13
jun
Seneste opdatering: 13/6-08 kl. 1729
5 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Et “stort nej” if√łlge Radioavisen kl 14. “Intet mirakel kan √¶ndre det” (Mette Fugl) Pt. 45 % ja , 54 % nej.

Irerne vil ikke vide af den ny EU-forfatningstraktat, Lissabontraktaten. Det siger Irlands justitsminister, Dermot Ahern fredag. Der er tale om et uofficielt resultat, men det ventes at blive bekræftet af valgtilforordnede senere.

– Det ser ud til at blive et nej, sagde Dermot Ahern fredag i en direkte tv-transmission og kaldte resultatet “skuffende.”

Nej i 43 valgkredse
Ahern baserede sine konklusioner p√• forel√łbige stemmeopt√¶llinger, som det statslige irske tv RTE samlede sammen p√• baggrund af meldinger fra valgobservat√łrer og forel√łbige resultater. De viser, at nej-siden f√łrer i hovedparten af Irlands 43 valgkredse, mens traktatens tilh√¶ngere kun f√łrte klart i nogle f√• valgkredse. Resultatet bliver et h√•rdt slag for EU. Alle medlemslande skal nemlig godkende traktaten, f√łr den kan tr√¶de i kraft. DR Online

‚ÄúHan √•kte hem genast n√§r han fick PUT‚Ä̬†¬†¬†¬†( permanent uppeh√•llstillst√•nd )

En f.d. asyls√∂kande, som jag var ombud f√∂r, ringde mig h√§romdagen. Han och hans familj ville g√§rna att jag skulle komma och h√§lsa p√• dem i den lilla mellansvenska stad d√§r de nu bor sedan n√•gra √•r efter n√§ra sex √•rs v√§ntan p√• att f√• uppeh√•llstillst√•nd (PUT). Mannen, vi kan kalla honom K, √§r statsl√∂s palestinier fr√•n Saudiarabien och h√∂r till den ganska lilla skara asyls√∂kande som helt enkelt inte kan avvisas √§ven om de inte skulle ha asyl- eller skyddssk√§l, eftersom landet inte tar emot en icke-medborgare som varit borta l√§ngre √§n sex m√•nader. […]
Jag frågade K hur det gått för M, en irakisk man som vi också kom att hjälpa och som fick PUT för några år sedan. Då skrattade K gott och sa att M bor nu i Malmö och att han har gift sig med en kvinna från Irak. Och så sa han det, som så många andra också har sagt och säger:

‚ÄúS√• fort han fick PUT s√• √•kte M tillbaka till Bagdad. Han har ju sl√§kt d√§r och han l√§ngtade hem och han ville hitta en kvinna att gifta sig med och h√§mta hit. S√• √§r det m√•nga som g√∂r. S√• fort de f√•r PUT s√• reser de tillbaka till Irak. De skrattar √•t svenskarna som tror p√• alla historier, de vill bara ha PUT och ett bra liv i Sverige och f√• pengar f√∂r ingenting och de reser tillbaka utan problem.‚Ä̬†¬†¬† Merit Wager¬† (der har arbejdet i PUT branchen)

Mental klaustrofobi: ¬ĽEthvert menneske p√• jorden fik ret til asyl i Danmark¬ę

Af HENRIK GADE JENSEN

En ny bog gennemg√•r den danske udl√¶ndingepolitik fra 1983-2008. Den viser, at folketingsflertallet og mediedanmark indtil 2001 levede i et konstrueret univers, hvor intet kunne √¶ndres p√• den f√łrte politik. Bogen gennemg√•r ud fra aviserne og Folketingets forhandlinger de seneste 25 √•rs debat om udl√¶ndingelovgivningen i Danmark. Det er n√¶sten som en 600 siders citatsamling, fordi forfatteren bringer lange og fyldige referater, men der er tale om grundig dokumentation, og Morten Uhrskov Jensen gengiver debatten fair, sobert og upolemisk.

Morten Uhrskov er historiker og adjunkt på Ordrup gymnasium og dertil national- eller værdikonservativ, hvorfor hans sympati må ligge blandt indvandrerkritikerne, men forfatteren moraliserer ikke.

Dårlige argumenter
Bogen begynder i 1983, hvor en markant ny udl√¶ndingelov vedtages, der giver hvert menneske p√• jordkloden ret til asyl i Danmark. Forfatteren antyder, at Socialdemokratiet gik med til den ny udl√¶ndingelovgivning, der var i klar modstrid med tidligere S-politik, for at genere Schl√ľter-regeringen ligesom i NATO-politikken.

