord halvfjerdserne¬†gnaskede fri ¬†for enhver¬†betydning ! Samme sk√¶bne der er ved at overg√• et¬† godt ord som¬†“humanisme”…..¬†men ej¬†i¬†Sverige. De s√•kaldt borgerlige k√¶mper stadig¬† for at f√• et eget sprog (G√∂ran Skytte: De m√•ste hitta ett eget borgerligt spr√•k), frigjort fra vulg√¶rmarxistiske fraser, ¬†som ogs√•¬†redegjort detaljeret¬†for i bogen ovenfor. For 36 √•r¬† siden (!)

År 69, vill jag minnas, sa en gammelsosse, Gunnar Sträng, att nu var alla viktiga reformer egentligen genomförda. Samtidigt utbröt med Olof Palme som påblåsare, den värsta lagstiftningskarusellen i historien. Riktningen var evigt densamma: fler regler, mer så kallad jämlikhet, mer kollektiv och som en självklar följd mindre individuell frihet.

Mot slutet p√• 1973 b√∂rjade, sedan Salvador Allende st√∂rtats (jag f√∂ljde spelet p√• plats i Santiago) den v√§ldiga flyktinginvandring som gjort Sverige multikulturellt. I dag har S√∂dert√§lje l√•ngt fler irakier √§n hela USA – ja, √§n h e l a det USA som onekligen √§r skuld till kriget. Detta √§r en skam f√∂r USA men onekligen ocks√• ett problem f√∂r S√∂dert√§lje, som sedan l√§nge har problematiska invandraromr√•den d√§r brandk√•ren m√•ste ha poliseskort om man v√•gar f√∂rs√∂ka sl√§cka br√§nder i vissa omr√•den. Kort sagt har n√•gonting sp√•rat ur. Inte p√• grund av invandrarna, men p√• grund av att det svenska systemet – √∂verv√§ldigat och inflexibelt – har misslyckats med att integrera “de nya”.
Att det knappast är tillåtet att ha kritiska synpunkter utan att bli stämplad som rasist, gör inte problemet mindre, snarare tvärtom.

Sverige är (olyckligtvis för oss) ett av de få länder där skuggan från 68 vilar tung, men världen i stort klarade sig bra, så det är bara att köra vidare

I Sverige vilar skuggan från -68 tung

¬†Vi er alle Nyrup’er

 Af Hans Hauge

Hvis man afviser Wilders’ film, m√• man logisk nok ogs√• nu tage afstand fra Muhammed-tegningerne og Salman Rushdie

¬†GEERT WILDERS “Fitna” er blevet en befrielse for alle dem, der blev fanget af Muhammed-tegningerne. Nu kan de nemlig alle sige som Nyrup (S), Uffe Ellemann-Jensen (V) og T√łger Seidenfaden. De er sluppet ud af rollen. Alle stod bag Rushdie. Halvdelen bag Muhammed-tegningerne. Ingen bag Wilders undtagen DF. S√• nu er systemet genoprettet.Realpolitikken r√•der. Vi er alle svenskere.¬† (Kurt Westergaards tegning af Wilders)

bin_2.BMP

F√łrst kom Salman Rushdies “De sataniske vers”. Alle – p√• n√¶r en r√¶kke muslimske lande, ledere og forfattere – var enige om, at man skulle beskytte Rushdie, ytringsfriheden, demokratiet og s√• videre.

¬†VI FIK L√ÜRT ordet “fatwa”. Rushdie m√•tte g√• under jorden.

D√łdstruslerne kom. Og det hele var nyt for os. Og sp√¶ndende. Vi stod sammen mod fjenden. Der var konsensus.Kun Nyrup kludrede lidt i det, men i dag g√łr alle, som Nyrup gjorde dengang. Vi stod ogs√• sammen den 11. september 2001. Da var vi alle, som Nyrup, amerikanere – men det var vi ikke ret l√¶nge. Ret hurtigt blev vi – og Nyrup – igen anti-amerikanske.

 Så kom gentagelsen. Værk nummer to: Muhammed-tegningerne.

Og historien gentager altid sig selv som karikatur. Vi delte os nu efter anskuelse: Halvdelen af forsvarerne af ytringsfriheden faldt fra, og de faldt over h√łjrefl√łjen medmantraet: Ytringsfrihed, men ? De begyndte nu at bekende sig til respekt over for islam.

De havde det problem, at de godt kunne se, at der ikke var forskel p√• “De sataniske vers” og Muhammed-tegningerne, men de opfandt blot en. De argumenterede for deres politiske synspunkter med √¶stetiske argumenter. De sagde, at tegningerne var d√•rlige, og de oph√łjede den postmodernistiske roman “De sataniske vers” til et stort kunstv√¶rk og det p√• trods af, at de ellers selv var kritiske over for det postmodernistiske.

Argumentet om kunstnerisk kvalitet er absurd. For det ville logisk set medf√łre, at havde tegningerne i Jyllands-Posten v√¶ret “kunstneriske”, smukke eller smagfulde, ville det have v√¶ret i orden at bringe dem. Da en anerkendt kunstner som Lars Vilks lavede sine Muhammed som hund-tegninger, blev det kunstneriske argument afsl√łret som falsk. De forsvarede ham nemlig ikke.

Nu er det dog s√•dan, at et v√¶rks reception er fuldst√¶ndig uden sammenh√¶ng med v√¶rkets intention og v√¶rkets √¶stetiske v√¶rdi. Det er ikke produktionen, men receptionen, der betyder noget, og det er den sidste, som till√¶gger v√¶rket v√¶rdi eller betydning. Det var kun de f√¶rreste, der kendte Rushdie f√łr fatwaen mod ham. Den og ikke hans romaner eller hans evner gjorde ham til en verdensber√łmt forfatter. S√•dan virker x-faktoren overalt.

¬†Man kunne sige, at Theo van Goghs film “Underkastelse” var det tredje v√¶rk. Det f√łrte til hans d√łd, og til at forfatteren og politikeren Ayaan Hirsi Ali fik Rushdies sk√¶bne. Den afstedkom en vis debat, men det var kun det borgerlige Danmark, der forsvarede Hirsi. I dag finder Naser Khader, at denne film var et kunstv√¶rk.

Heldigvis kom Geert Wilders’ film, og nu kunne stort set hele det officielle Danmark endelig sige, at Wilders’ film er unuanceret, smagl√łs og en provokation. Det samme sagde de i Iran. Igen m√• man sp√łrge: Hvis Wilders’ film havde v√¶re nuanceret, ville den s√• v√¶re acceptabel? N√•r de politiske partier laver film op til et valg, er de s√• nuancerede? Hvis de afviser Wilders’ film, m√• de ogs√• nu tage afstand fra Muhammed-tegningerne. De m√• fortryde og lave en omvendt S√łvndal. Hvis Fitna havde v√¶ret √¶stetisk, ville den s√• v√¶re o.k.?

OG HVAD PROVOKATION ang√•r: Jamen, har regeringen ikke netop ansat Mads √ėvlisen til at dele penge ud til kunst, der er provokerende? S√• m√• “Fitna” v√¶re stor kunst. Den s√¶tter endog problemer under debat! Men nej. De mener ikke, hvad de siger, og siger ikke, hvad de mener.

Der er igen konsensus. Og med modsat fortegn. Tingene er vendt p√• hovedet. Hvor f√łr hele det officielle Danmark var enige om at st√łtte Rushdie og forsvare ham og ytringsfriheden, p√• n√¶r en lidt forvirret Nyrup, s√• er de alle nu blevet Nyru’per. Den gamle alliance er genoprettet. Dansk Folkeparti er igen ikke stuerent.

¬†Og dog. Der er m√•ske en forskel. Der er noget, der ikke helt passer. Naser Khader har ganske vist ford√łmt filmen, som man b√łr, men han har dog ogs√• kaldt den hollandske regering for nogle t√łsedrenge. M√•ske tegner der sig en ny alliance mellem Pia og Naser. Hvorfor ikke? Alle partier skifter jo mening for tiden.

¬†Hans Hauge er dr.phil og lektor ved Aarhus Universitet” i¬†¬† KrD

**************************

Kurt Westergaard:”Jeg har ikke selv set Wilders film, s√• jeg kan hverken tale for eller imod den. Tegningen skal opfattes som en st√łtte til Wilders ret til at f√• sine synspunkter frem,” siger Kurt Westergaard.

Camre  vil ikke være  med i de  anstændiges  englekor:

PRESSEMEDDELELSE

Camre vred over at blive taget til indtægt for Europaparlamentets formands afstandtagen fra Wilders film

Dansk Folkepartis europarlamentariker, Mogens Camre, er vred over, at Europaparlamentets formand Hans-Gert P√∂ttering i forbindelse med offentligg√łrelsen af Geert Wilders film ‚ÄĚFitna‚ÄĚ har taget hele Europaparlamentet til indt√¶gt for, at islam ikke er en voldelig religion og har lagt afstand til Wilders film.