Bogen er en guldgrube for dårlige argumenter, fejlslutninger og insinueringer fra 25 års udlændingepolitik. Indtil 2001 består den dominerende diskurs i at gentage moralsk banale antagelser og derfra slutte uden mellemregninger til specifikke og kontroversielle konklusioner om dansk udlændingelovgivning.

Der optræder en lang række mantraer i diskursen: Det humanitære, bekæmpelse af racisme, menneskesynet, tonen, der tilsammen fungerer som jokere i debatten og stikker alle andre hensyn.

Associationer
Der opbygges associationsk√¶der, som n√•r det mindste pip mod for mange flygtninge/indvandrere i 1980’erne knyttes til xenofobi, racisme og nazisme. Kritik af ukontrolleret indvandring g√łres til √©t med j√łdeforf√łlgelser. Der tales fast om “raceuroligheder”, n√•r der ytres protester.

Da flertallet af politikere og journalister lever inden for samme associationsramme, bliver indlæg oftest til selvbekræftelser og gentagelser. Det meste er ren jargon. Og da jargonen langsomt går af mode efter 2001, fremstår den i dag oppustet og selvbedragerisk.

Et par borgerlige ordf√łrere argumenterer sobert ved at p√•pege, at hensyn og humanisme er to-sidet og retter sig mod flygtninge, men ogs√• mod hensynet til landet og befolkningen. Men den r√łst overd√łves fuldkomment. Det er kun Fremskridtspartiet/Dansk Folkeparti, der ukueligt modsiger diskursen og fors√łger at opbygge en anden jargon.

Journalisters moraliseren
Der er ogs√• mange eksempler p√•, hvordan journalister svigter deres neutrale position og overgiver sig til moraliseringer. ¬ĽHvorfor skulle jeg tro p√•, at dine p√¶ne holdninger ikke bare er noget, du p√•st√•r,¬ę sp√łrger journalist Lene Fr√łslev i 1987 socialdemokraten Vibeke Storm Rasmussen, der havde ytret sig kritisk over udviklingen i en rapport.

Underforst√•et: Du er nok racist og fremmedhader uden at sige det. Niels Ufer skrev √•benlyst journalistik direkte for at √¶ndre p√• politikken, og det blev h√¶dret. En ordstyrer i DR kaldte alle danskere for h√¶nger√łvsracister.

Når man i dag i 2008 med bogen her kan genoplive debatten, giver det mental klaustrofobi. Var debatten virkelig så indelukket, snæver og perfid? Bogen kan læses som en lidelsesfuld Moskva-proces mod danskerne, der permanent beskyldes for racisme og fremmedhad.

Konstrueret univers
Folketingsflertallet og mediedanmark levede ind til 2001 i et konstrueret univers, hvor intet kunne √¶ndres, retligt eller moralsk, p√• den f√łrte politik. Set med 2008-√łjne en m√¶rkelig fatalisme p√• linje med mennesker, der venter p√• ragnarok uden at ville √¶ndre retningen.

P√• mange m√•der er bogen et tilf√łjet kapitel til Barbara Tuchmanns bog ‚ÄĚThe March of Folly‚ÄĚ, t√•belighedernes march, hvor Tuchmann skildrer kulturer, der med √•bne √łjne g√•r undergangen i m√łde.

Bogen mangler især den akademiske debat, som den blev præsenteret af eksperter og forskere. Det kunne der let skrives 600 sider mere om.

Forfatteren har if√łlge Morgenavisen Jyllands-Posten f√•et betalt et halvt √•rs orlov fra gymnasiel√¶rerjobbet af Dansk Folkeparti til at skrive bogen, og det burde v√¶re anf√łrt i forordet, men det √¶ndrer ikke p√• sandhedsv√¶rdien af det sagte. Samtidig er det vist f√łrste gang, at der er kommet noget fornuftigt ud af de millioner, som partierne suger ud af statskassen til eget brug.

Morten Uhrskov Jensen: Et delt folk , Dansk udlændingepolitik 1983-2008 612 sider, 248 kr.Forlaget Lysia Er udkommet

0 0 vote
Article Rating


Don√©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

5 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Vivian Clayborn
Vivian Clayborn
12 years ago

Godt gået Irland.

Hvad g√łr EU nu? Respekterer de Irlands nej?

PB
PB
12 years ago

Den er der sikkert mange Talking Heads der vil l√¶gge sig i sporet af den kommende tid , hvilket understreger hvor vigtig modstand mod “monsteret” er, hele tiden.
Nu er det festdag, Irsk √łl er indk√łbt og n√•r det er slut g√•r turen mod den Irske pub.

Gert
Gert
12 years ago

Sådan, Irland!

Matti från Finland
Matti från Finland
12 years ago

OK , mina fårhagor blev inte realiserade. Men Dublin-effekten finns dock , den bara räckte inte den här gången.