– Han taler ikke for mig. Det minder mig om noget fra Den √ėverste Sovjet, hvor formanden bare per automatik kunne regne med, at hans synspunkt var delt af alle de andre medlemmer, siger Mogens Camre.

– Jeg vil ikke tages til indt√¶gt for, at islam ikke er en voldelig religion, n√•r der hver dag foreg√•r blodige voldshandlinger i islams navn og tillige talrige grove menneskerettighedsovertr√¶delser mod mennesker i den muslimske verden. De r√¶dselsv√¶kkende meningstilkendegivelser, som Wilders film indeholder, frems√¶ttes “live” af Irans pr√¶sident, hr. Almadinejad og en r√¶kke fremtr√¶dende imamer, og det forekommer n√¶rmest komisk, at P√∂ttering mener bedre at vide, hvad islams m√•l og midler er, end islams egne talsm√¶nd. At de holdninger, de islamiske talsm√¶nd frems√¶tter i filmen skulle v√¶re udtryk for nogle “dybe religi√łse f√łlelser”, som P√∂ttering h√¶vder, er ganske absurd. De udsagn og de citater fra koranen, som gengives i filmen, er s√•dan, at de kun kan ford√łmmes.¬†¬†

– Jeg vil p√• enhver m√•de st√łtte Geert Wilders, hvis film er helt n√łdvendig for forst√•elsen af den kulturkl√łft, der eksisterer mellem Vesten og islam, siger Mogens Camre.

– Mogens Camre er overbevist om, at flere europaparlamentarikere f√łler, at P√∂ttering gik for vidt, da han p√• vegne af hele parlamentet udtalte sin afstandtagen fra Wilders film.

– Jeg ved ikke, om P√∂ttering taler p√• vegne af et flertal i Europaparlamentet, men han m√• i hvert fald vente til et s√•dant flertal rent faktisk udkrystalliserer sig i form af en afstemning, f√łr han udtaler sig. S√• vil vi, der ikke er enige i synspunktet, ogs√• have mulighed for at fremkomme med vore synspunkter, siger Mogens Camre.

0 0 vote
Article Rating


Don√©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

13 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
JensH
JensH
13 years ago

Hov, jeg glemte linket til JP’s kronik:

http://jp.dk/meninger/kronik/article1308304.ece

JensH
JensH
13 years ago

@steen Men nu til noget helt andet. Docent ved G√∂teborgs Universitet, Alf Ronnby, har i dag beg√•et en kronik i JP, hvori han gennemg√•r alle Reinfeldts problemer med svigtende st√łtte til regeringen i meningsm√•lingerne hinsidan. Naturligvis ikke et ord om den f√łrte udl√¶ndingepolitik, men han kommer dog ind p√• migrationsminister Tobias Billstr√∂ms manglende licensbetaling til SVT. I den forbindelse skriver vores Svenske docent: “En i√łjnefaldende forskel er, at alle fratr√•dte er kvinder p√• n√¶r √©n, forsvarsminister Mikael Odenberg. De m√¶nd – Billstr√∂m, Schlingmann og Borg – som har samme forseelser p√• samvittigheden som de afskedigede kvinder, har f√•et lov til… Read more »

JensH
JensH
13 years ago

@LFPC 6 Steen Okay, nu t√¶nkte jeg ikke p√• “v√¶ddem√•l” i form af at der skulle satses faktiske penge, men mere et slags ‘symbolsk’ v√¶ddem√•l i en tr√•d, hvor hver enkelt debatt√łr gjorde rede for hvorfor de hver is√¶r mente at situationen var v√¶rst i et specifikt (vest)Europ√¶isk land. Men jeg har noteret mig jeres argumenter imod, og ‘tr√¶kker mit forslag tilbage’. Grunden til, at jeg opponerede lidt p√• jeres fremh√¶velse af UK og Sverige er ikke fordi jeg synes disse lande har sucess med deres multikulturelle eksperiment, men der er ved gud ogs√• andre lande der har deres problemer.… Read more »

LFPC
13 years ago

Jeg tror ogs√• s√•dan et ‘uanst√¶ndigt’ v√¶ddem√•l kunne blive vanskeligt at afg√łre vinderen af, i og med at enhver uro √©t sted kan forplante sig s√• hurtigt som en SMS eller email til resten af Europa. En begivenhed √©t sted s√¶tter et forl√łb i gang et andet sted … skuddet i Sarajevo igen. Jeg ‘h√•ber’ ganske uanst√¶ndigt, at n√•r det engang futter, vil det v√¶re klart og tydeligt i et af disse kandidatlande, fordi den p√¶dagogiske l√¶re kunne v√¶re guld – se hvad dhimmitude har medf√łrt. Nu har vi g√•et foran resten af verden og (mere eller mindre fortjent) f√•et… Read more »

JensH
JensH
13 years ago

Nu har PM Gordon Brown reageret p√• denne immigration-report, og han har valgt at indtage den virkelighedsresistente linje: ‚ÄúGordon Brown says immigration is good for the UK and has rejected suggestions that an annual limit is needed.‚ÄĚ http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/politics/7324485.stm Til Steen/LFPC: I skriver om “konsekvenserne for det √łvrige Europa, hvis Storbritannien og Sverige bukker under engang i dette √•rhundrede?”. Hvad med her p√• Snaphanen at arrangere et “v√¶ddem√•l” om hvilket Europ√¶iske land der bliver det f√łrste, som bukker under for multikultur og indvandring. I kunne jo √•bne en ny tr√•d, hvor hver enkelt debatt√łr kunne give en begrundelse for sit valg.… Read more »

Jonny
Jonny
13 years ago

I texten har det råkat bli Hutford, men som bilden av boken visar ska det vara HuNtford.
En sökning på nätet visade att det finns översättningar till både svenska och danska:

Fagre ny Sverige: Demokrati eller demokratur
Overs. Ib Christiansen
K√łbenhavn : Erichsen, 1972

Det blinda Sverige
Stockholm : Tema, 1972

men det brukar ju ofta vara att föredra att läsa på originalspråket!

Lustigt nog fann jag √§ven denna publikation med samma titel (lite av en tanke…):
The new totalitarians: social identities and radical Islamist political grand strategy / Douglas J. Macdonald
Strategic Studies Institute, U.S. Army War College
http://www.strategicstudiesinstitute.army.mil/pdffiles/PUB753.pdf

2008
2008
13 years ago

“Nogen klar og umisforst√•elig r√łst er KW ikke…”

Det er jeg fuldkommen enig i. Det er ikke nogen nemt aflæselig tegning, og det er Muhammed-tegningen på sin vis heller ikke. For hvad betyder det, at Muhammed selv eksploderer? At Muhammed bliver offer for sin egen ondskab? Eller fanatikeres misforståelse af religionen?

LFPC
13 years ago

Godt set. Min f√łrste indskydelse var at KW pr√łvede at distancere sig fra Wilders, m√•ske udl√łst af samme pres som fik Rushdie til p√• et tidspunkt at erkl√¶re sig vendt tilbage til islam, noget der ikke hjalp ham en disse hos hans forf√łlgere, og som han senere fortr√łd bittert. Nogen klar og umisforst√•elig r√łst er KW ikke, men man m√• nok pr√łve at s√¶tte sig ind i hans hverdag for at forst√• hans udmeldinger. Afg√łrende for denne tegning m√• det v√¶re, at bomben tydeligvis ikke er ‘en del af’ Wilders, det er ikke hans eget eksplosive potentiale, men noget der… Read more »

2008
2008
13 years ago

PS: Ovenstående er skrevet uden at kende Kurt Westergaards udlægning af sin Wilders-tegning.

2008
2008
13 years ago

Kurt Westergaards tegning af Geert Wilders er mere subtil, end den f√łrst syner. Den er ikke umiddelbart et kn√¶fald for islamister eller apologeter. Westergaard g√łr endnu engang brug af bomben med den islamiske trosbekendelse. Men hvor bomben med trosbekendelsen p√• Westergaards Muhammed-tegning synes faldet ned i religionsstifterens turban, f√•r Geert Wilders p√• Westergaards ny tegning n√¶rmest kastet bomben i nakken. Det lader sig tolke som en kritik af islams voldsparathed, og dermed placerer Westergaard sig ad omveje p√• linje med Wilders! Der jo ogs√• i Fitna f√łrst og fremmest kritiserer islams voldsparathed og -potentiale. Placeringen af bomben i nakken p√•… Read more »